Opera

Fram til 1873 eksisterte ikke Budapest, bare Buda og Pest. Men det var i 1873 at byene forente seg og Budapest ble en by. Dette fikk turismen til å vokse, og mange hoteller, kaffehus og restauranter ble bygget. Men, det var ikke nok. Budapest trengte et praktfullt operabygg, og basert på tegningene til Miklos Ybl sto den ungarske statsoperaen ferdig i 1884. Mange kjente personer har vært i operabygningen, inkludert Giacomo Puccini. Det sies å ha en av de beste akustikkene i Europa, og interiøret er fantastisk.

Innsiden av den ungarske statsoperaen er som å gå inn i en magisk verden av musikk og skjønnhet. Se for deg en storslått og elegant plass med stor takhøyde og glitrende lysekroner. Veggene er utsmykket med intrikate dekorasjoner, og plysjrøde fløyelsseter fyller auditoriet, arrangert på en måte at alle kan se og nyte forestillingene.

Scenen er midtpunktet, og den er stor og imponerende. Det er der talentfulle sangere, dansere og musikere bringer historier til live gjennom opptredenene sine. Orkestergraven, som ligger rett foran scenen, er der musikerne spiller den vakre musikken som fyller hele operahuset.

Når du ser deg rundt, vil du legge merke til detaljene i arkitekturen, fra de majestetiske balkongene til de utsmykkede utskjæringene. Den generelle atmosfæren er en av raffinement og historie, ettersom den ungarske statsoperaen har vært et hjem for utrolige forestillinger i mange år.

Hvis du ikke ønsker å kjøpe dyre billetter til en forestilling i statsoperaen, er det fortsatt mulig å besøke den ungarske statsoperaen på en av de daglige guidede turene. Disse starter normalt kl 14.00, 15.00 og 16.00.

Ungarsk statsopera

Åpningstider: Daglige omvisninger kl 15:00 og 16:00
Avgifter: 5000 fot (voksen)
Adresse: 1065 Budapest, Hajós utca 13-15
T-banestopp: Opera, gul T-bane

Billetter: Du kan kjøpe billetter til de guidede turene og selve forestillingene i den ungarske statsoperaen på https://www.jegy.hu/venue/magyar-allami-operahaz?lang=en

Hvor mye koster en billett for en forestilling i den ungarske statsoperaen i Budapest?

Prisen på billetten din avhenger i stor grad av hvor du finner tilgjengelige billetter og kvaliteten på plassen din i operaen. De billigste tilgjengelige billettene starter på 2000 HUF (5 euro), men hvis du kjøper en slik billett, vil du sitte i en vinkel som betyr at du ikke engang ser scenen.

Hvis du vil ha en ganske god billett til en ballett eller en opera i operahuset i Budapest, bør du forberede deg på å bruke rundt 10 000 HUF (30 euro) – 20 000 HUF (60 euro) per billett. De dyreste tilgjengelige billettene kan koste så mye som 90 000 HUF (225 euro).

Bilder av den ungarske statsoperaen

Del innholdet med andre