Shopping

Budapest er en by der det finnes enormt med shoppingmuligheter og en drøss av kjøpesentre. I denne artikkelen gir vi deg informasjon om de viktigste stedene for shopping i Budapest.

Det er mange steder der du kan handle vesker, skjerf, paprika, moteklær, og lignende i Budapest. Noen turister elsker å handle i de samme butikkene som hjemme når de kommer til Budapest. For dem er butikker som Pull&Bear, Zara, H&M, og lignende alltid slagere. Disse finner du stort sett overalt. Om du derimot ønsker å handle mer ungarske produkter er det steder som er bedre for slikt.

Hvor og hva bør jeg handle i Budapest?

Det kommer helt ann på hva du er på jakt etter. De aller fleste som kommer til Budapest vil uansett vandre opp og ned gågata Vaci utca mange ganger. Her finner du alt fra souvenirer til de vanlige butikkene som finnes verden rundt i storbyer. Om du ønsker å reise hjem med typiske ungarske ting i kofferten bør du derimot leite etter steder der du kan kjøpe ungarsk paprikakrydder (kjempegod å bruke i hjemmelaget taco krydder, i hjemmelaget gulasj suppe, og masse annet), Tokaj vin (søt og god), gåselever, duker, vesker, skjerf, håndverk, keramikk, og lignende produkter som er produsert i Ungarn.

De viktigste stedene for shopping i Budapest.

Vaci utca og markedshallen

Alle turister går opp og ned Vaci utca mange ganger. Dette er Budapest sin kjente gågata og den strekker seg mellom Vörösmarty tér (plassen for det velkjente julemarkedet) og Fövam tér, plassen der du også finner den store markedshallen. Gågata deles i to av den hvite broa (Elisabetbroa). Den delen av gata som er mellom den hvite broa og Vörösmarty tér er best for tradisjonell shopping i kjente butikkerkjeder, samt en god matbit. Den andre delen av gata mellom den hvite broa og Fövám tér er mer for souvenir shopping og turistrestauranter. I enden av gata ligger den velkjente Markedshallen og den er helt fantastisk. Her finner du et tradisjonellt marked dit ungarere fortsatt går for å handle kyllingvinger, kumager, kyllingbryst, paprika, pølser, salami, epler, pærer, kirsebær, poteter, gåselever, og lignende. Når du kommer inn er du i den etasjen ungarerne først og fremst bruker. Går du opp en etasje finner du mer turistbutikker med duker, sjakkbrett, vesker, samt en restaurant med masse god ungarsk mat. I kjelleren er det en stor matbutikk. Uansett om du er interessert eller ikke er den store markedshallen definitivt et sted du bør titte innom i Budapest!

Den store markedshallen i Budapest
Den store markedshallen i Budapest

Viktige kjøpesentre i Budapest

Det mest kjente kjøpesenteret i Budapest er sannsynligvis West End, som ligger ved Nyugati Palyaudvar (blå metrolinje). Her finnes store områder for shoppingelskere, samt et koselig område med masse restauranter man kan kjøpe mat fra. Dette er blant de klart mest kjente sentrene i Budapest, og det ligger også relativt sentralt, noe som er praktisk!

Et av de nyeste sentrene i byen er Arena Plaza som ligger ved Keleti Palyaudvar (rød linje). Her finnes alt av moderne og kjente merkebutikker, samt en stor matvareforretning (Tesco). Dette har også en stor kino med VIP kino tilgjengelig, og det finnes massevis av kafeer og restauranter for deg som skulle ønske deg noe å drikke eller noe å spise inne blant all den slitsomme shoppingen.

Spennende shopping på julemarked
Spennende shopping i Budapest

Annen shopping i Budapest

I tillegg til gågata, Markedshallen, og alle kjøpesentrene er det flere andre steder som kan være spennende for shopping i Budapest. Her kan du lese om noen av dem.

Asia Center

Vil du handle produkter som er litt billigere enn andre steder? Budapest har et såkalt Asia Center der du finner drøssevis av butikker med produkter fra Kina og området. Det er ikke så mye piratprodukter tilgjengelig lenger, men det kan være et festlig sted å besøke allikevel. Du finner nettsiden til stedet på https://www.asiacenter.hu/. Du kan enkelt reise hit med buss nummer 7 fra Ferenciek tere (som er veldig sentralt i Budapest).

Andrássy Ut

I denne gata som går fra Deak Ferenc Ter til Helteplassen kan en, i første delen mellom Deak Ferenc Ter og Oktogon, finne en god del ekslusive butikker som Louis Vuitton, Apple, Nespresso, Glamour, Herend (porselen) osv. Dette er steder folket i Budapest ikke handler, men har en penger og lyst, har man lov! Det kan være greit å vite at restauranter og kafeer i området ikke er sepeielt dyre, men det er kun butikkene akkurat langs Andrassy veien som er å regne for å være svært så eksklusive.

Fashion Street

Denne nye gata kan bli funnet mellom Deak Ferenc Ter og Vörösmarty Ter (gågata). Det er store skilt over gata, så normalt sett skal det gå greit å finne den. Her finner du butikker som Tommy Hilfiger, Puma, Hugo Boss, Mexx, Longbar, Benetton og et par veldig kjente merker til. Her pleier også prisnivået å ligge godt over det den ungarske lommeboka kan betale, men er man turist, så er man turist.

Del innholdet med andre