Vanlige spørsmål

Hvis du har videre spørsmål utover dette kan du skrive et spørsmål i det på denne siden, eller selvfølgelig ta kontakt med oss.

Kan jeg drikke vannet fra springen i Budapest?
Ja, du kan drikke det. Noen synes det smaker litt klor, men det er ikke noe en blir syk av å drikke.

Hva slags strømplugger har de i Budapest?
Akkurat de samme som vi har i Norge.

Hvordan vet jeg om jeg kjøper vann med eller uten kullsyre?
Vann med rosa kork er uten kullsyre og vann med blå kork er med. Men, vann uten kullsyre kan noen ganger også ha en litt spesiell smak på grunn av mineralene i vannet.

Kan jeg betale med Euro?
Ungarn ble medlem i EU 1. mai 2004, men har enda ikke innført Euroen. Men, mange butikker og restauranter godtar Euro-sedler, men dette skjer ofte på dårlige kurser. Derfor anbefales det å ta ut Forinter, eller veksle til forinter, og bruke de i stedet.

Hvordan er det enklest og best å få tak i Forinter, veksle penger?
Den ungarske valutaen heter Forint. Man kan veksle til seg Forint i vekslebodene rundt i byen, men det beste er fortsatt å bruke en eller annen minibank du finner rundt i byen. De gir de beste kursene, og du betaler bare gebyret for uttak i utlandet til din Norske bank.

Er det god kvalitet på tannlegekontorene i Budapest
Les vår artikkel om tannlege i Budapest. Forøvrig anbefaler vi alltid å be om pris på forhånd for å slippe overraskelse etter behandlingen. Og generelt sett er det veldig god kvalitet på tannlegekontorene, men det finnes selvfølgelig også slike tannlegekontorer der kvaliteten ikke er på topp.

Valuta veksler

Vil du vite hvordan kursen/forholdet mellom NOK og HUF er for øyeblikket? Bruk valutaveksleren under:

Currency Calculator

From USD
To CAD
Amount

Sannheten er bedre enn det du ser på kalkulatoren ovenfor. Derfor, hvis du vil ha helt nøyaktig resultat anbefaler vi DnBNORs valutakalkulator eller valutakurser.dk

Ditt Budapest spørsmål!

Har du et spørsmål om Budapest? Skriv en kommentar med ditt spørsmål, så skal vi forsøke å svare det så fort vi kan!

Del innholdet med andre

14 thoughts on “Vanlige spørsmål

 1. Erlend says:

  Hva er den beste betalingsmåten i Budapest? Visa, kreditt, eller valuta? Og tar alle kort? Altså må en ha kontanter tilgjengelig i tillegg til kort?

  • Budapest Turistguide says:

   Det kommer ann på! Å spise ute er vanligvis regnet for å være billig, å gå på matbutikken oppleves som billig, men det å gå inn på merkevarebutikker som H&M, Zara og lignende har relativt internasjonale priser!

  • Budapest Turistguide says:

   Det er veldig varierende. I turistområder er de stort sett flinke, men går man utenfor de mest populære områdene er det straks mye værre, spesielt blant de litt eldre. Det blir bedre og bedre, men de har fortsatt mye igjen!

 2. Hildegunn Kilen Rinde says:

  Hei!
  skal til Budapest i Pnsen 13- 16 mai. Er markeder / butikker opna da som feks 1 pinse dag ( som i Norge er de stengt) de er 15 mai 2016

  • Budapest Turistguide says:

   I utgangspunktet er nok det meste av butikker stengt både den 15 og den 16 mai, så ikke forbered dere på stor shopping de dagene. De fleste restauranter forblir åpne, og også Szechenyi og Gellertbadet! Det store markedet er garantert stengt begge dager.

 3. kimbolstad says:

  Hei! Når jeg har mistet bankkortet, kan jeg gå i en bank het med norske passet mitt og kontonr og ta ut noen penger der? Er i budapest såklart

 4. karin velten bekkevold says:

  1 mai er de fleste butikker stengt. etter som jeg forstår. men er markedene åpne eller hva kan lønne seg å bruke dagen på når en får 1 mai steng på helgeturen?

  • Budapest Turistguide says:

   Heisann! Ettersom det meste er stengt 1 mai, gjelder dette også markedshallene og lignende. Det som er åpent på en dag som det er restauranter, kafeer, non-stop butikker (altså svært små butikker med matvarer og lignende som har døgnåpent), kinoer i kjøpesentre er åpne, museer er vanligvis åpne og badene er stort sett åpne, så en slik «helligdag» er vanligvis en dag for vingårdsbesøk, besøk i Szechenyibadet, elvecruise på Donau og lignende programmer som ikke har med shopping å gjøre!

Legg inn en kommentar