Jul, julemarked, datoer og Budapest

Julemarked ved Stefansbasilikaen
Julemarked ved Stefansbasilikaen

Nå nærmer det seg jul og om du er i Budapest for øyeblikket har du kanskje allerede lagt merke til at det kan bli surt i lufta, spesielt hvis det blåser litt. Dessverre er ikke julegløggen kommet i gang enda, men nå er det ikke så lenge til og det viktigste og kanskje beste sted for julegløgg eller gluhwein er selvfølgelig på julemarkedet.

Datoene for årets julemarked i Budapest på Vörösmartyplassen er også offentliggjort og om du kommer til Budapest i perioden mellom 13 november og 7 januar kan du få med deg dette. Dette er forøvrig en helt enorm forlengelse av julemarkedet, ettersom det starter to uker tidligere enn i fjor og varer en uke lenger. Kanskje de har forstått at dette er utrolig populært og fungerer som en magnet på turister? Les mer om julemarkedene i Budapest her.

I jula går ting sin vante gang i Budapest men om du kommer til Budapest rundt julaften kan det være greit å vite at svært mye er stengt i Budapest på julaften og også første og andre juledag. På disse dagene bør du belage deg på mye stengte butikker, så en god aktivitet på slike dager er bad i for eksempel Szechenyibadet og kanskje også en god massasje. De fleste restauranter er som sagt stengt på julaften, men åpner igjen den 25 og 26 desember, så her kan du planlegge gode lunsjer og middager på gode restauranter!

Et godt elvecruise på Donau er også en flott aktivitet på disse dagene, både den 24, 25 og 26 desember! Les mer om elvecruise på Donau her.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar