Mygg, Szentendre og mer

Mygg i Budapest

En ny uke har startet, og i skrivende stund er det faktisk litt overskya i Budapest. Dette gjør oss derimot ikke triste, ettersom sola har steika den siste uka og det stort sett har vært rundt tretti grader hele dagen. Deilig med litt avkobling! Etter en periode med mye vann i Donau er også elven på vei tilbake mot sin normale vannstand, men dette tar selvfølgelig ganske lang tid.

Mygg i Budapest
Mygg i Budapest

Men, på grunn av de store vannmengdene i Donau kombinert med mye solskinn har det også blitt en del mygg rund i byen (noe som det aldri pleier å være). Byen jobber med å «fjerne myggen», men det skal visstnok ta opp i mot en uke før myggen forsvinner igjen (forhåpentligvis). Dette er ikke noe å være redd for, og er du heldig legger du ikke merke til det i det hele tatt. Men, hvis du akkurat nå pakker kofferten og har en myggspray på badet, kan du jo vudere å ta den med!

Ellers var vi i forrige uke på utflukt til Szentendre med en gruppe, og det var som alltid både moro og spennende. Nede langs Donau så man fortsatt sandsekker som var plassert der for å beskytte byen mot flommen, og dette lyktes de godt med. Dessverre trakk jorden til seg veldig mye vann, som gjorde at en del kjellere og lignende ble fulle av vann… blant annet vinkjelleren der vinsmakingen ved utflukten til Szentendre pågår. Men, for nordmenn med godt humør er det jo ikke noe problem om de blir litt våte på tærna, så dermed ble deilige ungarske viner smakt i litt fuktige omstendigheter. Det hele ble en stor suksess, og reisefølget returnerte tilbake til Budapest med mange nyervervelser (les: viner) i bæreposene sine, som falt godt i smak under vinsmakingen!

Har du også lyst på vinsmaking og utflukt til Szentendre? Les mer om den her, og ta kontakt!
(ps: grunnvannet blir nok borte fra vinkjelleren før dere ankommer, men de deilige vinene forsvinner garantert ikke!)

Noen Szentendre bilder (som ble tatt i forrige uke)

Szentendre - masse vann
Szentendre - masse vann
Szentendre - koselig by
Szentendre - koselig by
Szentendre etter flommen
Szentendre etter flommen
Szentendre - Beograd kirken
Szentendre - Beograd kirken
Szentendre - Fortsatt mye vann
Szentendre - Fortsatt mye vann

Del innholdet med andre