Hvilket øl er best i Budapest?

Hvilket øl er best i Budapest?

Hvilket øl er best i Budapest?Er du tørst og har lyst på en god øl i Budapest? Hvilke er de mest kjente ølmerkene i Budapest, og hvilke øltyper bør man smake? Er alt øl i Ungarn lyst?

En av de mest kjente ølmerkene i Ungarn er Arany Aszok. Den ble først produsert i 1924 og regnes for å være relativt billig og kan fås både på butikker og på mange pubber og utesteder rundt omkring. Det er en pilsener lager og har 4,3% alkohol i den lyse formen. Denne filnnes også i mørkere typer. De fleste nordmenn som har smakt denne er svært begeistret og godt fornøyd.

Ett annet kjent merke i Budapest og Ungarn er Soproni. Denne finnes selvfølgelig i standard lys form, men her er det også mange ekstra smaker som Soproni øl med sitronsmak, kirsebærsmak og lignende. Standardvarianten er lyst og har alkoholinnhold på 4,5%.

Borsodi er en øl som er litt nyere, og denne kom først på markedet på 1970-tallet. Den har 4,6% alkohol i vanlig lett, lys form, men det finnes også her mørkere varianter, samt øl med sitronsmak og lignende.

Spør man ungarere vil mange si at det beste ølmerket i Ungarn er Dreher. Boksene og flaskene er vanligvis grønne og den lyse varianten har en alkoholprosent på 5,3% prosent, så en god del sterkere enn de tre vi har nevnt så langt. Også Dreher har mørk variant, så om du ikke er så glad i lys øl er det bare å slå til.

Dette er de fire mest kjente og populære ølmerkene i Budapest. På utesteder og pubber er det ofte disse man får servert, men om du skulle få noe annet er det selvfølgelig ingen grunn til bekymring.

Har du lyst til å smake øl på bryggeri i Budapest? Bli med oss på bryggeribesøk og smak mye øl, ungarsk fruktsprit og få god mat servert!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar