Er et brunsjcruise på Donau en god idé?

For noen måneder siden lanserte et av selskapene som arrangerer båtturer på Donau i Budapest en ny tur kalt «Brunch Cruise». På denne turen kan du nyte en brunsj på båten mens du nyter utsikten over Budapest fra innsiden av båten, eller fra terrassene på båten. Er det en god idé? Bør du vurdere en båttur på Donau med brunsj når du kommer til Budapest?

Hvor lenge varer båtturen? Hva kan du spise? Er drikke inkludert? Du kan ha mange spørsmål, og her vil vi dele det vi har lært om turen basert på vår egen erfaring.

brunch cruise i Budapest

Hvordan er brunsjturen på Donau?

Turen foregår på en meget tradisjonell og elegant båt på Donau. Det er en stor båt, så du vil ha god plass, og interiøret gjør at du føler at du er på en gammeldags båt, samtidig som den er elegant og fin. Alle bordene har lett tilgang til vinduene, og det er også sitteplasser ute på begge sider av båten som gjør det ideelt å sitte ute i solen eller å gå ut for å ta bilder av populære severdigheter som det ungarske parlamentet, de vakre broene i Budapest, slottet og alle de andre severdighetene du vil se under turen.

Dette kan endre seg i fremtiden, men for øyeblikket kan du ankomme båten fra 10:30. Du blir da eskortert til et bord, og du kan umiddelbart begynne å servere deg selv fra brunsjbuffeten. Båten ligger ved brygga til kl. 12.00, noe som betyr at hvis du ankommer kl. 11.45, kan du fortsatt gå ombord og spise fra buffeen. Kl. 12.00 forlater båten bryggen og du kan nyte de vakre attraksjonene langs Donau i omtrent en time før du kommer tilbake og turen er ferdig kl. 13.00.

Det anbefales å komme tidlig, for da er du stort sett ferdig med å spise før båtturen starter, og du kan føle deg mer avslappet og rett og slett nyte den spektakulære utsikten når båten forlater brygga.

Hva er inkludert i programmet?

Alle får en velkomstdrink ved ankomst, enten et glass champagne eller et glass appelsin/eplejuice. Du vil senere få en drink til servert ved bordet. Utover dette er det en bar i båten hvor du kan bestille den drikken du måtte være interessert i under resten av turen. Det er også et alternativ der du inkluderer ubegrenset Prosecco, så hvis du føler deg veldig tørst, så er det et alternativ verdt å vurdere.

Du kan spise så mye du vil fra brunsjbuffeten gjennom hele turen (fra 10:30-13:00). I buffeen finner du egg i mange varianter (egg, kokte egg, speilegg, med mer), det er tradisjonelle ungarske kremer laget av cottage cheese, syltetøy, grønnsaker, kyllingleverpostei, en bredt utvalg av oster, skinke, salami, frukt og søte bakverk, og til og med pannekaker.

Bildene ovenfor bør gi deg en liten følelse av hva du kan velge mellom, men det er enda flere ting du kan spise under brunsjcruise og det kan være endringer fra tid til annen, så disse burde bare gi deg en ide om hva du kan forvente hvis du bestemmer deg for å prøve en båttur på Donau med brunsj en gang.

De prøver også å gjøre turen mer underholdende for barn ved å ha en pirat ombord. Han gjør ikke så mye, men noen ganger går han rundt, snakker med barna, og det er mulig å ta bilder sammen med piraten og mer.

Hva vil jeg se fra båten under denne turen?

Båten starter fra Kjedebroen (svært nær broen) og reiser først mot Margaretbroen. Du vil da få en fantastisk utsikt mot parlamentet, Margaretbroen, og også slottet, Matthiaskirken, Fiskerbastionen og mer underveis. Når du kommer til Margaretbroen, snur båten og reiser til den sørligste broen i Budapest. Underveis vil du passere under vakre broer, du vil se Gellert-høyden, Markedshallen, Gellert-hotellet, det tekniske universitetet, Nationaltheatret, Kunstpalasset, friidrettsarenaen (hvor verdensmesterskapet ble arrangert i 2023), og mye mer.

Ovenfor kan du se noen bilder vi tok under brunsjturen vår på Donau i mai 2024.

Kan vi anbefale en båttur på Donau med brunsj?

Vi prøvde denne turen og kom med ganske høye forventninger. Det er lett å bli skuffet når man kommer med høye forventninger, men stort sett var turen en tur vi kan anbefale på det varmeste. Det er massevis av mat å velge mellom, og de fyller stadig på buffeten etterhvert som noe blir tomt. Med andre ord kan det hende du må vente noen minutter på eggerøre hvis du er uheldig, men du trenger ikke bekymre deg, for det kommer mer utover turen.

Utvalget av søtt bakverk er ideelt for de som ønsker en enklere frokost (eller barn), og pannekakene var en stor hit.

Været var nydelig (som alltid i Budapest), og selv om vi har vært på mange turer på Donau, slutter byen aldri å imponere. Byen er vakker, så alle som kommer til Budapest bør dra på en båttur på Donau. Men det er ikke nok å reise på Donau en gang. Det anbefales å gjøre det en gang på dagtid og en gang på kvelden (når det er mørkt ute). Og som et cruise på dagtid er alternativet der du kombinerer frokost og lunsj mens du nyter Budapests prakt en god idé!

Hvor mye koster det? Hvor kan jeg kjøpe billetten min?

Prisen for voksne for en slik tur er cirka €55, mens barneprisen er €39. Barn under 6 år kan reise gratis. Du kan bestille reisen gjennom vår bookingside, eller du kan også bruke sider som GetYourGuide for å bestille reisen gjennom dem.

Powered by GetYourGuide

Hvis du vurderer det faktum at du får en veldig fin kombinasjon av frokost og lunsj og en fantastisk utsikt over Budapest på samme tid, er dette et program verdt pengene. Det er også en bonus at båten er elegant og har mye plass, noe som øker opplevelsen enda mer.


Hvis du har kommentarer, spørsmål eller tilbakemeldinger, vennligst bruk kommentarfeltet nedenfor og la oss høre fra deg!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar