Flom i Budapest

Flom i Budapest - fra Pinterest

Nå er det flom i Budapest og nyhetene om dette har spredd seg langt utover Ungarns grenser, noe som gjør at mange nordmenn også har fått det med seg. Men, påvirker dette deg som turist og besøkende til Budapest noe?

Flommen som herjer i Budapest og Ungarn for øyeblikket har i landet blitt døpt til 50-års flommen, ettersom man regner med den kommer til å bli den kraftigste på femti år. Allikevel er det slik at i Budapest går ting sin vante gang, selvfølgelig med et par unntakt. Det du derfor kan forvente deg hvis du besøker Budapest i de nærmeste dagene er følgende:

  • Mer trafikk og køer, ettersom den nederste veien på Buda- og Pestsiden nede langs Donau er sperret ettersom den ligger under vann.
  • Alle Donauturer er kansellert ettersom båtene ikke kan kjøre under broene i periodene med kraftig flom (som akkurat nå).
  • Restaurantbåtene langs Donau er svært vanskelige å nå (Spoon, Colombus), så mulig du bør vurdere å spise et annet sted
  • Metrostasjonen Batthyany Ter (rød linje) er ikke i bruk så metroen kjører bare forbi dette stoppet. Selve metro linja går som vanlig, bare at den ikke stopper der.

Bortsett fra dette går livet sin vante gang og Budapest venter på turister med åpne armer. Om du kommer i de nærmste dagene, gå ikke glipp av den utrolig spennende vinturen til Eger som vi arrangerer spesielt den 15 juni med spesialpriser.

Flom i Budapest - fra Pinterest
Vannstanden er veldig høy i Budapest – bildet henter fra Pinterest

Flommen forventes å være på sitt høyeste i starten av neste uke, og da tar det forhåpentligvis ikke mange dager får alt går tilbake til sin vante gang igjen i Budapest. Vi har skrevet en nyere artikkel om flommen i Budapest ogsa, som du finner her.

Del innholdet med andre