Flyktninger, turister, Budapest

Flyktninger som er svært ivrige på å forlate Budapest og Ungarn

Det er mange og enhver som ankommer Budapest i disse dager som er litt bekymrede for hvordan hele flyktningsituasjonen vil påvirke deres reise. Og mange som kommer er nok ikke bekymrede for seg selv, men heller for de stakkars flyktningene som ikke får verdens beste behandling i Budapest og i Ungarn.

Det er helt klart at Ungarns flyktningpolitikk ikke har mottatt så mange stjerner i resten av verden, og ungarerne selv skal nok være glad for at resten av verden var mer vennlige med dem i etterkant av 1956 revolusjonen enn det de er med de innkommende flyktningene nå. Men, spørsmålet som du kanskje er mer interessert i er hvordan det hele vil påvirke ditt opphold i Budapest.

Flyktninger som er svært ivrige på å forlate Budapest og Ungarn
Flyktninger som er svært ivrige på å forlate Budapest og Ungarn

Er det trygt å besøke Budapest nå?

Svaret på spørsmålet er at du høyst sannsynlig ikke vil merke noe særlig til situasjonen i det hele tatt, så sant ditt hotell ikke er nær der flyktningene er samlet. Den største mengden finnes ved den østlige togstasjonen som heter Keleti Palyaudvar, og om du bor i for eksempel Golden Park Hotel eller Best Western Hungaria, vil du nok raskt merke at du er nær mange av flyktningene, men om du bor i mer sentrale hoteller vil du nok ikke merke noe i det hele tatt. Du vil kanskje se en flyktning eller to ute på tur, men de er jo helt ufarlige, så det er da ingenting å tenke på i det hele tatt!

Men, om du kommer og skulle ønske å se hva som faktisk skjer, hvordan flyktningene har det og kanskje ta med en flaske vann eller noe å spise til en flyktning eller to er det bare å reise med metro til Keleti Palyaudvar (rød linje) så får du se alt på nært hold!

Har du ellers spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive i kommentar feltet nedenfor!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar