Den jødiske synagogen

Jødisk sommerfestival

Den jødiske sommerfestivalen stammer fra 1998 da den ble arrangert for første gang. Nå er den organisert på flere steder i Budapest, inkludert synagogen i Dohány utca, som er den tredje største av alle synagoger i verden.

Den store synagogen er kjent for sin arkitektoniske stil, og den har plass til rundt 3000 mennesker inne. Men dette er ikke det eneste stedet som er i bruk. Foruten synagogen, vil andre arenaer som Balint House, Wesselenyi 17, Budapest Music Center og lignende arenaer være i bruk for festivalen.

Målet med den jødiske sommerfestivalen er å la folk se og oppleve den jødiske kulturen, se historien deres som er virkelig gammel, men som fortsatt har stor innvirkning på verden i dag.

Den jødiske sommerfestivalen i Budapest

Du kan også se og kjøpe mange bøker, og også besøke spesialutstillinger. Vil du bli bedre kjent med jødisk mat? Det er flere kosherrestauranter i området som er verdt å besøke.

Konsertene og programmene er veldig spennende hvert år. Det er normalt flere klassiske konserter, balletter, klezmermusikk og populære musikkarrangementer under festlighetene.

Jødisk sommerfestival 2020

30 august – 7 september

Mer informasjon finner du på https://www.zsidokulturalisfesztival.hu/

Den jødiske synagogen
Den jødiske synagogen

Vil du vite mer om andre programmer og arrangementer i Budapest? Ta en titt på Budapest-kalenderen.

For mer informasjon om andre kule programmer og aktiviteter i Budapest, se deg rundt i Budapest Guide. Her kan du lese om privat flyplasstransport, vinsmakingsprogrammer og mange andre smakfulle og fine opplevelser.

Stikkord:

Dato

aug 30 2020 - sep 07 2020
Utløpt!

Tid

Hele dagen
Kategori

Legg inn en kommentar