Hvilke er de beste aktivitetene i Budapest i april?

budapest i april

Sommeren er ikke her ennå, men du har bestemt deg for å ta noen dager fri for å besøke Budapest. Selv om april er en vårmåned, er ikke været alltid stabilt, noe som betyr at du kan forvente både solskinn og noen regnbyger. Når du planlegger turen til Budapest i april, hvilke ting bør du vurdere? Er det noen aktiviteter du bør reservere på forhånd eller sette på timeplanen din?

Våren kommer tidlig til Budapest, og allerede i mars kan du være så heldig å få med deg dager med høye temperaturer, noe som betyr at du kan bruke shorts og t-skjorte ute. Men, det er ikke det normale, og det er stor forskjell på de vakre dagene og de ikke så vakre dagene. Selvfølgelig er alle dager vakre i Budapest, men du bør se på værmeldingen før du reiser for å få et hint om hva slags vær du kan forvente, da dette i stor grad vil påvirke hvordan dagene dine blir og hvor lang tid du ønsker å tilbringe ute.

Budapest i april – noen ideer!

Hvis du kommer til Budapest på noen vakre dager i april, bør du bruke sjansen til å sitte utendørs og drikke deilig hvitvin fra Tokaj, en spritz (kombinasjon av rose/hvitvin og vann med kullsyre), og også til spise tradisjonell ungarsk mat. Mange restauranter har bord ute som venter på deg på dager med varmere temperaturer og solskinn, så du bør se etter slike restauranter når du planlegger hvor du skal spise middagen.

spritz i budapest

Hvis du opplever Budapest på en solskinnsdag i april, er hopp-på-hopp-av-bussene perfekte, spesielt de uten tak. Det er ikke så varmt at du smelter, og solen er ikke på sitt sterkeste ennå (UV), men du kan fortsatt føle deg bra og se Budapest fra toppen av bussen, nyte solen og alle de fantastiske Budapest-attraksjonene. Hvis du heller vil utforske Budapest på en guidet tur til fots, er det også en fantastisk aktivitet på en fin solskinnsdag i april.

guidet busstur i budapest

Det kan kreve litt planlegging fremover, men hvis du liker å løpe, så er det flere løpekonkurranser i Budapest i april. Noen av dem er halvmaraton, mens andre kommer med både kortere og lengre distanser tilgjengelig. Du kan lese mer om kommende arrangementer, konserter og utstillinger i Budapest i Budapest-kalenderen vår.

konkurranser i budapest

Hva annet er det å si? Når våren kommer, kommer også alle de fantastiske fargene i naturen. Hvorfor ikke besøke dyrehagen i byparken som er en kombinasjon av en botanisk hage og en dyrehage? Det vil gi deg gleden av å se storslåtte og majestetiske dyr, kombinert med naturens fredelige farger og vakre blomster og trær. Hvis du heller vil bare nyte naturens farger, så er et besøk til den japanske hagen på Margaret-øya, eller den botaniske hagen «Füvészkert» nær metrostasjonen Semmelweis Klinikak fantastiske sjanser til å se våren komme frem.

japansk hage på margaretøya

Uansett hvor mange ganger du har vært i Budapest, er en båttur på Donau en fantastisk aktivitet. Hvis du har vært på Donau 30 ganger før, eller det er noe du aldri har opplevd, er det en fantastisk opplevelse du ikke bør gå glipp av. Ikke glem, å se Budapest på dagtid og om kvelden er to vidt forskjellige opplevelser, så begge anbefales på det varmeste!

Hvis du vil forlate sentrum og utforske nærområdet, gjør som de fleste andre gjør. Reis med metro til Nyugati Pályaudvar (blå linje) og reis med buss 291 til endestasjonen. Der finner du stolheisen som tar deg mer enn 262 meter opp på ca. 12 minutter. På endestasjonen kan du gå rundt i et vakkert grønt område, eller bare gå tilbake på stolheisen og reise tilbake til byen.

stolheisen i budapest

Dette er noen fantastiske aktiviteter du bør vurdere hvis du kommer til Budapest i april. For mer informasjon om pågående og kommende programmer i Budapest, se vår side «Hva skjer i Budapest

Hvis du har kommentarer eller spørsmål, skriv dem nedenfor.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar