10 tips hvis du skal besøke julemarkedene i Budapest

Det er få ting som kan måle seg med atmosfæren i Budapest før jul. Ikke bare er lufta fyllt med herlige dufter, du kan også se flått julebelysning i trær og busker overalt.

Det er utrolig populært å besøke Budapest før jul og de besøkende er da spesielt interessert i å få med seg byens julemarkeder. Det skjønner vi godt. Det er dog noen gode tips vi ønsker å dele med deg som kommer til Budapest for å få med deg julemarkedene, tips vi tror kan gjøre at du får enda mer ut av turen din til Budapest. Det er ikke sikkert at du synes alle tipsene er like gode, men du vil helt sikkert finne noen av dem som vil inspirere deg eller hjelpe deg i planleggingen.

Anbefalinger og tips om ditt julemarkedsbesøk i Budapest

Anbefalinger og tips om ditt julemarkedsbesøk i Budapest

Tipsene du finner her er konsentrert rundt det å besøke byen under julemarkedsperioden, men om det ikke er noe slikt marked når du kommer til Budapest, kan du fremdeles finne mange gode tips i artikkelen.

10 tips til deg som kommer for å besøke julemarkedene i Budapest

1) Ta med deg varme klær

Budapest har et klima som er deilig store deler av året, men du bør allikevel være klar for kjølige kvelder i november og desember. Ser du på gradestokken vil den typisk vise temperaturer mellom 0 og 5 grader i denne perioden, men det er ikke det som er det viktigste. For, blåser det i Budapest og det er 10 grader, føles det allikevel mye kaldere enn det å besøke Budapest i 0 grader uten vind. Du bør derfor ha med gode og varme sko, vindtett jakke, lue og skjerf. Det er bedre å ha med litt for mye klær enn å måtte fryse. Nå vil selvfølgelig noen damer heller ta med seg for lite klær slik at de har en unnskyldning for å gå på shopping, men ønsker du å unngå slik «tvangsshopping» er det bedre å pakke litt ekstra varme klær på forhånd.

2) Våg å smake på masse du ikke har smakt før

Det er mange som kommer til Budapest som tenker at dette er Øst-Europa, og da er ting litt farlig. Men, det er ikke annen bakterieflora i vannet, og alt du spiser og får kjøpt på julemarkedene er trygt å spise. Dropp de vanlige og tradisjonelle rettene, og spis litt ekte ungarsk pølse, og andre spennende kjøttretter og lignende som du finner på markedene. Noe av det mest spennende ser du på bildet ovenfor i artikkelen, det er den kjente pipekaka (Chimney cake). Dette er en søt gjærdeigskake som grilles over kull og dyppes i kanel, nøtter, kakao eller vanilje før du spiser den. De nyeste variantene lar deg også få is i kaka til slutt. Fantastisk godt uansett!

3) Ikke glem Donau

Selvom du er på julemarkedstur til Budapest må du ikke glemme å utforske byen i tillegg. Noe av det deiligste du gjør i en slik periode er en seiltur på Donau på kveldstid der du kombinerer god mat med fantastisk utsikt. Du trenger heller ikke å bekymre deg for kulden ettersom man sitter inne på disse båtene og der er det godt og varmt. Grunnet mange folk som kommer til Budapest i denne perioden kan det bli fullt på båtene, så hvis du vil på elvecruise på Donau anbefaler vi at du booker det så raskt som mulig. Du kan lese mer om elvecruise på Donau her.

Ikke glem å dra på elvecruise på Donau før jul

Ikke glem å dra på elvecruise på Donau før jul

4) Finn en minibank og skaff deg noen HUF-fer

Du kan betale med Euro nesten overalt i Budapest og selvfølgelig også på julemarkedene. Det går, men det lønner seg ikke. De opererer vanligvis med vekslingskurser som er lite gunstige for deg, så det er mye bedre å finne en minibank å ta ut penger fra ditt norske kort og bruke HUF i stedet. Når du tar ut penger må du ta ut i HUF, og ikke blande inn norske kroner. Prinsippet hvis du blir spurt om du vil ha en fast kurs (med beløp i NOK ved uttak) er det samme som om du reiser til Sverige og de spør om du vil betale med NOK eller SEK. Det lønner seg da å betale med svenske ettersom man da får den ordenetlig og virkelige kursen.

Hvis du vil veksle Euro eller NOK til HUF i stedet kan dette også gjøres. Vekslingskontorene som ligger rett ved julemarkedet har ofte dårligere kurser, så sjekk 3-4 stykker og bruk den som har best kurs i så tilfelle.

5) Bli kjent med byen på en effektiv måte

Når det er kaldt og du ønsker å være på julemarkedet så mye som mulig er det greit å bli kjent med byen så raskt og så effektivt som mulig. Den beste måten er da å kombinere henting på flyplassen i Budapest med en guidet tur direkte, eventuelt med guidet tur dagen derpå hvis du ankommer fra Oslo rundt 21.00 på kvelden eller fra Bergen 23.55 på kvelden (det er jo tross alt mange som gjør det, og det er litt for seint for guidet tur fra flyplassen!). Uansett er en guidet tur med norsktalende guide og bil en veldig effektiv og fin måte å bli kjent med byen på, og i løpet av 2-3 timer ser du det viktigste og kan med god samvittighet bruke resten av tida på å tråkle julemarkedene i Budapest opp og ned.

Bli kjent med Budapest på en effektiv måte

Bli kjent med Budapest på en effektiv måte

6) Få orden på reservasjonene dine så raskt som mulig

Kommer du til Budapest før jul og ønsker et bord på en favorittrestaurant bør du få orden på det så raskt som mulig. Om du ikke er så nøye på hvor du spiser har det ikke noe å si, men om du vet at du vil spise en lekker biffmiddag på Pampas Steakhouse, senere en vill middelaldermiddag på Sir Lancelot og kanskje også en vinmiddag med 5 retter og 6 glass vin en kveld, gjør du lurt i å ordne slike reservasjoner god tid i forkant. Det er utrolig kjipt å ha planlagt slik, men så måtte gi slipp på det ettersom du ikke har reservert bord på forhånd. Rundt lunsjtider går det greit å finne bord nesten overalt, men i perioden fra 18.00 og utover på kvelden er det værre. Et annet program som også kan være verdt å vurdere er vår bryggerimiddag med 4 retter, 4 øl og 4 palinka!

Reserver ditt bord i Budapest i god tid!

Reserver ditt bord i Budapest i god tid!

7) Reserver et hotell nær julemarkedene

Hvis du ønsker å få så mye som mulig ut at turen til Budapest er det viktig å bo sentralt. Hvis du skal på SPA ferie er det greit å bo på hotell på Margaretøya, men hvis målet er mye tid til shopping og julemarked bør du unngå usentrale hoteller som gjør at du må bruke 30-60 minutter på å komme deg til julemarkedene og sentrum.

Noen tips fra oss til deg som ønsker å reservere et fint hotell med sentral beliggenhet og fine priser før jul er Mercure City Center, Eurostars Budapest Center, La Prima Fashion Hotel og hvis du vil bo i leilighet er 7Seasons Aparments veldig bra.

8) Pass på verdisakene dine!

Dette er noe vi egentlig ikke liker å skrive, men i enhver liste som denne må man ha det med. Grunnen til at vi ikke liker å skrive det er at det er svært lite problemer med kriminalitet og lommetyver i Budapest, men det er jo bedre å ta forhåndsregler allikevel for å unngå uheldige situasjoner. Pass derfor godt på verdisakene dine, bruk sunt vett og så kommer det hele til å gå veldig bra!

9) Ikke bruk taxiene som står og venter ved siden av julemarkedene

Det kan være fristende å bare hoppe i en taxi som står ved siden av julemarkedet når du fryser og vil komme deg raskt hjem til hotellet. Den beste måten å slippe en slik fristelse på er ved å bo sentralt som nevnt tidligere, men trenger du allikevel en taxi bør du ikke hoppe på de som står på gata og venter. Det du i stedet for bør gjøre er å skrive ned telefonnummeret til et taxiselskap (for eksempel City Taxi) og ringe dem, eller så bør du arrangere taxier med hotellet du bor på eller restauranten du spiser på. Velger du allikevel å hoppe på en taxi som står på gata øker risikoen for feil og lureri stort. Du kan lese mer om problemer folk har hatt med taxier i Budapest her.

Allerede ved ankomst til Budapest kan man få problemer med taxiene i Budapest. Den enkleste og sikreste måten å komme seg fra flyplassen til ditt hotell på er derfor ved å bestille flyplass transport på forhånd via oss. Da har du en fiks pris på forhånd, betaling skjer til sjåføren og du kan ringe oss underveis om det skulle være noe!

10) Ikke reis til Budapest med full koffert!

Det er viktig å ha med seg varme klær til Budapest, men det er samtidig viktig at du har plass til å få med deg ekstra ting hjem. Etter å ha spist litt ute og smakt mye ungarsk vin er fristelsen nemlig stor til å kjøpe med seg 3-4 flakser god Tokaj vin hjem til jul. Siden slipper kona løs i gågata og vips har dere 2 par nye sko, 4 skjerf og 3 vesker som må få plass i kofferten. Av disse og andre grunner er det derfor viktig å planlegge at du skal ha med deg en god del ting mer hjem enn det du hadde med deg ned til Budapest i første omgang!

11) Har du noen gode tips til de som skal på julemarked i Budapest?

Har du noen tanker, ideer eller kanskje spørsmål? Bruk kommentar feltet nedenfor!

Da er alle julemarked datoer klare!

Kommer du til Budapest før jul og ønsker å få med deg flere julemarkeder? Nå er datoene for julemarkedet foran Stefansbasilikaen og det på Vorosmarty plassen klare!

Datoene for julemarkedet på Vörösmarty plassen har vært klare og offentlige i litt over en måned. Det er det største og mest kjente julemarkedet i Budapest, det som ligger i enden på gågata. Dette åpner så tidlig som 10 november i 2017, noe som gjør at Budapest er blant de første byene i Europa som åpner sine julemarkeder i 2017. De fleste andre byer åpner en god del senere, noen faktisk så mye som 3-4 uker senere. I Praha, for eksempel, åpner de store julemarkedene først den 2 desember i 2017.

julemarked i BUdapest

Det andre store julemarkedet i Budapest ligger foran Stefansbasilikaen. Dette åpner den 24 november og vil holde åpent fram til 1 januar.

Dette er de to store og kjente julemarkedene i Budapest. Det finnes flere andre steder med boder og ting man kan handle rundtom i byen, men dette er de store. Hvis du er interessert i andre markeder kan du for eksempel dra til Allee senteret som ligger ved metro stoppet Ujbuda center (metro 4).

Mer informasjon om julemarkedene i Budapest finner du her!

Reiser pensjonister gratis med kollektivtransport i Budapest?

Har du hørt rykter om at pensjonister reiser gratis med kollektivtransport i Budapest? Er det sant? Hvordan fungerer det?

Vi får regelmessig spørsmål fra tilreisende til Budapest om det er slik at pensjonister reiser gratis med kollektivtransport i Budapest. Mange vet at det har vært en slik regel, men er det fortsatt slik? Det er jo nesten for godt til å være sant! Hvem gjelder det i så tilfelle?

transport budapest free

Er det gratis transport for pensjonister i Budapest?

Gratis transport i Budapest for pensjonister

Vi har nettopp sjekket reglementet angående det med gratis transport for pensjonister i Budapest på nytt. Det vil si at informasjonen her stemmer per dags dato, og høyst sannsynlig vil den ikke endre seg på en god stund. Er du allikevel usikker er det bare å skrive en kommentar nedenfor, så skal vi gjøre så godt vi kan for å svare og gi deg et godt og oppdatert svar.

Kan jeg reise gratis med transport i Budapest som pensjonist?

Svaret på spørsmål er ja, med et par forbehold!

 • Dette er noe som kun gjelder de over 65 år.
 • Det gjelder kun for EU borgere eller noen som kommer fra et EØS land (og der er Norge med).

Det betyr at man som norsk statsborger med norsk pass kan nyte godt av dette om man har passert 65 år. For å kunne identifisere seg trenger man et norsk pass, så det må du ha med deg hvis du planlegger å benytte deg av dette tilbudet.

Da er det bare å gjøre seg klar til å reise opp og ned i Budapest og hit og dit gratis med kollektivtransport. Har du videre spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Andre Bocelli konsert i Budapest 🗓

Den 25 november er klart for Andrea Bocelli konsert i Budapest igjen. Mannen med den fantastiske stemmen skal denne gangen opptre i Budapest Sportarena.

Andrea Bocelli i BudapestDet er ikke så lenge siden Andrea Bocelli var i den ungarske hovedstaden sist. Den gangen hadde han en gratiskonsert i Stefansbasilikaen. Som du sannsynligvis forstår var det overfullt, og det var mange som gjerne skulle ha vært tilstede som ikke fikk vært den. Men, når Bocelli kommer til Budapest i november må man betale for billettene og det gir alle en mulighet til å kjøpe en billett i allefall, og det blir garantert fullt også denne gangen. Hvis du har lyst til å kjøpe billetter kan du bruke lenken nedenfor for å gjøre det.

Visste du at Andrea Bocelli ble født i 1958, og da han ble født kunne han faktisk se? Han hadde redusert syn fram til han ble 12 år, men på grunn av en ulykke mens han spilte fotball mistet han synet helt og har siden det vært helt blind. Det har derimot ikke redusert på stemmen hans, som er og forblir utrolig vakker.

Under sin turne i 2017 skal Andrea Bocelli ikke bare besøke Budapest, men han skal også besøke andre byer verden rundt som Chicago, New York, Monte Carlo, Marbella, Hannover, Hamburg, Paris, Praha, Wien og Krakow.

Andrea Bocelli Budapest konsert

25 november, 20.00
Budapest Sportarena

Billetter: Viagogo

Visste du at den 25 november vil det garantert være flere julemarkeder åpne i Budapest allerede? Det største som er på Vorosmarty plassen åpner nok en eller to uker tidligere, mens det store julemarkedet foran Stefansbasilikaen åpner denne helgen eller en gang uka etterpå. Du vil derfor ha mulighet til å kombinere deilig julemat, med julepresanger, julegløgg og Andrea Bocelli hvis du kommer til Budapest i denne perioden!

Direktefly mellom Budapest og Stavanger

I mars 2017 begynte WizzAir med direktefly mellom Bergen og Budapest. Fra mars 2018 setter de i gang en ny rute, direktefly fra Stavanger til Budapest!

Det at WizzAir introduserer en ny rute med direktefly mellom Norge og Ungarn må bety at de er fornøyd med deres rute mellom Bergen og Budapest. De har tidligere hatt rute mellom Torp og Budapest som ble lagt ned ganske fort, men etter en rask sjekk kan man allerede nå se at det er mulig å bestille billetter på Bergen – Budapest ruten helt fram til juniu 2018, noe som betyr at denne ser ut til å holde seg godt. Og nyheten er da ruta mellom Stavanger og Budapest. De første flyene på ruta letter i mars 2018 og så langt er det mulig å kjøpe billetter fram til juni 2018. Det betyr at norske studenter i Budapest som bor i Stavanger området enkelt kan komme seg hjem etter en lang og slitsom eksamensperiode i 2018, samtidig som regnvante beboere i Stavanger og Sandnes området enkelt kan flykte til Ungarn for å få solskinn og deilige temperaturer!

Har du lyst til å kjøpe billetter er det bare å besøke wizzair.com.

fly fra budapest til stavanger

Om du planlegger din reise til Budapest i denne perioden allerede er det bare å lese rundt i vår Budapest Guide for mer informasjon om spennende aktiviteter og programmer.

Er det sterke UV stråler i Budapest? Bør man være forsiktig?

Nordmenn gleder seg gjerne til å komme til Budapest, en by med gode temperaturer og mye solskinn. Men, bør man være forsiktig i solsteika?

Nordmenn er vant til å bruke solkrem på påskefjellet og lignende, men det er viktig å ikke glemme det før man går ut i Budapest sola heller. Det har seg nemlig slik at det spesielt i perioden mellom 11.00 og 15.00 kan være svært sterk stråling, gjerne med verdier på rundt 6 eller 7, noe som går under kategorien ganske farlig strålig. Ved slik stråling sier man at det er enkelt å bli solbrent, etter kun 15 minutter, så man bør absolutt ha dette i bakhodet og unngå solen i denne perioden, samt bruke solkrem.

Lurer du på hvordan strålingen er i Budapest akkurat nå? Besøk følgende side: https://www.idokep.hu/uv

 Når du besøker den siden vil du se et kart som ser cirka slik ut (sida er forøvrig på ungarsk):

Et kart som viser UV stråling i Ungarn og Budapest den 22 juni, midt på dagen

Et kart som viser UV stråling i Ungarn og Budapest den 22 juni, midt på dagen

Her kan man se to forskjellige type verdier. Den ene (7.0, 6.0, 6.5 osv) viser styrken på strålingen på en skala som er fra 1 til 10. De høyeste verdiene opplever man svært sjelden. Tallet som står i hvit sirkel er anbefalt tid, eller heller hvor mye tid man kan være i sola uten å bli solbrent. Det går altså svært fort å bli solbrent med de verdiene som du ser på kartet ovenfor. Etter klokka 15.00 går disse verdiene fort ned, så det kan være greit å time inn godt med restaurantbesøk og kafebesøk i perioden mellom 11.00 og 15.00 slik at man holder seg borte fra sola.

Eller hva med et bryggeribesøk eller vinsmaking?

Vær ute i god tid så langt det er mulig!

I den siste tiden har det skjedd flere ganger at vi har fått henvendelser fra turister i Budapest som vil på båtturer med middag og lignende programmer. Dessverre har vi måttet si at alt er fullbooket flere ganger.

Akkurat nå er det høysesong for turister i Budapest, noe som gjør at det er utrolig mange som vil på de mest populære programmene i byen. Det er liten tvil om at elvecruise på Donau er på listen over de mest populære programmene i byen, og spesielt gjelder dette elvecruise på kveldstid med middag eller vinsmaking. Ikke bare får du god mat og vin, men du får også se Budapest by night som er en helt fantastisk opplevelse. Du kan lese mer om alle de forskjellige elvecruisene i Budapest her.

Av denne grunn anbefaler vi alle våre besøkende å bestille slike turer på forhånd, slik at man kan være garantert ombord på turen man vil være med på, slik at man ikke reiser hjem uten å ha fått med seg en slik tur som man nesten bare må få med seg under et opphold i Budapest.

Det er selvfølgelig ikke noe i veien med å prøve seg med en reservasjon i siste liten, men vi anbefaler deg å starte planleggingen så tidlig som mulig!

Les mer om elvecruise på Donau og andre spennende Budapest programmer her i vår norske Budapest Guide.

Formel 1 i Budapest 2017 🗓

Planlegger du en tur til Budapest i 2017 for å få med deg der årlige Formel 1 løpet? Det blir arrangert i perioden mellom 28 og 30 juli, med finalen på søndag den 30 juli.

Helgen der Formel 1 løpet i Budapest blir arrangert er den mest populære helgen å besøke Budapest i året. Alle hotellpriser skrus i taket, og det er utrolig mye som skjer. Av den grunn er det ofte vanskelig å få tak i ledige plasser på restauranter, samt plasser på båtturer på Donau og lignende programmer. Kommer du til byen i denne perioden anbefaler vi deg derfor å være raskt ute med forberedelsene!

Hvis du ønsker å kjøpe billetter til begivenheten finnes det flere steder der du kan gjøre det, blant annet hos Viagogo. Besøk siden og søk på Formula 1, Hungarian Grand Prix eller Hungaroring, og så finner du billetter til begivenheten.

Hvor foregår Formel 1 løpet?

Formel 1 i Budapest

Formel 1 i Budapest

Formel 1 løpet i Budapest foregår på såkalte Hungaroring, en bane som ligger cirka 30 minutter med bil fra Budapest sentrum. Det er dog lurt å reise i god tid på konkurransedagene, ettersom det er mye trafikk i begge retninger. De fleste hoteller har avtaler med taxi selskaper med satte tariffer, så det er den enkleste måten å reise til og fra banen på.

Har du ellers ønsker eller behov for hjelp, er det bare å ta kontakt med oss. Vi arrangerer vanligvis ikke transporten til og fra (etttersom det er billigere å bare hoppe på en taxi som hotellet ditt ordner), men om du ønsker et vingårdsbesøk, en båttur på Donau, vinsmaking eller kanskje et bryggeribesøk, hjelper vi gjerne til med det!

God reise til Budapest, og glem ikke å lese videre i vår Budapest Guide for informasjon om andre ting som skjer i Budapest og spennende aktiviteter.

VM i Judo 2017 🗓

Det er kanskje ikke Judo som regnes som norges nasjonalsport, men om du er en judo fan vil du helt sikkert få med deg VM i judo i Budapest i 2017.

I perioden mellom 28 august og den 3 september blir VM i judo arrangert i Budapest. Det var i lang tid usikkert hvor begivenheten ville finne sted (og i skrivende stund vet Wikipedia det fortsatt ikke), men det hele blir arrangert i Papp Laszlo Budapest Sportarena. Dette er den populære arenaen der de største innendørs-konsertene i Budapest blir arrangert, og det er også her håndballmesterskap og lignende blir holdt. Men, i perioden mellom den 28 august og 3 september i 2017 blir stedet altså brukt til judo, da verdens beste judo-utøvere møtes til dyst i Budapest.

Det er forøvrig det andre verdensmesterskapet i Budapest denne sommeren. I juli blir deg nemlig arrangert svømme VM i Budapest, så det er en annen godbit for sports-entusiaster i Ungarn denne sommeren.

Judo World Championships in Budapest

VM i judo i Budapest i 2017

Hvordan kommer jeg meg til arenaen?

Hvis du vil komme deg til Budapest Sportarena, kan dette gjøres veldig enkelt. Her er noen forskjellige måter å gjøre det på.

 • Hvis du er langs Donau finner du enkelt den hvite broa (Elisabeth-broa). Følg veien på Pest siden som går fra Elisabethbroa, og gå og gå og gå og gå. Du vil etterhvert passere en togstasjon på din venstre side, deretter Arena Plaza senter på din høyre side, og etter litt til ser du Budapest Sportarena på din høyre side.
 • Du kan kjøre med undergrunnsbanen til stoppet Stadionok (rød linje).
 • Kjør med taxi fra ditt hotell eller leiligheter.

Hva annet bør jeg gjøre i Budapest?

Det er mye å gjøre i Budapest, og du kan lese om mange slike programmer her i vår Budapest Guide. Noen av de mest populære programmene er derimot:

 • Vinsmakingsprogrammer i og utenfor Budapest
 • Bryggeribesøk med masse mat og drikke
 • Guidet tur med privat norsktalende guide
 • Elvecruise på Donau med mye god mat
 • Flyplass transport og andre transportoppdrag

Les rundt her i Budapest guiden og ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med!

 

Svømme VM i Budapest 2017 🗓

I perioden mellom 14 juli og 30 juli er det klart for VM i svømming i Budapest. Er du interessert i begivenheten? Her finner du mer informasjon!

Svømme VM i 2017 skulle i utgangspunktet ha blitt arrangert i Mexico. De vant nemlig budrunden, men plutsetlig synes de prisen for arrangementet ble for dyr, og de sa fra seg muligheten til å stå som arrangør. «Heldigvis» har Ungarn en svært sportsinteressert statsminister som med en gang sa i fra at Ungarn gjerne stod som arrangør (den samme mannen ville veldig gjerne at Ungarn skulle arrangere sommer OL i 2024), og dermed blir svømme VM i 2017 arrangert i Budapest og Ungarn.

For å kunne arrangere begivenheten har hovedstaden laget en helt ny arena som heter Danube Arena. Den ligger på Pest-siden, ikke langt fra den nordligste Budapest broa som kalles Arpad broa. Hit kan du enkelt reise ved å bruke den blå metrolinje og reise til stoppet som heter Arpad hid. Herfra er det ikke spesielt langt til fots til arenaen, så det bør gå greit.

Det er ikke bare Danube Arena som vil bli brukt, men også Alfred Hajos arenaen som ligger på Margaretøya. Den kan man komme seg til ved å reise med trikk 4 eller 6 til stoppet som heter Margaretøya (og gå derfra), eller så kan man reise med buss fra Nyugati Palyaudvar eller Arpad broa som tar deg inn til selve øya og som stopper foran arenaen.

VM i svømming i BUdapest og Ungarn

VM i svømming i BUdapest og Ungarn

Danube Arena kommer til å bli brukt til synkronsvømming, stuping og de vanlige svømmeøvelse. Alfred Hajos arenaen vil bli brukt til vannpolo, mens noen heldige kommer til å reise til Balatonsjøen der utendørs øvelser vil foregå. Om du skulle trenge hjelp med transport til Balatoninnsjøen er det bare å ta kontakt, så er vi behjelpelige med det. For å reise innad i Budapest anbefaler vi bare bruk av vanlige taxier, men for transport fra flyplassen til ditt hotell i Budapest bistår vi gjerne med hjelp!

Svømmegrenene vil foregå i den andre delen av mesterskapet, vannpolo hele tida, mens stuping og synkronsvømming foregår i første delen av mesterskapet.

Hva bør du gjøre når det ikke skjer noe under svømme VM?

Hvis du har mye fritid og lurer på hva man bør gjøre i Budapest, er dette noen forslag fra vår side:

 • Finn fra treningstøyet og løp noen runder rundt Margaretøya. Banen som går rundt øya er cirka fem kilometer og utrolig flott!
 • Hvis du er tørst er kanskje vårt bryggeribesøk blant de beste aktivitetene. Smak ungarsk øl (4 typer), bli servert god mat og ha en flott lunsj eller middag på restaurant med bryggeri på bakrommet!4
 • Høres det deilig ut med en kald vinkjeller der du kan få en lekker middag med fem retter og seks glass vin? Det tilbyr vi på vinrestaurant i sentrum av Budapest. Du kan lese mer om programmet her.
 • Har du lyst til å se både Danube Arena og Alfred Hajos arenaen, fra Donau? Da kan du bli med på båttur der du får servert mat og drikke underveis. For å se begge disse er turen med fire retters middag den perfekte turen! Du kan lese mer om elvecruise på Donau her.

Da er det bare å gjøre seg klar til Svømme VM i Budapest. Ungarerne kommer til å heie veldig på sin store stjerne, the Iron Lady, også kjente som Katinka Hosszu. Hu er ei stor stjerne, så hvis du har lyst på god stemning, bør du besøke Danube Arena en gang hun skal ut å svømme! For deg som ikke kan se på begivenhetene i Budapest, kan du finne ut mer om hvordan du kan se begivenhetene på din datamaskin, telefon eller tablet her.

Har du spørsmål, kommentarer eller om det er noe mer, bare bruk kommentarfeltet nedenfor!