Aszu

Aszu er navnet på det vi trygt kan kalle en bedre restaurant i sentrum av Budapest. Den ligger nær Stefansbasilikaen, og her får man matt på tallerkenen som kan regnes for å være i gourmet klasse.

Aszu-navnet kommer fra Tokaj, for den mest kjente ungarske vinen heter nemlig Aszu og kommer fra Tokaj. Dette er en søt hvitvin, og det gjør at de på restauranten er spesielt godt trena i å servere mat som passer godt til ungarske viner (fra Tokaj), men om du ikke er vindrikker eller ikke drikker søtvin er det ingen grunn til bekymring… de har mye annet og man trenger på ingen måte å drikke søt hvitvin hvis man ikke vil!

På menyen er det mange tradisjonelle ungarske retter (som gulasj suppe), men alt er laget med flid og her er det ikke overfyllte tallerkener slik det er på mange ungarske restauranter, men det som kommer ut på tallerkenen smaker utrolig godt. En hovedrett koster et sted mellom 80-150 NOK, og et glass vin koster mellom 30-60 NOK. Det er altså ikke det billigste man finner i Budapest, men det er helt klart å regne blant de bedre stedene å spise i Budapest.

Har du lyst til å prøve? Hvis du ønsker en bordreservasjon er det bare å besøker borreservasjonssiden, så ordner vi dette for deg (gratis selvfølgelig) og så kan du glede deg til deilig ungarsk mat.

Reserver bord på Aszu i Budapest

Aszu restaurant Budapest

Sas utca 4, 1051 Budapest

Aszu bilder

Deilig dessert på Aszu
Deilig dessert på Aszu
Sånn ser det ut på innsida
Sånn ser det ut på innsida
Ørret til hovedrett på Aszu
Ørret til hovedrett på Aszu
Del innholdet med andre

One thought on “Aszu

  1. Inger Stine Anseth says:

    Aszu er en nydelig matopplevelse til en god pris. Flott tilberedt mat og god service. Vi fikk plass ute under varmelamper som fungerte fint. Det var god atmosfære inne også med levende musikk. Dette er en av de bedre restaurantene med kort avstand fra Basilika kirken i Budapest. I dette området er det for øvrig mange gode spisesteder, så et utmerket sted å velge hotell også. Alle 14 var enige om at dette var den beste matopplevelsen vi hadde.

Legg inn en kommentar