Internasjonal Vinfestival 2015

Internasjonal Vinfestival 2015

Det er bare januar, men allerede nå er det mulig å planlegge reisen til Budapest i september, for da blir den årlige fem dager lange internasjonale vinfestivalen arrangert i slottsområdet i Budapest.

Internasjonal Vinfestival 2015
Internasjonal Vinfestival 2015

Dette er den største vinfestivalen i Ungarn i året, og de besøkende kan kose seg med omlag 5000 forskjellige viner fra over 200 forskjellige vinprodusenter. Det hele foregår foran og bak slottet, og en dagsbillett koster 2900 HUF og da får man også et flott vinglass som man kan gå rundt med, og så kjøper man vin her og der og blir godt kjent med ungarske viner underveis.

Om du ikke er så godt kjent med ungarske viner er dette en spennende festival der du kan bli mye bedre kjent med vinene, og om du allerede kjenner ungarske viner godt og når du hører om Tokaj Aszu, Egri Bikaver kan du jakte på det som i følge din tunge er de beste variantene av okseblod eller den beste søte hvitvinen fra Tokaj. Men, ungarsk vin er ikke bare okseblod og Tokaj, så her finnes det også mye tørr hvitvin, roseviner og rødviner av alle mulige slag, så det er bare å gjøre seg klar og øve smaksløken på tunga, for her er det mye å smake på!

Vinfestivalen blir arrangert fra 9 september (onsdag) til den 13 september (søndag), og man kan da enten kjøpe dagsbilletter eller fem-dagers kort hvis man ønsker å besøke festivalen flere ganger i løpet av uka!

Om du ikke får med deg dette, men ønsker å bli bedre kjent med ungarsk vin allikevel, anbefaler vi absolutt at du blir med oss på en vinsmaking av ett eller annet slag, enten i Budapest på restaurant eller på vingårder rundtomkring i landet!

Vinfestivalen 2015

9 september – 13 september

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar