Julemarked ved Stefansbasilikaen i 2016

julemarked

Da er datoene for julemarkedet ved Stefansbasilikaen også offentliggjort. Det tok lang tid, men nå er de i allefall klare. Vi har gode nyheter til deg som kommer til Budapest i desember!

Grunnen til at vi har gode nyheter er nemlig den at julemarkedet foran Stefansbasilikaen og det på Vorosmarty plassen er åpne gjennom hele desember. De stenger litt tidligere på julaften, men bortsett fra det er det fullt trøkk fra morgen til kveld på begge plassene i denne perioden. Og hvis man sammenligner det med mange byer i Europa er dette faktisk ganske bra. I byer som Krakow stenger julemarkedene rett etter julaften, i andre byer i Europa stenger de rett før julaften. Budapest er med andre ord heldig som har julemarkeder som varer gjennom hele desember og fram til starten på januar.

julemarked

Julemarkedet ved Stefansbasilikaen åpner den 25 november og forblir værende på plassen fram til den 2 januar i 2017. Det er altså bare å komme til byen for å kose seg med gløgg, shopping og annen moro. Har du med deg barn kan det også være greit å vite at det er skøytebane tilgjengelig på plassen foran Stefansbasilikaen.

Du kan lese mer om julemarkedene i Budapest her. Ønsker du derimot å oppleve enda mer i 2016 kan du selvfølgelig vurdere en dagstur til Wien eller Bratislava (vi ordner med transporten), eller er du mer eksotisk kan du leie bil og kjøre til Zagreb som bare ligger tre timer unna Budapest med bil.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar