Hjem Events - Budapest turistguide Sport VM i friidrett i Budapest 2023

VM i friidrett i Budapest 2023

Friidretts-VM i 2023 blir det største arrangementet som noen gang er arrangert i Ungarn. Arrangementet starter 19. august og avsluttes 27. august. Kommer du til Budapest for arrangementet? Vil du vite mer om arrangementet, programmet, spillestedet, billettene eller hva du skal se mens du er i Budapest? Denne artikkelen vil (forhåpentligvis) gi deg alle svarene du trenger!

Arrangementet starter 19. august med en 20 km Race Walk for menn hvor det umiddelbart deles ut en gullmedalje. Det blir også finale i 10.000 meter løping for kvinner på kvelden åpningsdagen. Vinneren av dette arrangementet under OL i Tokyo kom i mål på mindre enn 30 minutter. Får vi se den samme fantastiske vinnertiden i Budapest?

vm i friidrett i budapest

Program for friidretts-VM i Budapest 2023.

Vi har allerede nevnt noen arrangementer på mesterskapets åpningsdag. Det vil være fantastiske arrangementer hver eneste dag under arrangementet, og du finner kanskje ikke alle konkurranser like interessante som de andre. Maraton- og Race Walk-distansene finner sted i Budapests gater, noe som gjør det til en fantastisk sjanse for tilskuere til å nyte arrangementene og heie frem favorittene sine uten å betale for billetter til stadion.

Du kan laste ned et fullstendig program for arrangementet her.

Det er mange høydepunkter å huske, men her har du noen av de mest interessante arrangementene.

 • 20. august, 18.25: 10 000 M (menn)
 • 20. august, 19.30: 100 M (menn)
 • 21. august, 21.40: 110 M hekk (menn)
 • 21. august, 21.50: 100 M (kvinner)
 • 23. august, 21.15: 1500 M (menn)
 • 23. august, 21.30: 400 M (kvinner)
 • 26. august, 7.00: Maraton (kvinner)
 • 26. august, 21.40: 4×100 M stafett (menn)
 • 26. august, 21.50: 4×100 M stafett (kvinner)
 • 27. august, 7.00: Maraton (menn)
 • 27. august, 20.05: Høydehopp (kvinner)
 • 27. august, 20.20: Spydkast (menn)
 • 27. august, 21.37: 4×400 M stafett (menn)
 • 27. august, 21.47: 4×400 M stafett (kvinner)
program for verdensmesterskapet i friidrett

Ovenfor kan du se programmet for de tre siste dagene av arrangementet.


Billetter til friidretts-VM i Budapest 2023.

Kommer du til Budapest for å nyte arrangementet på stadion? Vil du kjøpe billetter? Det er mulig å kjøpe billetter til kun en morgen- eller kveldsøkt, men du kan også kjøpe billetter til finalehelgen, åpningsdagene eller hele verdensmesterskapet.

Prisene varierer avhengig av hvor du skal sitte på stadion. På bildet under kan du se en prisoversikt for arrangementet.

Billetter til friidretts-VM i Budapest 2023.

Noen priseksempler:

 • Hele arrangementet med kategori fire sitteplasser (med dårligst utsikt): 69 700 HUF.
 • Hele arrangementet med sitteplasser i kategori én (med best utsikt): 164 100 HUF.
 • En billett til en kveldsøkt med sitteplasser i kategori én på en ukedag: 18 900 HUF.
 • En billett til en kveldsøkt med sitteplasser i kategori én i helgen: 22 900 HUF.

Vil du lære mer om den ungarske valutaen og finne ut hvor mye disse prisene er i din lokale valuta? Ta en titt på siden vår om den ungarske forinten.

Hvor kan jeg kjøpe billetter til arrangementet?

Du kan kjøpe de offisielle billettene til arrangementet på https://tickets.wabudapest23.com/.


Om stadion: National Athletics Center

Det splitter nye nasjonale friidrettssenteret er hovedarenaen for friidretts-VM i Budapest. Arenaen er laget for dette arrangementet, og den ligger ved siden av Rákoczi-broen (den sørligste broen i Budapest). Etter mesterskapene vil lokalet bli brukt av ungarske idrettsutøvere og til fremtidige konkurranser. Under verdensmesterskapet vil lokalet operere med kapasitet til 35.000 tilskuere.

Booking.com

Hvordan komme seg til stadion?

Det er ikke mange måter å komme seg til lokalet for øyeblikket, men det er lovet at flere alternativer for offentlig transport vil bli lagt til under arrangementet. For øyeblikket er dette de beste alternativene:

Trikkelinje 2: Reis til endestasjonen (Közvagohid) og gå derfra.
Dette omtales ofte som panoramatrikkelinjen i Budapest, og det er en sightseeingtur i seg selv å reise fra den ene endestasjonen til den andre. Trikken kjører langs Donau. Underveis kan du se populære attraksjoner i Budapest som slottet, parlamentet, Fiskerbastionen, Gellert-høyden og mange andre vakre bygninger. Denne ideelle løsningen tar deg fra sentrale steder i Budapest langs Donau til lokalet.

Trikkelinje 24: Reis med trikklinje 24 til Közvágóhid.
Denne trikkelinjen starter fra Keleti jernbanestasjon, noe som gjør den ideell for de som ankommer Budapest med tog eller som bor i nærheten av den østlige jernbanestasjonen.

Bytog 7 (HÉV): Reis med bytoget fra Boraros tér (ved Petöfi-broen) til nasjonalteatret (Nemzeti Szinhaz).
Dette er en kort tur (kun ett stopp), men det vil i det minste bringe deg nærmere lokalet. Det er mye bedre å bruke trikk nummer to (beskrevet tidligere), men det kan gjøres hvis du virkelig ønsker å bruke bytoget.

stadion friidretts vm i budapest

Vanlige spørsmål om friidretts-VM, Budapest og mer.

Her vil vi svare på noen av de oftest stilte spørsmålene fra folk som kommer til Budapest for denne begivenheten. Hvis du har flere spørsmål, vennligst skriv dem i kommentarfeltet nedenfor.

Trenger jeg å bekymre meg for kriminalitet i Budapest?

Det er lett å være bekymret når du ankommer en ny by og et nytt land. Du bør være forsiktig og alltid se opp for verdisakene dine, uansett hvor du går. Budapest er imidlertid en veldig sikker by. Hvis du bruker sunn fornuft og passer på lommebok, pass, nøkler og mer, vil du få få problemer.

Hvor kan jeg parkere bilen min i Budapest?

Kommer du til Budapest med bil? Leter du etter et sted å parkere bilen din? Det er mange alternativer og du kan lese mer om parkeringsmuligheter i Budapest i følgende artikkel. De fleste hoteller tilbyr parkeringsmuligheter til sine gjester, og det samme gjelder for leiligheter, så det er nok det første stedet du bør søke etter hjelp før du setter fra deg bilen et annet sted i Budapest.

Hvordan kan jeg reise fra Budapest flyplass til overnattingsstedet mitt?

Det er flere forbindelser mellom Budapest lufthavn og byen. Her kan du lese om noen av dem.

Offentlig transport:

 • Du kan reise med offentlig transport med buss 200E til Köbany Kispest og deretter med metro derfra.
 • Et annet alternativ er Flybussen (100E) som forbinder flyplassen med Deak square i sentrum av Budapest.

Drosjer og privat transport:

Kan jeg betale i euro i Budapest?

Den ungarske forinten er den offisielle valutaen for betalinger i Ungarn. Mange butikker, drosjer og restauranter aksepterer betaling i euro, men de opererer ofte med elendige valutakurser. Som et resultat betaler du mer hvis du betaler med euro i kontanter enn du ville gjort hvis du brukte den ungarske forinten eller betaler med kort.

Hva bør jeg spise i Budapest?

Planlegger du å spise lokal mat i Budapest? Hva bør du spise? Hvilke restauranter bør du besøke? Det er avgjørende at du smaker på den lokale gulasjsuppen i Budapest. Dette er det mest kjente måltidet i Ungarn, og forlater du Ungarn uten å smake på gulasjsuppen, er det nesten som du aldri har besøkt Ungarn egentlig.

Den ungarske gåseleveren er velkjent, men de fleste barn spiser en tradisjonell wienerschnitzel fra svin eller kylling.

Budapest har fantastiske konditorier, og den mest kjente er Gerbeaud-konfekten. Her kan du smake på fantastiske kaker av alle slag. Ikke glem å spise litt ungarsk strudel og den fantastiske skorsteinskaken hvis du har sjansen!

Hvor skal vi spise?

 • Gerbeaud: Dette er et fantastisk sted for ungarske kaker og en kopp kaffe.
 • Pampas Steakhouse: Vil du spise en ekte biff i Budapest? Dette er et av våre favorittbiffhus i byen.
 • Gundel: Stedet nummer én for alt ungarsk i et eksklusivt miljø. Dette er en av de mest kjente restaurantene i Ungarn.
 • Aszu: En fantastisk restaurant for god mat i sentrum av Budapest. Lytt til tradisjonell sigøynermusikk mens du spiser.
 • Sir Lancelot: En av de mest minneverdige restaurantene i Budapest. Spis middagen din i et middelaldermiljø og se sverdkamper og magedans mens du spiser fra gigantiske tallerkener.
 • Borkonyha: Vil du ha middag på en Michelin-stjerne restaurant? Bestill bord veldig tidlig!
 • Rezkakas: Kunne du ikke spise i Borkonyha? Det er lettere å få bord hos naboen, Rezkakas. Et utmerket sted for et deilig ungarsk måltid ledsaget.
gulasj

Når kan jeg løpe et maraton i Budapest?

Kunne du tenke deg å løpe et maraton i Budapest selv? Det er et årlig maraton i oktober hvert år og et halvmaraton hver september. Du kan lese mer om disse og andre sportsbegivenheter i Budapest her.

Er det plass til å parkere kameler utenfor stadion?

Jeg antar at du forveksler friidretts-VM i Budapest med fotball-VM i Qatar (i 2022).

Hvilke temperaturer kan jeg forvente i Budapest i august?

Det kan være ganske varmt i Budapest om sommeren. Byen har ofte flere uker med temperaturer rundt 35 Celsius midt på dagen, og i slike perioder kan temperaturene holde seg på 25 Celsius om natten. Dette er ytterpunktene, og de finner ofte sted i slutten av juni og i juli, noe som betyr at det sannsynligvis blir litt kaldere i august.

Det beste er å sjekke værmeldingen på forhånd og forberede deg basert på det du ser. Vi tipper det blir temperaturer rundt 30-35 grader på dagtid. Det kan kjøle seg ned litt under kveldsøktene, men ikke mye.

klima budapest

Hvor bør jeg bo i Budapest? Anbefalte hoteller for arrangementene.

Budapest har hoteller i alle klasser og kvaliteter. Her vil vi anbefale noen hoteller basert på deres beliggenhet, pris og kvalitet. Forhåpentligvis vil du finne noen av anbefalingene nyttige. Ikke glem å bestille hotell tidlig, for hotellrommene fylles raskt opp når arrangementet nærmer seg.

Hoteller i nærheten av lokalet

Vil du bo så nært stadion som mulig? Her har du noen forslag som ligger relativt nært stadion. Det er ikke mange hoteller i området fordi det ikke har vært behov for hoteller her før. Derfor er det ingen hoteller ved stadion. Her har du noen av de nærmeste alternativene.

Basert på informasjonen nedenfor vil du bo på et hotell langt fra lokalet, uansett hva. Som et resultat er det bedre å velge et hotell som passer deg godt. Hvis du planlegger å bruke offentlig transport, er et hotell i nærheten av trikkelinje nummer to på Pest-siden ideelt, siden det lett vil transportere deg til stadion og du ikke trenger å gå mye.

Hoteller i nærheten av trikkelinje 2 (som enkelt tar deg til stadion).

Trikkelinjen er fantastisk da den ligger langs Donau. Som et resultat er disse hotellene ideelle ikke bare for å komme seg til og fra det nasjonale friidrettssenteret, men også for å utforske Budapests skjønnhet. Vi har inkludert hoteller med ulike prisklasser, så du vil garantert finne noe som passer deg godt.

 • Hotel Promenade (3 stjerner): Ligger midt i handlegaten Váci utca. Avstand til trikken: 400 meter.
 • Mercure City Centre (4 stjerner): Ved siden av Hotel Promenade, flott beliggenhet. Avstand til trikken: 400 meter.
 • Aria Hotel (5 stjerner): Det mest luksuriøse hotellet i Budapest med mye ekstra. Avstand til trikken: 500 meter.
 • InterContinental (5 stjerner): Luksus ved Donau og ved siden av trikkeholdeplassen. Avstand til trikken: 50 meter.
 • NH Budapest (4 stjerner): Utenfor sentrum, ved endestasjonen til trikkelinje to (noe som kan gjøre det litt billigere). Avstand til trikken: 400 meter.
Stikkord:

Dato

aug 19 - 27 2023
Utløpt!

Tid

Hele dagen
Kategori

Legg inn en kommentar