Spise utendørs i Budapest – Hvor bør du dra på en varm kveld?

servering ute i budapest

Det er varmt ute, solen skinner, og du utforsker byen Budapest i shorts og t-skjorte. Nå vil du gjerne ha noe å spise, men å sitte inne føles som hykleri med det vakre været. Hvor kan du dra i Budapest for å nyte en god kopp kaffe, en deilig middag, eller bare en rask matbit mens du nyter en fantastisk utsikt eller en rolig gate? Det er mange alternativer, og du vil sannsynligvis lykkes med oppdraget ditt selv uten denne artikkelen. Men, vi forsøker allikevel å komme med noen gode generelle tips, samt noen navn på konkrete restauranter og kafeer som lar deg sitte utendørs mens du spiser og drikker.

Budapests vær bringer glede til friluftsentusiaster og de varme kveldene ankommer allerede i mars og april (vanligvis). Hvis man er heldig, kan man sitte ute å spise fram til slutten av november, selvfølgelig med en del unntak underveis. Dette herlige klimaet setter scenen for en lengre sesong med uteservering, og inviterer lokalbefolkningen og turister til å sitte utendørs mens de unner seg deilige måltider. Selvfølgelig kan du være uheldig og oppleve forferdelig vær med regn og vind året rundt, men er du heldig kan du sitte ute og spise fantastisk mat fra mars til november.

Men hvor bør du gå? Vi vil komme med noen konkrete forslag, men også gi deg noen generelle forslag og ideer.

Generelle tips om å spise utendørs i Budapest.

Det er ikke vanskelig å finne steder hvor du kan spise og drikke utendørs i Budapest. Det begynner å bli veldig normalt at restauranter og kafeer har bord utendørs, så dette finner du stort sett uansett hvor du går. Det er visse områder der det er et stort utvalg i restauranter og konditorier med uteservering, og her gir vi deg noen gode generelle tips!

Váci utca – gågaten i Budapest.

Det er mange restauranter i Budapests største handlegate med stoler og bord utenfor. Jo nærmere du kommer Vörösmarty-plassen, jo bedre blir de, og du finner enda flere på selve torget. Det er flere italienske og ungarske restauranter i dette området, og du kan bli overrasket over å oppdage at disse restaurantene ikke er mye dyrere enn restauranter andre steder i Budapest.

Liszt Ferenc tér – torget oppkalt etter den mest kjente ungarske komponisten.

Dette er et fantastisk torg for de som ønsker å spise utendørs. Plassen er full av restauranter, barer og kafeer. Ærlig talt, dette er sannsynligvis det beste området for å spise i et fredelig miljø i Budapest, ettersom det er et torg uten biltrafikk, og det eneste forstyrrende momentet er hundrevis av andre mennesker som også er kommet til plassen for å nyte et godt måltid utendørs.

Restaurantene på torget har alle mulige profiler og kvaliteten er veldig god. Restaurantene du finner på dette torget bør med andre ord passe for en kveld med venner, eller med kolleger og fremtidige forretningspartnere.

Ráday utca – en populær gate blant lokalbefolkningen og turister.

Ráday utca starter fra Kalvin tér og er populær for servering og drikke. Den har restauranter på rekke og rad, og du vil finne restauranter nevnt av Michelin-guiden, gatekjøkken, gode steder for pizza, bakerier og alt du måtte lete etter i denne gaten.

Noen klager over at det er biltrafikk i gaten, noe som betyr at du kan bli forstyrret av trafikken som går forbi (det er en enveiskjørt vei). Hvis du ikke har noe imot at noen biler kjører forbi, så er dette et perfekt sted å spise en god middag mens du nyter en fantastisk vår/sommer/høstkveld i Budapest.

Bonus: Spis ved Donau – et måltid med et spektakulært panorama.

Man bør ikke glemme Donau, elven som gjør Budapest så spesiell og vakker. Det er mange restauranter langs Donau, og to av de beste stedene for servering er området nær Szabadság híd (når du går mot Petöfi híd). Dette området er uoppdaget av de fleste turister, men det gir en spektakulær utsikt mens du nyter førsteklasses matbiter.

Det mer typiske området folk besøker langs Donau er ved siden av Donau-prinsessen, statuen som ligger ved Vigadó-plassen. Her finner du flere restauranter, og denne beliggenheten ligger kun 150 meter fra Vörösmarty-plassen, det populære torget i enden av gågaten i Budapest. Den mest kjente restauranten her er Corso, et sted kjent for deilig ungarsk mat akkompagnert av ungarsk sigøynermusikk. Det er også mulig å spise på en båttur på Donau, men da er de fleste bord plassert innendørs. Du har derimot mulighet til å gå ut for å nyte utsikten når du er ferdig med å spise.

Gi meg mer konkret informasjon! Hvor kan jeg spise utendørs i Budapest?

Vi har allerede gitt deg mye nyttig informasjon, men leter du etter konkrete navn og forslag? Værsågod.

Corsó – Apáczai Csere János u. 12-14

corso i budapest

Vi nevnte dette tidligere i artikkelen, men det er et flott alternativ hvis du vil ha et veldig tradisjonelt ungarsk måltid med en fantastisk utsikt over Donau. Profilen til restauranten er uteservering, noe som betyr at denne restauranten er tilgjengelig med sitteplasser utendørs hele året (nesten). Det kan være litt turistisk, og hvis du liker tanken på at du hører sigøynermusikk hele kvelden, bør du forsøke å sette deg ned så langt unna musikerne som mulig. De vil, høyst sannsynlig, oppsøke bordet deres en gang uansett for å høre om dere har noen melodi dere ønsker de skal spille, men har dere ikke det er det bare å svare et høflig nei og så går de videre.

Aszú & Rézkakas – Sas utca

Disse restaurantene ligger rett overfor hverandre i den populære Sas utca. Denne gaten har restauranter med Michelin-stjerner, og selv om Aszú og Rézkaks ikke har Michelin-stjerner, er de fortsatt gode for fantastiske middager mens du nyter den friske luften i Budapest. Uteområdet til Aszú er større og bedre enn Rézkakas, så hvis du vil sørge for å få et godt bord ute, er Aszú et bedre alternativ.

Begge restaurantene har en svært tradisjonell ungarsk profil med de beste rettene fra Ungarn, tradisjonell ungarsk musikk og velsmakende ungarsk vin. Det er ikke en tilfeldighet at restauranten Aszú har fått navnet sitt fra den mest kjente av alle viner produsert i Ungarn.

Du kan lese mer om Rézkakas og Aszú ved å klikke på lenkene. Du kan også reservere bord på begge restaurantene på følgende side.

Gerbaud – Vörösmarty tér

Det mest kjente konditoriet i Budapest ligger på Vörösmarty tér, og det heter Gerbeaud. Stedet har eksistert siden 1858, og folk elsker det for sine deilige kaker og gode kaffe. Innvendig har Gerbeaud beholdt den tradisjonelle konditori-atmosfæren, og stedet er spesielt kjent for kaker som Dobos-kaken og Gerbeaud-kaken.

Gerbeaud har et stort uteområde hvor du kan spise og drikke, noe som gjør det til en perfekt sted for å slappe av og nyte noe godt etter en lang dag med shopping eller bare som et sted for en kaffepause midt på dagen før du begynner å utforske Budapest nok en gang.

Prime Steakhouse – Sas utca.

Kanskje du ikke har lyst til å spise en ungarsk wienerschnitzel, eller en italiensk pizza? Får du derimot vann i munnet av tanken på en saftig biff på 300 gram? Det er mange biffhus i Budapest, men mange av dem har ikke uteservering. Prime Steakhouse i Sas utca er først og fremst en innendørs restaurant, men de har 4-6 bord utendørs hvor grupper kan sette seg ned og spise. Det er selvfølgelig veldig viktig å bestille bord hvis du vil sikre at du får sitte og spise ute i løpet av en travel kveld, men du kan også være heldig hvis du bare går forbi.

Det er mulig å spise deilige biffer utendørs på Prime Steakhouse i Budapest.
Det er mulig å spise deilige biffer utendørs på Prime Steakhouse i Budapest.

Prime Steakhouse er ikke bare et av få biffhus i Budapest med uteservering … det er et veldig bra sted for biffer. Restauranten har også en kul måte å presentere sine desserter på. Hva mener jeg med det? De har modeller av alle dessertene tilgjengelig i restauranten, noe som betyr at du får se en modell av dessertene og basert på det kan du finne ut hvilken du vil bestille. Er ikke det kult?


Vi har nå gitt deg grunnleggende informasjon om uteservering i Budapest og forslag til områder hvor du kan finne mange flotte restauranter. Hvis du har lest gjennom hele artikkelen, vet du også at det er mange restauranter over hele byen hvor du kan spise ute, så det er ingen grunn til bekymring.

Hvis du har flere spørsmål, eller kanskje forslag og innspill som du vil dele, bruk kommentarfeltet nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar