Margaret øya

Margaret øya er en fredens øy, trygt plassert mellom Buda og Pest, tilgjengelig fra Arpadbroa og fra Margaretbroa. For innbyggerne i Budapest er dette er tilfluktssted i en eller stresset hverdag, og det kan være opp til 50.000 besøkende til øya i løpet av en dag på sommeren. Biltrafikk er forbudt (bortsett fra hotellenes gjester), og det går kun en rutebuss på øya.

Navnet har øya fått fra Sankt Margaret, datteren til Kong Bela IV. Hun var dominikaner nonne i et kloster på øya, og deler av dette klosteret er fortsatt inntakt den dag i dag. Ellers er den spillende fontenen veldig populær (ligger nær Margaretbroa). Her kommer vannet i takt med musikken. I tillegg er Palatinus badet veldig populært på sommertid, og her er det både sklier, varme bad, bølgebad og masse lekeplass. Midt på øya er det et vanntårn og en konsertscene, og for de som har mye energi er det en løpebane rundt hele øya som er litt over fem kilometer.

Mange turistbøker kaller øya for Margareta øya i stedet for Margaret øya, og noen kaller den også for Margitøya. Ikke store forskjeller, men det kan jo være greit å vite om.

Bilder: Margaret øya

Margaretøya i Budapest
Vakker fontene på Margaretøya
Del innholdet med andre