Andre Bocelli konsert i Budapest 🗓

Den 25 november er klart for Andrea Bocelli konsert i Budapest igjen. Mannen med den fantastiske stemmen skal denne gangen opptre i Budapest Sportarena.

Andrea Bocelli i BudapestDet er ikke så lenge siden Andrea Bocelli var i den ungarske hovedstaden sist. Den gangen hadde han en gratiskonsert i Stefansbasilikaen. Som du sannsynligvis forstår var det overfullt, og det var mange som gjerne skulle ha vært tilstede som ikke fikk vært den. Men, når Bocelli kommer til Budapest i november må man betale for billettene og det gir alle en mulighet til å kjøpe en billett i allefall, og det blir garantert fullt også denne gangen. Hvis du har lyst til å kjøpe billetter kan du bruke lenken nedenfor for å gjøre det.

Visste du at Andrea Bocelli ble født i 1958, og da han ble født kunne han faktisk se? Han hadde redusert syn fram til han ble 12 år, men på grunn av en ulykke mens han spilte fotball mistet han synet helt og har siden det vært helt blind. Det har derimot ikke redusert på stemmen hans, som er og forblir utrolig vakker.

Under sin turne i 2017 skal Andrea Bocelli ikke bare besøke Budapest, men han skal også besøke andre byer verden rundt som Chicago, New York, Monte Carlo, Marbella, Hannover, Hamburg, Paris, Praha, Wien og Krakow.

Andrea Bocelli Budapest konsert

25 november, 20.00
Budapest Sportarena

Billetter: Viagogo

Visste du at den 25 november vil det garantert være flere julemarkeder åpne i Budapest allerede? Det største som er på Vorosmarty plassen åpner nok en eller to uker tidligere, mens det store julemarkedet foran Stefansbasilikaen åpner denne helgen eller en gang uka etterpå. Du vil derfor ha mulighet til å kombinere deilig julemat, med julepresanger, julegløgg og Andrea Bocelli hvis du kommer til Budapest i denne perioden!

Direktefly mellom Budapest og Stavanger

I mars 2017 begynte WizzAir med direktefly mellom Bergen og Budapest. Fra mars 2018 setter de i gang en ny rute, direktefly fra Stavanger til Budapest!

Det at WizzAir introduserer en ny rute med direktefly mellom Norge og Ungarn må bety at de er fornøyd med deres rute mellom Bergen og Budapest. De har tidligere hatt rute mellom Torp og Budapest som ble lagt ned ganske fort, men etter en rask sjekk kan man allerede nå se at det er mulig å bestille billetter på Bergen – Budapest ruten helt fram til juniu 2018, noe som betyr at denne ser ut til å holde seg godt. Og nyheten er da ruta mellom Stavanger og Budapest. De første flyene på ruta letter i mars 2018 og så langt er det mulig å kjøpe billetter fram til juni 2018. Det betyr at norske studenter i Budapest som bor i Stavanger området enkelt kan komme seg hjem etter en lang og slitsom eksamensperiode i 2018, samtidig som regnvante beboere i Stavanger og Sandnes området enkelt kan flykte til Ungarn for å få solskinn og deilige temperaturer!

Har du lyst til å kjøpe billetter er det bare å besøke wizzair.com.

fly fra budapest til stavanger

Om du planlegger din reise til Budapest i denne perioden allerede er det bare å lese rundt i vår Budapest Guide for mer informasjon om spennende aktiviteter og programmer.

Er det sterke UV stråler i Budapest? Bør man være forsiktig?

Nordmenn gleder seg gjerne til å komme til Budapest, en by med gode temperaturer og mye solskinn. Men, bør man være forsiktig i solsteika?

Nordmenn er vant til å bruke solkrem på påskefjellet og lignende, men det er viktig å ikke glemme det før man går ut i Budapest sola heller. Det har seg nemlig slik at det spesielt i perioden mellom 11.00 og 15.00 kan være svært sterk stråling, gjerne med verdier på rundt 6 eller 7, noe som går under kategorien ganske farlig strålig. Ved slik stråling sier man at det er enkelt å bli solbrent, etter kun 15 minutter, så man bør absolutt ha dette i bakhodet og unngå solen i denne perioden, samt bruke solkrem.

Lurer du på hvordan strålingen er i Budapest akkurat nå? Besøk følgende side: https://www.idokep.hu/uv

 Når du besøker den siden vil du se et kart som ser cirka slik ut (sida er forøvrig på ungarsk):

Et kart som viser UV stråling i Ungarn og Budapest den 22 juni, midt på dagen

Et kart som viser UV stråling i Ungarn og Budapest den 22 juni, midt på dagen

Her kan man se to forskjellige type verdier. Den ene (7.0, 6.0, 6.5 osv) viser styrken på strålingen på en skala som er fra 1 til 10. De høyeste verdiene opplever man svært sjelden. Tallet som står i hvit sirkel er anbefalt tid, eller heller hvor mye tid man kan være i sola uten å bli solbrent. Det går altså svært fort å bli solbrent med de verdiene som du ser på kartet ovenfor. Etter klokka 15.00 går disse verdiene fort ned, så det kan være greit å time inn godt med restaurantbesøk og kafebesøk i perioden mellom 11.00 og 15.00 slik at man holder seg borte fra sola.

Eller hva med et bryggeribesøk eller vinsmaking?

Vær ute i god tid så langt det er mulig!

I den siste tiden har det skjedd flere ganger at vi har fått henvendelser fra turister i Budapest som vil på båtturer med middag og lignende programmer. Dessverre har vi måttet si at alt er fullbooket flere ganger.

Akkurat nå er det høysesong for turister i Budapest, noe som gjør at det er utrolig mange som vil på de mest populære programmene i byen. Det er liten tvil om at elvecruise på Donau er på listen over de mest populære programmene i byen, og spesielt gjelder dette elvecruise på kveldstid med middag eller vinsmaking. Ikke bare får du god mat og vin, men du får også se Budapest by night som er en helt fantastisk opplevelse. Du kan lese mer om alle de forskjellige elvecruisene i Budapest her.

Av denne grunn anbefaler vi alle våre besøkende å bestille slike turer på forhånd, slik at man kan være garantert ombord på turen man vil være med på, slik at man ikke reiser hjem uten å ha fått med seg en slik tur som man nesten bare må få med seg under et opphold i Budapest.

Det er selvfølgelig ikke noe i veien med å prøve seg med en reservasjon i siste liten, men vi anbefaler deg å starte planleggingen så tidlig som mulig!

Les mer om elvecruise på Donau og andre spennende Budapest programmer her i vår norske Budapest Guide.

Formel 1 i Budapest 2017 🗓

Planlegger du en tur til Budapest i 2017 for å få med deg der årlige Formel 1 løpet? Det blir arrangert i perioden mellom 28 og 30 juli, med finalen på søndag den 30 juli.

Helgen der Formel 1 løpet i Budapest blir arrangert er den mest populære helgen å besøke Budapest i året. Alle hotellpriser skrus i taket, og det er utrolig mye som skjer. Av den grunn er det ofte vanskelig å få tak i ledige plasser på restauranter, samt plasser på båtturer på Donau og lignende programmer. Kommer du til byen i denne perioden anbefaler vi deg derfor å være raskt ute med forberedelsene!

Hvis du ønsker å kjøpe billetter til begivenheten finnes det flere steder der du kan gjøre det, blant annet hos Viagogo. Besøk siden og søk på Formula 1, Hungarian Grand Prix eller Hungaroring, og så finner du billetter til begivenheten.

Hvor foregår Formel 1 løpet?

Formel 1 i Budapest

Formel 1 i Budapest

Formel 1 løpet i Budapest foregår på såkalte Hungaroring, en bane som ligger cirka 30 minutter med bil fra Budapest sentrum. Det er dog lurt å reise i god tid på konkurransedagene, ettersom det er mye trafikk i begge retninger. De fleste hoteller har avtaler med taxi selskaper med satte tariffer, så det er den enkleste måten å reise til og fra banen på.

Har du ellers ønsker eller behov for hjelp, er det bare å ta kontakt med oss. Vi arrangerer vanligvis ikke transporten til og fra (etttersom det er billigere å bare hoppe på en taxi som hotellet ditt ordner), men om du ønsker et vingårdsbesøk, en båttur på Donau, vinsmaking eller kanskje et bryggeribesøk, hjelper vi gjerne til med det!

God reise til Budapest, og glem ikke å lese videre i vår Budapest Guide for informasjon om andre ting som skjer i Budapest og spennende aktiviteter.

VM i Judo 2017 🗓

Det er kanskje ikke Judo som regnes som norges nasjonalsport, men om du er en judo fan vil du helt sikkert få med deg VM i judo i Budapest i 2017.

I perioden mellom 28 august og den 3 september blir VM i judo arrangert i Budapest. Det var i lang tid usikkert hvor begivenheten ville finne sted (og i skrivende stund vet Wikipedia det fortsatt ikke), men det hele blir arrangert i Papp Laszlo Budapest Sportarena. Dette er den populære arenaen der de største innendørs-konsertene i Budapest blir arrangert, og det er også her håndballmesterskap og lignende blir holdt. Men, i perioden mellom den 28 august og 3 september i 2017 blir stedet altså brukt til judo, da verdens beste judo-utøvere møtes til dyst i Budapest.

Det er forøvrig det andre verdensmesterskapet i Budapest denne sommeren. I juli blir deg nemlig arrangert svømme VM i Budapest, så det er en annen godbit for sports-entusiaster i Ungarn denne sommeren.

Judo World Championships in Budapest

VM i judo i Budapest i 2017

Hvordan kommer jeg meg til arenaen?

Hvis du vil komme deg til Budapest Sportarena, kan dette gjøres veldig enkelt. Her er noen forskjellige måter å gjøre det på.

 • Hvis du er langs Donau finner du enkelt den hvite broa (Elisabeth-broa). Følg veien på Pest siden som går fra Elisabethbroa, og gå og gå og gå og gå. Du vil etterhvert passere en togstasjon på din venstre side, deretter Arena Plaza senter på din høyre side, og etter litt til ser du Budapest Sportarena på din høyre side.
 • Du kan kjøre med undergrunnsbanen til stoppet Stadionok (rød linje).
 • Kjør med taxi fra ditt hotell eller leiligheter.

Hva annet bør jeg gjøre i Budapest?

Det er mye å gjøre i Budapest, og du kan lese om mange slike programmer her i vår Budapest Guide. Noen av de mest populære programmene er derimot:

 • Vinsmakingsprogrammer i og utenfor Budapest
 • Bryggeribesøk med masse mat og drikke
 • Guidet tur med privat norsktalende guide
 • Elvecruise på Donau med mye god mat
 • Flyplass transport og andre transportoppdrag

Les rundt her i Budapest guiden og ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med!

 

Svømme VM i Budapest 2017 🗓

I perioden mellom 14 juli og 30 juli er det klart for VM i svømming i Budapest. Er du interessert i begivenheten? Her finner du mer informasjon!

Svømme VM i 2017 skulle i utgangspunktet ha blitt arrangert i Mexico. De vant nemlig budrunden, men plutsetlig synes de prisen for arrangementet ble for dyr, og de sa fra seg muligheten til å stå som arrangør. «Heldigvis» har Ungarn en svært sportsinteressert statsminister som med en gang sa i fra at Ungarn gjerne stod som arrangør (den samme mannen ville veldig gjerne at Ungarn skulle arrangere sommer OL i 2024), og dermed blir svømme VM i 2017 arrangert i Budapest og Ungarn.

For å kunne arrangere begivenheten har hovedstaden laget en helt ny arena som heter Danube Arena. Den ligger på Pest-siden, ikke langt fra den nordligste Budapest broa som kalles Arpad broa. Hit kan du enkelt reise ved å bruke den blå metrolinje og reise til stoppet som heter Arpad hid. Herfra er det ikke spesielt langt til fots til arenaen, så det bør gå greit.

Det er ikke bare Danube Arena som vil bli brukt, men også Alfred Hajos arenaen som ligger på Margaretøya. Den kan man komme seg til ved å reise med trikk 4 eller 6 til stoppet som heter Margaretøya (og gå derfra), eller så kan man reise med buss fra Nyugati Palyaudvar eller Arpad broa som tar deg inn til selve øya og som stopper foran arenaen.

VM i svømming i BUdapest og Ungarn

VM i svømming i BUdapest og Ungarn

Danube Arena kommer til å bli brukt til synkronsvømming, stuping og de vanlige svømmeøvelse. Alfred Hajos arenaen vil bli brukt til vannpolo, mens noen heldige kommer til å reise til Balatonsjøen der utendørs øvelser vil foregå. Om du skulle trenge hjelp med transport til Balatoninnsjøen er det bare å ta kontakt, så er vi behjelpelige med det. For å reise innad i Budapest anbefaler vi bare bruk av vanlige taxier, men for transport fra flyplassen til ditt hotell i Budapest bistår vi gjerne med hjelp!

Svømmegrenene vil foregå i den andre delen av mesterskapet, vannpolo hele tida, mens stuping og synkronsvømming foregår i første delen av mesterskapet.

Hva bør du gjøre når det ikke skjer noe under svømme VM?

Hvis du har mye fritid og lurer på hva man bør gjøre i Budapest, er dette noen forslag fra vår side:

 • Finn fra treningstøyet og løp noen runder rundt Margaretøya. Banen som går rundt øya er cirka fem kilometer og utrolig flott!
 • Hvis du er tørst er kanskje vårt bryggeribesøk blant de beste aktivitetene. Smak ungarsk øl (4 typer), bli servert god mat og ha en flott lunsj eller middag på restaurant med bryggeri på bakrommet!4
 • Høres det deilig ut med en kald vinkjeller der du kan få en lekker middag med fem retter og seks glass vin? Det tilbyr vi på vinrestaurant i sentrum av Budapest. Du kan lese mer om programmet her.
 • Har du lyst til å se både Danube Arena og Alfred Hajos arenaen, fra Donau? Da kan du bli med på båttur der du får servert mat og drikke underveis. For å se begge disse er turen med fire retters middag den perfekte turen! Du kan lese mer om elvecruise på Donau her.

Da er det bare å gjøre seg klar til Svømme VM i Budapest. Ungarerne kommer til å heie veldig på sin store stjerne, the Iron Lady, også kjente som Katinka Hosszu. Hu er ei stor stjerne, så hvis du har lyst på god stemning, bør du besøke Danube Arena en gang hun skal ut å svømme! For deg som ikke kan se på begivenhetene i Budapest, kan du finne ut mer om hvordan du kan se begivenhetene på din datamaskin, telefon eller tablet her.

Har du spørsmål, kommentarer eller om det er noe mer, bare bruk kommentarfeltet nedenfor!

Turistsesongen har begynt

Nå er det påske og med det begynner for fullt det som er den store turistsesongen i Budapest. Det betyr at norske, svenske og danske turister kommer i tusentallet, og det gjør også mennesker fra resten av verden.

Budapest har utrolig mye å by på for deg som turist. Her er det programmer som alle kan trives med, både store og små. De minste trives selvfølgelig best i byparken der de kan dra på sirkus, besøke dyrepark og også oppleve en fornøyelsespark. De voksne koser seg mens de bader i varme kilder, ser på severdigheter, smaker ungarsk vin og blir kjent med byen mens de er på en av våre hyggelige guidede turer.

Uansett når du kommer til Budapest anbefaler vi at du begynner planleggingen så snart som mulig. Det er nemlig ganske ofte at vi er totalt fullbookede og ikke har ledige guider, så hvis du vil være sikker på å få en ledig guide er det bare å ta kontakt. Er du sent ute er det selvfølgelig bare å prøve også, men vi kan ikke garantere noen ting!

Er du på jakt etter mer informasjon om påske i Budapest og hva som anbefales å gjøre under påsken i Budapest kan du lese mer om det å feire påske i Budapest her.

God påske og god reise til Budapest!

Ps: Den store turistsesongen i Budapest begynner rundt påske og varer til slutten av oktober, med en kort pause i juli!

Robbie Williams konsert i Budapest 🗓

Robbie Williams konsert i PrahaDen 23 august i 2017 er det igjen klart for et besøk fra Robbie Williams til Budapest. Hvis du har lyst til å få med deg konserten er det mulig!

Robbie Williams har vært i Budapest mange ganger før, og det er alltid fullt hus og fantastisk stemning når han kommer til byen. Vanligvis opptrer han på Puskas Ferenc stadion når han kommer til Budapest, men ettersom denne pusses opp i håp om at den blir ferdig til fotball EM i 2020, blir konserten arrangert på Groupama Arena i stedet. Dette er en helt ny stadion som for øyeblikket blir brukt av Ferencvaros når de spiller sine fotballkamper, og den brukes også av landslaget i fotball når de spiller sine VM kvalikk kamper.

Når Robbie Williams kommer til Budapest har han nettopp vært innom Praha for å opptre der. Han skal også innom mange andre flotte byer i Europa, men det er vel liten tvil om at det er få byer i Europa som er så vakre som Praha og Budapest.

Det er dessverre mange artister som ikke kommer til Budapest når de er på sine store turneer. Sommeren 2017 er det for eksempel band som Coldplay, U2, Adele, Guns N Roses og Depeche Mode som skal ha konserter i London, mens de dessverre ikke kommer til Budapest. Det er jo trist, men det er jo vanskelig å sammenligne en by som Budapest med London, eller kanskje med Paris. Men, det er jo mye gøyere å komme til Budapest for å få med seg Robbie Williams. For det første er billlettene billigere, hotellet du bor på er billigere, og vinsmakingen og elvecruiset du blir med på er både bedre og  billigere. Høres det ikke fristende ut?

Robbie Williams konsert i Budapest

23 august, 19.30
Groupama Arena

Billetter: Viagogo

Hvis du trykker på billettlenken ovenfor er det bare å søke på Robbie Williams og så finner du billetter til alle hans konserter i Europa i 2017. Om du heller vil dra på en annen konsert er det bare å søke etter artisten du er interessert i.

For mer informasjon om andre ting som skjer i Budapest er det bare å lete rundt her i vår norske Budapest Guide. Om du trenger hjelp med en guidet tur, et elvecruise, et bryggeribesøk eller andre aktivteter er det også bare å ta kontakt med oss. God reise til Budapest!

Bruno Mars konsert i Budapest 🗓

Den 30 mars kommer sangeren Peter Hernandez, bedre kjent som Bruno Mars, for å synge i Budapest Sportarena. Høres det spennende ut?

Bruno Mars har hatt utrolig mange store slagere de siste årene, og han er en av de største stjernene i verden for øyeblikket. Det understrekes også av det faktum at han opptrådde i pauseshowet til Super Bowl i 2016, noe som kun er gitt til de største av de største.

Turneen Bruno Mars reiser på i 2017 er 24K Magic World Tour, og om du synes det høres magisk ut å kombinere en reise til Budapest med magisk Bruno Mars konsert, med romantisk elvecruise på Donau, med sprudlende bryggeribesøk med mat og kanskje en guidet tur, er det bare å legge forberedelsene allerede.

Du kan kjøpe billetter til Bruno Mars konserten i Budapest den 30 mai hos Viagogo. Om det ikke passer på denne dagen, kan du vurdere en tur til Krakow i stedet. Der skal Bruno Mars opptre tre dager før han kommer til Budapest, så da kan du kombinere Bruno Mars magi med saltgruver, konsentrasjonerleir og en svært så hyggelig gamleby.

Bruno Mars konsert i Budapest

Bruno Mars konsert i Budapest

Du kan lese mer om andre ting som skjer i Budapest her i vår norske Budapest Guide. Du finner også mye annen informasjon som kan være både nyttig og interessant, så bruk noen minutter på våre sider, finn fram kaffekoppen, og legg gode forberedelser for din reise til Budapest!