De beste hotellene for julemarkedsturister i Budapest.

November og desember er fantastiske måneder å besøke Budapest. Du trenger ikke frykte ekstrem varme, og du kan besøke de magiske julemarkedene byen har å tilby. Hvis du ikke allerede har lest vår guide til julemarkedene i Budapest, er det et godt sted å starte. Men, kanskje du vet alt som er å vite om julemarkedene. Det er imidlertid ett spørsmål som gjenstår – hvilket hotell bør du velge for reisen til Budapest?

Det viktigste å vite er plasseringen til julemarkedene. Nedenfor har vi laget et lite kart som viser plasseringen av de to store julemarkedene i Budapest; Vörösmarty-torget og Sas-torget.

julemarkedene i budapest

Det er viktig å forstå at de to stedene er tett på hverandre. Det tar kun 5 minutter å gå fra et av julemarkedene til det andre. Men julemarkedet på Vörösmarty-plassen ligger i enden av handlegaten Váci utca, noe som gjør dette området bedre for shoppingelskere.

Basert på denne informasjonen vil vi anbefale et par hoteller. Vi vil inkludere noen anbefalinger for de som har vil bruke lite på hotellet og som ikke har noe imot å bruke t-banen noen få stopp også. Men hovedmålet er å anbefale hoteller svært nær julemarkedene, noe som betyr at du kan forlate hotellet ditt og nesten begynne å drikke varm vin og spise ungarske lángos umiddelbart.

La oss starte med de billigste løsningene…

De beste hotellene for julemarkedsturister i Budapest med et lavt budsjett.

Vi kan ikke garantere lave priser på disse hotellene, men de vil være billigere enn de fleste sentrale hotellene i Budapest. Uansett kan du nå julemarkedene ved å bruke t-banen (metro), og du trenger ikke å bytte linje.

Easy Star Hotel (Sziv utca 13, 1063 Budapest)

Dette passer absolutt inn i kategorien blant billige trestjerners hotell i Budapest. Det ligger 150 meter fra metrostasjonen Kodaly Körönd (gul linje). Dette er den nest eldste metrolinjen i hele Europa, noe som gjør den til en attraksjon i seg selv. Hotellet har frokost tilgjengelig. Det er ikke luksuriøst i det hele tatt, men hvis du bare trenger et sted å sove og spise frokost (og du heller vil bruke pengene dine på julemarkedene), er dette et flott alternativ.

Hvordan kommer man seg til julemarkedet fra dette hotellet?

Gå til Kodaly Körönd t-banestopp og reis til endestasjonen på linjen (Vörösmarty-plassen). Du vil umiddelbart være på det største og mest kjente julemarkedet i Budapest.

Dette hotellet ligger 2,2 km fra julemarkedet på Vörösmarty-torget. Det er en veldig fin tur hvis du ikke har noe imot å bruke beina.
lett stjerne budapest

easy star hotel

Kunne du tenke deg å bo litt hyggeligere, men du har ikke noe imot å bruke metroen noen stopp? Det neste hotellet er et godt valg for deg!

Hotel Andrassy (Andrassy ut 111, 1063 Budapest)

Hotel Andrassy er ett metrostopp lenger unna sentrum enn Easy Star Hotel (nevnt ovenfor). Dette hotellet har et godt rykte i Budapest, og det har eksistert lenge. Den har fire stjerner, en fin restaurant i bygningen, og den ser garantert finere ut enn mange andre hoteller i Budapest. Du får med andre ord ikke den veldig billige følelsen når du går rundt i bygningen. Men det er fortsatt billigere enn å bo på firestjerners hotell i hjertet av Budapest.

Beliggenheten er også nær Heroes Square og City Park, noe som gjør det enkelt å besøke dette fantastiske området hvor du kan finne det populære Szechenyi termalbadet, dyrehagen, Vajdahunyad-slottet, Helteplassen og flere fine museer.

Hvordan kommer man seg til julemarkedet fra dette hotellet?

Gå 150 meter til metrostasjonen Bajza utca. Derfra kjører du i retning Vörösmarty tér og går av ved endestasjonen. Du vil da være omgitt av boder og føle lukten av varm vin umiddelbart.

Hvis du ikke har noe imot å gå, ligger dette hotellet 2,7 km fra julemarkedet ved Vörösmarty-plassen til fots. Det er en fantastisk tur langs den vakre Andrassy Avenue (som har vakre lys før jul). Denne gaten er også kjent som gaten for luksusshopping i Budapest (i området nær den ungarske statsoperaen).

hotel andrassy i budapest

Har du gått nok allerede før du kommer til Budapest? Kommer du til Budapest for å bo på en flott beliggenhet? Vil du ikke bruke tid og energi på å kjøpe billetter til offentlig transport eller gå noen kilometer for å komme til julemarkedene? Det er på tide å komme med noen anbefalinger til deg!

De beste hotellene i nærheten av julemarkedene i Budapest

Vil du kjenne lukten av ungarsk pølse når du forlater hotellet? Reiser du til Budapest for å slappe av, og du ønsker ikke å rote med billetter til offentlig transport, drosjer og andre ting? Her har du noen hotellanbefalinger som ligger ikke mer enn noen hundre meter fra julemarkedene i Budapest. Vi har inkludert noen billigere og noen ekstremt elegante løsninger på listen.

Hotel Promenade (Váci utca 22, 1052 Budapest)

Hva skal vi si om dette hotellet? Det har tre stjerner, og det ligger i handlegaten Váci utca. Du kan enkelt bruke dette som din base for å utforske Budapest og julemarkedene, men ikke forvent mye ekstra. Hovedinngangen ligger i handlegaten, men det er lett å overse den ved første øyekast.

Wi-Fi er gratis tilgjengelig for alle gjester, og frokost er tilgjengelig på hotellet. Dette er perfekt hvis du ønsker å bo ganske billig på en svært sentral beliggenhet i Budapest. Vil du heller bruke litt mer og bo på et finere hotell (med fire stjerner)? Les de to anbefalingene etter dette.

hotel promenade

Mercure Budapest sentrum (Vaci utca 20, 1052 Budapest)

Mercure er et hotellmerke som mange reisende kjenner. Dette er noe du kan stole på. Hotellet ligger i gågaten Váci utca og det er ofte foretrukket blant reisende som ønsker å bo på et firestjerners hotell uten å bruke alle pengene på å betale for overnatting. Du kan bestille ditt rom med frokost hvis det er foretrukket, men du kan også bestille uten frokost og bare forlate hotellet og spise frokost et annet sted i nærheten under oppholdet i Budapest.

Når du forlater hotellet, må du gå ca. 250 meter for å komme til julemarkedet på Vörösmarty-torget. Noen frykter at hotellet er støyende ettersom det ligger ved handlegaten, men det er sjelden dette skaper problemer.

hotel budapest city center

Dette er et ganske billig firestjerners hotell like ved julemarkedet på Vörösmarty-torget. Vil du heller bo på et billig firestjerners hotell i nærheten av julemarkedet ved St. Stefansbasilikaen? Den neste anbefalingen er for deg!

Hotel Central Basilica (Hercegprimas utca 8, 1051 Budapest)

Dette firestjerners hotellet ligger nesten på torget til julemarkedet ved St. Stefansbasilikaen. Det er ikke et veldig luksuriøst firestjerners hotell, men det har en flott beliggenhet, og det gjør det enkelt å gå frem og tilbake i Budapest på grunn av beliggenheten. Du kan enkelt bestille rom med frokost, men på grunn av beliggenheten kan du enkelt bestille uten frokost da det er mange steder du kan spise frokost i nærheten.

Nok en gang er dette et ganske «enkelt» firestjerners hotell, men et godt valg hvis du vil leve med stil uten å betale en formue.

hotell sentrale basilika

Kunne du tenke deg å bo på et femstjerners hotell i stedet? Nedenfor finner du de to siste forslagene våre!

Kempinski Hotel (Erzsebet ter 7-8, 1051 Budapest)

Dette er et veldig fint femstjerners hotell i Budapest med en flott beliggenhet. Det ligger 150 meter fra julemarkedet på Vörösmarty-torget og 250 meter fra julemarkedet ved Stefanskirken. Du vil finne mange flotte aktiviteter innenfor hotellets vegger (SPA-behandlinger, restauranter, svømmebassenger, treningssenter og mer), og du vil absolutt nyte hvor nært det er til julemarkedene. Det er også praktisk at hotellet har egen privat parkering for gjester, noe som gjør det enkelt om du ankommer i egen bil eller om en taxi slipper deg av på hotellet.

Hotellet ligger ved torget hvor du kan finne det berømte Budapest Eye. Dette er en fin aktivitet verdt å teste, og den ser fantastisk ut om natten.

Dette er et typisk femstjerners hotell med elegante rom og mye luft. Med andre ord, du får virkelig den luksuriøse avgiften
ling når du kommer inn på hotellet.

kempinski budapest

Kempinski er et veldig fint femstjerners hotell. Vil du ha enda mer luksus og noe enda mer spesielt? Nedenfor finner du vår siste og mest luksuriøse anbefaling.

Aria Hotel (Hercegprimas utca 5, 1051 Budapest)

Dette hotellet er for de som ønsker luksus som ingen andre steder i Budapest. Det er et veldig dyrt hotell og har et ekstremt luksusnivå. Hotellet ligger mindre enn 50 meter fra julemarkedet ved Stefansdomen. Hvis du vil slappe av etter en slitsom dag i Budapest, har dette hotellet en bar på taket, et spasenter med basseng og gratis WiFi. Dette hotellet er spesielt fordi det er bygget rundt ulike musikkstiler. Gratis vin er tilgjengelig for hotellets gjester hver dag mellom kl. 16.00 og 18.00, kombinert med en ostebuffé. Det burde ikke komme som en overraskelse at frokosten er fantastisk. Dette er med andre ord det ultimate stedet for luksus nær julemarkedene i Budapest.

hotell aria i budapest

Vi har anbefalt hoteller som er ideelle for reisen din til Budapest i denne artikkelen. Noen er ekstremt nær julemarkedene, mens andre er lenger unna og krever at du går mer enn 2 km eller bruker offentlig transport. Uansett hva du leter etter, er vi ganske overbevist om at noen av disse vil passe deg og dine behov, og la oss ikke glemme lommeboken din.

Hvis du har flere kommentarer eller spørsmål, skriv en kommentar nedenfor!


Vanlige spørsmål om hoteller i Budapest i julemarkedsperioden.

Er det billig å bestille hotell i Budapest i november og desember?

Tiden før jul er ment å være en «lavsesong» i reiselivet. Men på grunn av julemarkedene har det blitt en høysesong. Som et resultat vil du mest sannsynlig finne billigere hoteller i begynnelsen av november (før julemarkedene åpner) enn du vil finne i desember. Budapest er fortsatt en billig by sammenlignet med byer som Wien, hvor man må betale 2x-3x mer for rom av tilsvarende kvalitet og med tilsvarende beliggenhet i byen sammenlignet med Budapest.

Hvordan bør jeg reise fra flyplassen til hotellet mitt i Budapest?

Det er flere alternativer for dette. Du kan ordne flyplasstransport direkte med hotellet ditt. Det er også mulig å bestille flyplasstransport i Budapest hos oss. Du kan finne mer om flyplasstransport i Budapest her. Det er også en buss som forbinder flyplassen med sentrum. Dette fungerer bra for de fleste hotellene beskrevet i denne artikkelen, og prisen er 1500 HUF per billett.

Har du noen restaurantanbefalinger for Budapest i november og desember?

De fleste restauranter har normale åpningstider i denne perioden. Men det er verdt å merke seg at mange restauranter har mange reservasjoner, noe som betyr at du ofte blir sendt avgårde hvis du prøver å bare gå forbi en restaurant om kvelden uten reservasjon. Som et resultat er det verdt å reservere bord, i det minste hvis du ønsker å spise på en bestemt restaurant.

  • De fleste restauranter har normale åpningstider frem til 23. desember.
  • Den 24. desember er 95 % av restaurantene i Budapest stengt. Som et resultat er det vanskelig å finne steder hvor du kan spise 24. desember. Det beste er å spise julemiddagen på hotellet eller bestille måneder i forveien på restauranter som Aszu og/eller Rezkakas. Disse restaurantene opererer med faste menyer for 24. desember, og også for 31. desember.
  • Mange restauranter forblir stengt 25. og 26. desember, men en veldig populær restaurant som Sir Lancelot er åpen igjen 25. desember. Rezkakas og Aszu er også åpne 25. desember og 26. desember.
  • Mange restauranter holder åpent 31. desember, men de fleste har spesialmenyer for denne kvelden. Disse må reserveres på forhånd (i de fleste tilfeller).

For å oppsummere, bestill bord på forhånd hvis du kommer til Budapest i denne perioden. Noen restauranter som er verdt å vurdere er:

Hva er prisen for å spise frokost i Budapest (ikke på hotellet ditt)?

Dette avhenger av hvor du spiser og hva du spiser, men en billig frokost koster omtrent 1200-1800 HUF (3-4 euro), mens en dyrere frokost vil koste rundt 3000 HUF (8 euro).

Vil hotellet mitt tilby middagsmuligheter 24. desember og 31. desember?

Det er umulig å gi et generelt svar på dette spørsmålet. Det klokeste er å kontakte hotellet direkte for å få svar på dette spørsmålet. De fleste hotell med restaurant og med fire eller fem stjerner vil tilby sine gjester middag på disse dagene, men du bør definitivt kontakte dem for å være sikker.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar