Norge sender sandsekker til flomrammede Ungarn

Selvom været er bedre nå for tiden i Ungarn, kommer det fra tid til annen fortsatt mye nedbør, og det er meldt en del regn også i de kommende dagene her nede (se: flombiler fra Budapest). Derfor kommer det sikkert godt med at Norge sender sandsekker til flomrammede Ungarn. Nedenfor finner du pressemeldingen som omhandler saken:

Norge sender sandsekker til flomrammede Ungarn
Norge sender 323.000 sandsekker til flomrammede Ungarn. Sentral-Europa har de siste ukene opplevd omfattende oversvømmelser som følge av mye nedbør.

Ungarn har bedt europeiske land om bistand med å skaffe til veie to millioner sandsekker for å begrense skadevirkningene av de siste dagers oversvømmelser.

Det norske Forsvaret stiller til disposisjon 323.000 sandsekker finansiert av Utenriksdepartementet. Det norske bidraget er et resultat av Norges medlemskap i EUs samordningsmekanisme for sivilt beredskap.

– Flomproblemene i Ungarn vedvarer og landet har kritisk behov for sandsekker. Vi er glade for å kunne bidra med hjelp når europeiske land er rammet av katastrofer. EU-samarbeidet på dette området er viktig for å styrke sivil beredskap i regionen og effektivisere krisearbeidet i Europa, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Polen, Tsjekkia og Ungarn har de siste ukene opplevd omfattende oversvømmelser som følge av mye nedbør.

Til nå er 20 mennesker rapportert omkommet i Polen. Ytterligere nedbør kan ventes de kommende tre dager i Sentral-Europa.

Budapest nyheter

Del innholdet med andre