Alt om Budapest

Budapest er den fantastiske hovedstaden i Ungarn, en by som har et panorama få byer i verden kan skryte av, og som er kjent for sin gulasjsuppe og for sigøynermusikk. Byer nyter en fantastisk beliggenhet langs elven Donau og befolkningen snakker det nesten umulige språket Ungarsk. Høres det ikke spennende ut? Les videre, og bli kjent med denne perlen av en by!

Alt du trenger å vite om Budapest
Alt du trenger å vite om Budapest

Historie

Budapest er en by som har hatt en robust historie, men som etter kommunismens fall trekker til seg mer og mer turister for hvert eneste år. Det hele begynte på starten slutten av 800-tallet da Ungarerne, også kjent som madjarer, kom til landet på hesteryggen. De slo seg ned i Ungarn og siden den gang har ungarerne regnet dette som sitt hjemland. I år 1000 fikk Ungarn sin første konge som het Istvan. Han ble den første kristne kongen i nasjonen og siden den gang er ungarsk en katolsk nasjon. Det har vært mange kamper i nasjonen opp gjennom tiden. Blant annet kom mongolerne på 1200-tallet. Det var mange brutale kamper, men ungarerne overlevde stort sett og bygde nasjonen videre i etterkant.

På 1400-tallet begynte kampene mot tyrkerne, ottomanerne, og på midten av 1500-tallet mistet ungarerne store deler av landet og blant annet Budapest til ottomanerne, som tok over styringen. Dette varte i cirka 150 år, og det finnes noen rester fra denne tiden igjen i Budapest den dag i dag.

Ved hjelp av den hellige liga klarte ungarerne å kvitte seg med tyrkerne på slutten av 1600-tallet, men med Habsburgerne som nye ledere var det ikke alle som synes at livet ble så mye bedre etter dette. Dette førte til videre kamper innad i landet der mange ønsket å bli kvitt den østerriske ledelsen, men dette gikk stort sett ikke. Allikevel ble det inngått et kompromiss sent på 1800-tallet, og da fikk Ungarn en ny konge som skulle ta bedre vare på landet. Denne nye kongen var faktisk den Østerriske keiseren, men ting ble faktisk bedre og store byggeprosjekter ble satt i gang.

Da første verdenskrig startet var det arvingen til den ungarske tronen som ble skutt i Sarajevo. Ungarn var altså i full grad involvert i Første Verdenskrig, og senere også i Andre Verdenskrig. Det var i løpet av en kort periode mot slutten av Andre Verdenskrig at tyskerne okkuperte Ungarn og sendte rundt 500,000 mennesker i en sikker død i konsentrasjonleir fra Ungarn.

Etter tyskerne kom sovjeterne, og dette gjorde at kommunistpartiet tok over styringen og Ungarn var styrt av kommunister fram til 1989. Det var et lite frisk pust i 1956 da de under revolusjonen klarte å drive ut sovjeterne for noen dager, men gleden ble fort til sorg og hundretusenvis flyktet fra landet i etterkant av revolusjonen og flere tusen som ble igjen ble drept.

Ungarn er EU medlemmer siden 2004, men har ingen planer om å innføre Euro. For øyeblikket er nasjonen også relativt debatert internasjonalt på grunn av det mange ser på en svært spesiell og nesten litt kommunistaktig politikk under ledelse av Viktor Orban fra partiest Fidesz.

Besøk det vakre slottsområdet i Budapest
Besøk det vakre slottsområdet i Budapest

Severdigheter

Hvis du leste den historiske gjennomgangen fikk du kanskje med deg at mye skjedde i byen på slutten av 1800-tallet. Det er svært så sant, og mange av byens mest kjente severdigheter har sin opprinnelse i denne perioden. Her kan du lese om noen av de mest kjente severdighetene i Budapest.

Parlamentet

Det ungarske parlamentet ligger langs med breddene til Donau på Pest siden av Budapest, i det femte distriktet. Dette er et relativt fredfullt område som er perfekt for en hyggelig gåtur, eller med panoramatrikken (nummer 2) som går nede langs Donau. Bygningen ble reist på slutten av 1800-tallet, dog kun fullført på starten av 1900-tallet. Arkitekten heter Imre Steindl og dette er ett av de mest imponerende parlamentsbygningene du kan finne i hele Europa. Det er mulig å besøke det, men det koster litt og det er begrenset med plasser, så om du ønsker en tur på innsiden av parlamentet bør du møte opp ved bygningen mellom 8.00 og 10.00 på morgenen for å få tak i billett til en av turene som går i løpet av dagen.

Helteplassen

Dette er navnet på den flotte plassen som ligger i byparken i Budapest. Dette er et parkområde som ligger cirka 3 kilometer fra Donau, så litt usentralt, men har du lyst på en hyggelig gåtur er det bare å følge paradegata Andrassy ut til enden, og plutselig så er du der på Helteplassen og kan se på flotte statuer av personligeter fra den ungarske historien. Når du først er på plassen kan du også besøke to museer; Museet for Klassisk Kunst og Museet for Moderne Kunst.Helteplassen ble bygget til det ungarske 1000-års jubileet som de feiret i 1896, noe som da henviser til at ungarerne kom til nasjonen på hesteryggen i 896.

Gellert høyden

Er du glad i å få god oversikt over en by umiddelbart bør du legge turen oppom Gellert høyden så raskt som mulig (et godt alternativ er en guidet tur direkte fra flyplassen der man besøker høyden). Denne høyden som ligger på den kuperte Buda siden gir et fantastisk panorama over Budapest og man ser godt forskjellen på Pest og Buda, samt at man ser hvilke bygninger som ligger cirka hvor og blir kjent med retninger og lignende. Høyden har alltid vært viktig i lokalbefolkningen sin hverdag, og den har fungert som borg og forsvarsverk i lang tid. Hvis man går rundt borgen på høyden den dag i dag kan man se skuddhull i veggene som stammer fra Andre Verdenskrig, og selve borgen ble bygget midt på 1800-tallet.

Slottsområdet (Slottet, Mattiaskirken og Fiskerbastionen)

Når man går langs Donau på Pest siden ser man raskt to rugende høyder i det man vender blikket mot Buda. Den ene høyden er Gellert høyden mens den andre er Slottshøyden. Den mest synlige bygningen på slottshøyden er selvølgelig slottet selv, en bygning som stammer fra 1200-tallet, men som har blitt ødelagt flere ganger opp gjennom historien og senest under Andre Verdenskrig. Inne i bygningen finnes det i dag historisk museum og nasjonalgalleri. Dette er også et populært festivalområde. Slottsområdet har derimot mer å by på enn bare slottet. Rett ved siden av slottet ligger presidentpalasset i Budapest (hvit bygning), men ikke spør om navnet på presidenten, for du har nesten garantert sikkert aldri hørt om ham. Går man videre på høyden kommer man inn i det som mange kaller for gamlebyen og her kommer man etterhvert til to kjente severdigheter i Budapest, nemlig til Mattiaskirken og til Fiskerbastionen. Kirken stammer fra 1200-tallet, mens fiskerbastionen som fikk sitt navn etter de lokale fiskerne som solgte sin fisk der i gamle dager, kun ble bygget på starten av 1900-tallet.

Margaretøya

Om du har lyst på litt frisk luft og en spasertur i hyggelig og romantisk atmosfære er et besøk på Margaretøya å anbefale. Her finnes det klosterruiner fra 1200-tallet (der Margaret som øya er oppkalt etter var i kloster) og det finnes også en flott fontene der man hører klassisk musikk og ser på vann som beveger seg i takt med musikken, men denne øya handler først og fremst om å slappe av og å nyte noen rolige timer borte fra trafikk og byens larm og støy. Her kan du låne tråsykler og se deg rundt på øya, eller så kan man hoppe på et elektrisk tog som kjører deg og dine kjære rundt på øya. Her finnes det også badeland på sommeren med sklier og massevis av bassenger, samt en stor utendørsscene der det er mange konserter på sommerstid. I lang tid har også nordmenn pleid å holde sin årlige 17-mai feiring her på øya!

Den jødiske synagogen

Ungarn hadde i lang tid er svært så stor jødisk befolkningen som toppet seg under Andre Verdenskrig, før den plutsetlig minsket i altfor raskt tempo. Man snakker om at Ungarn hadde opp i mot 700,000-800,000 jøder i nasjonen fram til 1944, men med rundt en 500,000 jøder (og sigøynere) som ble sent til konsetrasjonleir gikk dette tallet raskt ned. I dag snakker man om en jødisk befolkning i Ungarn på under 100,000.

Det store symbolet på den jødiske befolkningen i Budapest og i Ungarn er den store synagogen som finnes i Dohany utca. Denne ble bygget midt på 1800-tallet og på innsiden er det plass til cirka 3000 mennesker. Den er fortsatt i bruk for folk som følger den jødiske tro, men selvfølgelig er den også åpen for turister. Her kan man besøke selve synagogen og bli kjent med symboler og interiør, og man kan også besøke det jødiske museet, se deler av kirkegården der jøder ble begravet under Andre Verdenskrig, og man kan besøke bakgården til synagogen for å se monumentet reist til minne om Raoul Wallenberg.

Helteplassen i Budapest
Helteplassen i Budapest

Aktiviteter

Hvis du har lest om alle severdighetene har du selvølgelig skjønt at det er mye som man bør se på i Budapest, og flere av disse stedene er jo verdt å besøke, noe som gjør at som konsekvens gjør det at du allerede har mye å gjøre også. Men, her kommer enda flere tips om hva du kan og bør gjøre i Budapest. Og som du skjønner er det mye å sette fingra og beina i, så det er bare å planlegge reise nummer to, eller tre eller fire til Budapest med en gang!

Szechenyibadet

Om du ikke har bada i varme kilder i Budapest enda er det noe du bare må gjøre. Uansett hvem man spør i Budapest er dette noe som står høyt på lista blant favoritt aktiviteter, og om du er bekymra for om barna kommer til å like det eller ikke er det bare å legge bort bekymringene, for alle liker dette. Her bader du utendørs og innendørs året rundt i bassenger som er alt mellom 16 og 40 varmegrader. Her er det rosiner i vannet som spiller sjakk året rundt, så om du har talent kan du kanskje utfordre dem? På kvelden er det romantisk med vakker opplysning og mye damp, og ofte er det også nattbading her på lørdagskvelder med disco og dj. Bassenget er åpent fra 6.00 til 22.00 og også på helligdager er dette åpent!

Vinsmaking

Om du er glad i vin må du for all del ikke gå glipp av alle de gode ungarske vinene når du kommer til Budapest. Man er gjerne litt skeptisk til disse før man kommer, men om man først begynner å smake er det godt mulig man blir forelsket. Det enkleste er selvølgelig å kjøpe ungarsk vin til maten på restauranten, men er du åpen for vin i litt større doser og litt mer interessert, er det mange forskjellige vinprogrammer som man kan bli med på i Budapest. Du kan lese om forskjellige vinprogrammer og utflukter på budapestungarn.no.

Om alt du kjenner til av ungarske viner er dårlig okseblod (bikaver) som bli importert til Norge på 70- og 80-tallet er det tid for å revolusjonere dine inntrykk og tanker om ungarsk vin!

Musemsbesøk

I Budapest er det titalls spennende museer, så om du ønsker å bruke litt tid på et museum finner du helt sikkert noe av interesse i Budapest. Noen av de mest kjente museene er:

 • Museet for klassisk kunst (ligger på Helteplassen – kombinasjon av ungarsk og internasjonal kunst)
 • Historisk museum for Budapest (ligger i slottsbygningen på Budasiden).
 • Nasjonalmuseum for Ungarn (ligger ved Astoria – perfekt for å bli kjent med den ungarske historien).
 • Terrorhuset (ligger langs Andrassy ut og handler om tiden under nazi og kommuniststyret).
 • Nasjonalgalleriet (ligger i slottet og lar deg bli kjent med ungarske malere).
 • Museum for Moderne Kunst (samtidskunst ved Helteplassen).
 • Etnografisk museum (bli kjent med ungarsk kultur, rett ved Helteplassen).

Shopping

Holdt nesten på å glemme å nevne shopping, men er det noe som er viktig i Budapest så er det shopping! Dessverre har butikker stengt på søndager stort sett siden mars 2015, men det finnes visse unntak for denne regelen. Byen er full av store kjøpesenter, samtidig som byen har en trivelig gågata som ligger nesten rett ved Donau på Pest siden som heter Vaci utca. Der finnes kjente merkevarebutikker som Zara og H&M og her finnes også restauranter som Hard Rock Cafe og det kjente Gerbeaud konditoriet, som forøvrig ligger vegg i vegg med Michelinstjerne restauranter Onyx. Om du heller vil på kjøpesenter i Budapest er dette noen av de mest kjente kjøpesenterne.

 • Arena Plaza (ligger ved Keleti Palyaudvar (metro) og er det største senteret i hele Budapest.
 • WestEnd (ligger ved Nyugati Palyaudvar (metro) og full av butikker, matmuligheter og kino.
 • Mammut (ligger på Budasiden, litt mer overklasse senter, men med mange av de tradisjonelle butikkene).
 • Corvin (ikke så stort, men nytt og fint. Ligger ved Corvin negyed metrostasjon)

Markedshallen

Det er ikke greit å vite om dette er en severdighet eller en aktivitet, men sannheten er at det er begge deler. Det finnes flere slike markedshaller i Budapest fra slutten på 1800-tallet, men den aller mest kjente ligger i enden av Vaci utca med Fovam ter (metro). Her finnes det masse spennende å kjøpe med seg hjem. De fleste turister trives best i andre etasjen det det finnes mulighet for å spise, drikke, samt kjøpe duker, sjakkbrett og andre souvenirer i fleng, men lokalbefolkningen shopper heller i første etasjen der det finnes kjøtt, frukt og grønt til svært så gode priser. I kjelleren finnes det blant annet en stor Aldi matbutikk. Markedshallen er stengt på søndager, men åpner 6.00 på morgenen fra mandag til lørdag.

Seiltur på Donau

Hvis man skal prøve å ramse opp de mest populære aktivitetene i Budapest er det umulig å gå glemme seiltur på Donau. Nesten alle som er innom byen drar på et slik elvecruise av ett eller annet slag. De billigste går på dagtid og handler om å kjøre deg en liten runde på Donau med eller uten guide på øret. De finere turene har også matservering, og de aller fineste turene er på kvelden med matservering og med live musikk ombord. Det finnes selvfølgelig mange selskaper som arrangerer slike turer, men for den flotteste opplevelse anbefaler vi tur på kvelden med mat. Du kan lese mer om elvecruise på Donau her.

Ruinpøbber

Kanskje du tenker at dette er noe for deg, eller kanskje du tenker at dette absolutt ikke er noe for deg. Om du hører med til den siste gruppen bør du allikevel lese videre, for ruinpøbbene i Budapest er mye mer enn bare et sted for å drikke øl. De er rett og slett severdigheter som man bør besøke for å ha sett hvordan de ser ut, og om ikke annet, drikke en cola eller vann med kullsyre. En ruinpøbb er nemlig noe gammalt og slitent som har blitt gjort om til utested, og disse har blitt legendariske i Budapest og de kryr av folk hver eneste dag til langt på natt. De aller fleste ligger i det syvende distriktet som hører med til det såkalte jødiske distriktet, og noen av de mest kjente ruinpøbbene er:

 • Szimpla Kert (ligger i Kazinczy utca, ikke langt fra synagogen – den aller mest kjente).
 • Fogas/Instant (ligger i Akácfa utca 51 og er trivelig med mye plass).
 • Doboz (med cirka 1000m2 og plass til 1300 mennesker er den populær og ligger i Klauzál utca 10).
 • A38 (ikke en ruinpøbb, men en båt med bar og konserter – kåret til å være verdens beste av Lonely Planet i 2013).
Booking.com

Budapest med barn

Om du kommer til Budapest med barn er det alltid et godt spørsmål hva som er verdt å gjøre. Er i det hele tatt Budapest en barnevennlig by? Svaret på det spørsmålet er at Budapest er relativt barnevennlig, hvis man vet hvor man skal gå! I sentrumsområdet rundt Vaci utca finnes det en del gågater som er trivelige, men man kommer fort til trafikkerte veier, så greit å være forsiktig. Det finnes flere lekeplasser plassert rundt i hele byen, så det er relativt enkelt å finne en lekeplass til barna hvis man ønsker det. Utover det finnes det også en del aktiviteter som er spesielt populære og tilrettelagt for barn. Her kan du lese mer om noen av disse.

Dyreparken

Dyreparken ligger i byparken i Budapest, bak Helteplassen, og det er en flott park som dekker et stort areale og er åpen året rundt. Den åpner rundt 10.00 på morgenen og er åpen fram til cirka 18.00 på kvelden. Det finnes mulighet for å klappe dyr her, se på isbjørner, løver og tigre, gå inn i flere bygninger som handler om spesielle områder og dyretyper og man kan også kjøpe litt småting å spise i området. Dyreparken har nå også inkludert deler av den tidligere fornøyelsesparken i Budapest i sine arealer. På grunn av dette finnes det også en del karuseller og annen moro man kan få med seg hvis man besøker den delen av parken.

Sirkus

Ved siden av dyreparken ligger sirkuset som er en permanent bygning man kan besøke året rundt. De kjører vanligvis tre måneder med samme forestilling, har en måned pause, og så kommer en ny forestilling som varer i tre måneder før de på ny har en måned pause og tre måneder med ny forestilling.

Aquaworld

Dette er et stort badeland som hører til Ramada hotellet som ligger et godt stykke utenfor byen. Her er det bølgebassenger og mange andre trivelig aktiviteter tilgjengelig i det svært så moderne komplekset!

Gå ikke glipp av elvecruise på Donau
Du må ikke gå glipp av et elvecruise på Donau når du er i Budapest

Andre Budapest tips

Om du har lest gjennom alt vi har skrevet så langt vet du mye om Budapest, men her kommer det videre tips som kan være greie å ha med seg når du skal reise til Budapest. Her kan du lese om diverse temaer som de aller fleste kan ha interesse av å vite mer om.

Transport

Det er mange typer transport i Budapest, og her beskriver vi noen av de viktigste typene.

Kollektivtransport

I Budapest er det enkelt å reise rundt med kollektivtransport. Man kan kjøpe enkeltbilletter, dagskort, tredagerskort eller ukeskort. Det finnes også Budapest Card som man kan kjøpe som også gir tilbud på flere aktiviteter og inngangsbilletter. Billetter til kollektransport kjøpes i billettluker eller billettmaskiner som finnes på de fleste metrostasjoner. Passasjerer over 65 år som kommer fra EU- eller EØS land reiser gratis, men må vise pass for å bekrefte nasjonalitet og alder.

Taxi

Å reise med taxi i Budapest er enkelt og billig. Alle taxier har gul farge, og det finnes flere kjente taxi selskaper, mest kjent er City Taxi. Som turist lønner det seg å bestille taxi via telefon eller via hotell eller restaurant. En generell regel er å ikke gå på taxier som venter på gata.

Sykkel

Det er mulig å sykle i Budapest, men det er relativt farlig. Det finnes sykkelveier, men det er samtidig stor mangel på dem. Samtidig er veier smale og mange av sjåførene er aggresive og impåslitne, så det er ofte nesten nærkontakt mellom bilister og syklister.

Tog og buss

Hvis man skal reise videre fra Budapest er det flere tog- og bussstasjoner i Budapest. De tre store togstasjonene heter Keleti, Nyugati og Deli og man kan reise mellom disse med metro.

Valuta

I Ungarn heter valutaen Forint. Dette blir ofte forkortet med HUF. Det var i lang tid snakk om å innføre Euro i Ungarn, men grunnet svak økonomi og rar politikk er det ikke lenger snakk om dette nå for tiden. Det finnes mange boder i Budapest der man kan veksle til seg ungarske forinter med gode kurser, og uten kommisjon. Disse er trygge og greie å bruke, og mye bedre enn å veksle på flyplassen eller på Gardermoen før avreise. En annen mulighet er å bruke minibanker som finnes både på flyplass og i sentrum av Budapest. Den ungarske valutaen er svært ustabil, men vanligvis ligger verdien av en norsk krone på et sted mellom 34 og 38 Forint.

Klima

Budapest er en by som har et mildt klima. Sammenlignet med Norge kan man si at våren kommer tidlig og høsten varer lenge. Vinteren er kort og som regel mild, uten noe særlig snø og få minusgrader. Men, grunnet svært sur vind er det viktig å kle seg godt for byen føles ofte utrolig sur og kald, selvom gradestokken tilsier noe annet.

På sommeren er juli og august de varmeste månedene, og til tider kan byen da være i det varmeste laget med temperaturer rundt 35 varmegrader. Det er i alle tilfeller et greit tips å sjekke værmelding på YR før man ankommer, da dette ofte gir en god pekepinn på hva man har i vente.

Restauranter

Alle som kommer til Budapest ser etter noe å spise, det eneste som er forskjellen er hvor mye man ønsker å bruke på mat. Det billigste er å bo i leilighet der man tilbereder sin egen mat (som man har kjøpt inn i markedshallen i Budapest), men de fleste nordmenn velger heller å spise ute på restauranter. Her er det vanlig med 10% tips, men hvis restauranten legger det til på regninga (noe mange steder gjør) trenger man ikke å betale noe mer. Noen av de mest kjente restaurantene i Budapest er:

Sir Lancelot

En ridderrestaurant med enorme porsjoner, heidundrende show og en opplevelse man vil huske på en god stund. Mange regner dette for å være en severdighet og utrolig mange gjester returnerer til denne restauranten hver gang de kommer til Budapest.

Onyx og Costes

De to første restaurantene i Ungarn som fikk Michelin stjerne. De ligger begge sentralt til og krever at man booker lang tid i forveien (ofte). Mye dyrere enn det meste i Budapest, men fortsatt mye billigere enn Michelin stjernerestauranter i mer vestlige byer.

Pampas Steakhouse og La Pampa

Disse er kjent for å være de beste biffrestaurantene i Budapest av mange. Pampas Steakhouse ligger rett ved markedshallen og her spiser man lekre biffer med god vin til. Perfekt for kjøttelskere!

Trofea Grill

Dette er en kjede som har seks restauranter plassert rundtomkring i Budapest. De har et konsept som handler om at du spiser og drikker så mye du vil til en fast pris. Enormt utvalg, bra kvalitet og gode priser. Her ruller man ut når man er ferdig!

Aszu og Rezkakas

Dette er to fine og elegante restauranter i sentrum av Budapest perfekt for de som ønsker en helungarsk opplevelse med tradisjonelle retter, lekre viner, sigøynermusikk i bakgrunn og alt annet som hører til.

Bordreservasjon

Om du ønsker en reservasjon på en av de nevnte restaurantene, med unntak av Onyx og Costes, kan du utføre dette gratis og enkelt på følgende side.

alt om budapest

Hoteller

Man trenger selvfølgelig også et sted å bo når man kommer til Budapest. Byen er full av hoteller og det finnes godt over 500 steder som tilbyr deg en seng og tak over hodet i byen. Men, hvor skal du bo? Det kan være greit å booke leilighet eller hotell sentralt i byen, og helst så når gågata som mulig. Jo nærmere, jo mer sentralt ligger hotellet. Det finnes noen hoteller som generellt sett har svært godt rykte blant nordmenn, og her kan du lese om noen av disse.

Mercure CityCenter

Ligger midt i gågata med fire stjerner. Har som regel gode priser, er rolig selv om det ligger sentralt og egen parkeringsplass som er svært praktisk ved ankomst og avreise. Et trygt og godt valg i Budapest.

Aria Hotel

Vil du bo så fint og dyrt som mulig i Budapest? Aria Hotel er navnet på et nytt og fantastisk hotell med en veldig spesiell stil. Alle rom og avdelinger har sin egen stil inspirert av kjente komponister, og det er en flott tak terrasse der du kan nyte snacks og god drikke mens du ser på fantastisk utsikt over Budapest. Det blir ikke stort bedre enn dette i Budapest.

NH Hotell

Vil du bo i et fint 4-stjerners hotell i Budapest uten at det koster skjorta? NH hotellet ligger litt utenfor indre sentrum, men du kan enkelt komme deg til parlamentet i løpet av 8 minutters gange, og til julemarkederer og gågata i løpet av 15-20 minutter til fots. Du bor også svært nærme den vestlige togstasjonen, WestEnd kjøpesenteret, og den populære restauranten Sir Lancelot. Ønsker du å starte dagen med en joggetur på Margaretøya tar det deg kun noen få minutter fra du tar på løpeskoa og forlater hotellet til du løper rundt og rundt Margaretøya.

Hotel Promenade

Vil du bo så billig som mulig, men fortsatt i sentrum av Budapest, rett ved gågata? Hotel Promenade er et tre-stjerners hotell midt i gågata for de som ikke ønske å bruke så mye på hotell, men som vil bo veldig sentralt.

Norsk ambassade i Ungarn

Den norske ambassaden i Ungarn ligger i Budapest, rett utenfor murene til slottsområdet, ikke så langt fra Mattiaskirken og Fiskerbastionen. Adressen er Ostrom utca 13 og telefonnummeret er +36-1-325 33 00.

Et bilde av Budapest

Spørsmål og svar

Har du lest gjennom all infoen på siden, men du føler at det er noe du enda ikke har fått svar på? Da kan du stille ditt spørsmål nedenfor i kommentarfeltet, og så skal vi forsøke å svare så godt vi kan på det!

Del innholdet med andre

One thought on “Alt om Budapest

 1. Steinar Ole Kristen Johnsen says:

  Ønsker å vite navn på restauranter der jeg kan bestille vilt-retter fra dyr som bøffel/antiloper/villsvin og andre mat-retter som inneholder kjøtt-retter fra eksotiske dyr. Men vil understreke at jeg ikke ønsker kjøtt fra utryddingstruede dyrearter.

Legg inn en kommentar