Hva skjer i Budapest?

Kommer du til Budapest og ønsker å få med deg en begivenhet, en utstilling eller noe annet gøy? Vi er ikke alltid 100% oppdaterte, men her har vi gjort et lite forsøk på å lage en liste som viser hva som skjer i Budapest av viktige begivenheter, konserter og utstillinger i de nærmeste dagene og ukene.

Håper du finner noe av interesse, og kos deg i Budapest!


Hva skjer i Budapest?

Månedlig Ukentlig Daglig Liste Rutenett Flis
oktober 2022
februar 2023
mars 2023
april 2023
mai 2023
juni 2023
juli 2023
august 2023
Ingen arrangement funnet!
Last Flere

Hvis du lurer på hva som kjennetegner de forskjellige månedene og generelle tips angående hva man bør gjøre i Budapest, finner du her litt generell informasjon.


Januar i Budapest

Dette er måneden der det i utgangspunktet ikke skjer mye i Budapest. Julemarkedene pleier fortsatt å stå den 1 januar, men etter det pakkes ting bort og det er faktisk helt stille i en god stund. Dette er en perfekt måned for å besøke byens bad (både utendørs og innendørs), for å spise god mat, og for å bo sentralt på hotell med SPA innendørs.

Februar i Budapest

Dette er måneden der den årlige Mangalica festivalen pleier å bli arrangert. Utover det kan det fortsatt være ganske surt, og ikke så trivelig vær, så det er lurt å pakke godt med varme klær. Nok en rolig måned i Budapest, der det er få turister og billige hoteller. Igjen er det en god ide å booke et sentralt hotell med litt gode tjenester på innsiden, da det kan komme godt med!

Mars i Budapest

I mars kan man være utrolig heldig med været, men man kan også være svært uheldig. På det værste kan det snø, men på det beste går man rundt i kortarmet t-skjorte. Uansett, er dette en hyggelig måned å besøke byen på, og man kan bruke bra med tid ute uten å fryse. Hvis påsken kommer tidlig er det også tid for vårmarked på Vorosmarty plassen i mars, noe som alltid kommer godt med!

April i Budapest

April er en flott måned å besøke Budapest. Da er det bokfestival i byen, det er vårmarked, det er vårfestival, og det er fint vår. Du bør selvfølgelig sjekke værmeldingen på forhånd, men dette er ofte en herlig måned å besøke Budapest i!

Vårmarked i Budapest med masser av mat
Vårmarked i Budapest med masser av mat

Mai i Budapest

Dette er en av favorittmånedene til skandinavere som besøker Budapest. Det er fortsatt ikke for varmt, men det er fremdeles deilig vær. Det er ikke så mange store festivaler i byen i denne måneden, men det er så deilig ute at man bare går rundt, er glad, handler, spiser, og drikke en god kopp kaffe kombinert med litt gode kaker! Glem ikke å booke vinmiddager, guidet tur, elvecruise og lignende i god tid, for dette er en travel måned!

Mai er også måneden for det som pleier å være en årlig gourmet festival!

Juni i Budapest

Den første delen av juni er travelt i Budapest med norsktalende guider, men mot slutten roer det seg ned og de fleste norske turister reiser til andre steder. Her kan det bli grisevarmt, så det er utrolig viktig å booke hotell med air-condition.

Juli i Budapest

Juli er en deilig og av og til altfor varm måned i Budapest. I slutten på måneden er det vanligvis tid for det årlige Formel 1 løpet, noe som tiltrekker tusenvis av mennesker til byen. I tillegg er dette måneden der ungarerne reiser til Balaton for å bade, og det gjør også flere og flere nordmenn som har fått øynene opp for den fantastiske ungarske innsjøen.

Juli er også måneden for to store festivaler, Balaton Sound og Volt festivalen. Ingen av disse foregår i Budapest, men de er allikevel utrolig hyggelige for de som vil rocke løs til saftige rytmer!

Volt festivalen i Ungarn
Volt festivalen i Ungarn

August i Budapest

I august er det duket for Ungarns mest populære musikk-festival, Sziget festivalen. Hit kommer det nesten en halv million mennesker hvert år. I tillegg er det også en måned der det kan bli skikkelig varmt og air-condition er svært viktig når man booker hotell!

September i Budapest

Nå er barna på skolen igjen i Norge, og da reiser foreldrene og firmaene på tur til Budapest. I Budapest er det deilig vær, og i september er det duket for den store vinfestivalen i slottsområdet. Her er det fire dager med tusenvis av vinsorter å smake på. Hvis det i tillegg er solskinn og fine temperaturer er dette er skikkelig drømmested å befinne seg.

Vinfestivalen i Budapest i september hvert år
Vinfestivalen i Budapest i september hvert år

Oktober i Budapest

I oktober kan man igjen være veldig heldig. Det kan være shorts og t-skjorte, og det kan man kombinere med pølsefestivaler, palinkafestivaler, oktoberfest, og mye mer. Dette er også en veldig populær måned for guidede turer, vinutflukter og mye mer, så hvis man tror at man ankommer i lavsesong tar man veldig feil!

November i Budapest

I november er det tid for å åpne julemarkedene i Budapest. Mens de fleste andre byer venter til slutten på november eller starten på desember med dette, åpner man det største julemarkedet i Budapest vanligvis rundt den 10 november. Det gjør at det kan bli deilig gløgg og masse mat utendørs. Utover dette er det ikke så mye som skjer, men med tanke på at hotellprisene er superlave og restauranter og lignende også er billig, gjør det november til en hyggelig måned å besøke Budapest i.

Deilig lekkebit på julemarked i Budapest
Deilig lekkebit på julemarked i Budapest

Desember i Budapest

I desember handler det meste om jul og julemarkeder for turister som kommer til Budapest. Det er stor pågang og travelt for oss de første to-tre ukene i desember, ettersom mange da også vil på guidet tur, og ellers ha julebord i Budapest og andre spennende programmer. Men, de siste dagene før julaften roer det seg ned og da er det svært rolig i Budapest. Allikevel, det er mer og mer trendy å reise til Budapest på selve julaften. Om du planlegger en slik reise er det uansett smart å booke julemiddagene så raskt som mulig ettersom nesten alt er stengt, og de som faktisk har åpent blir fullbooket snarlig!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar