Hva slags temperaturer kan du forvente deg i Budapest?

Vinter i Budapest

Vinter i BudapestBudapest har et kontinentalt klima som betyr at vintrene i utgangspunktet er kalde og somrene er varme. Gid det hadde vært så enkelt! Men, det er ikke så forutsigbart allikevel!

Desember, januar og februar er de kaldeste månedene i Budapest, men er man uheldig kan mars også være kaldt. Er man derimot heldig kan mars være en skikkelig god vårmåned med fine temperaturer og solskinn. I januar er det kaldt og grått, med gjennomsnittstemperaturer på mellom -1 og +1 grader vanligvis. I slikt vær trenger du garantert lue, skjerf og våtter, og om det skulle blåse en skikkelig god vindtett jakke.

Det kan snø litt i Budapest, men ikke så mye, så om du kommer til Budapest og snøen ligger på bakken kan du regne deg selv for å være relativt uheldig, for det er svært sjeldent vintere i Budapest der snøen ligger i flere dager. Det kan snø litt, men det smelter før det har landa på bakken vanligvis.

Sommeren er lang i Budapest og i de varmeste månedene er det ikke uvanlig med temperaturer på over 30 Celsius. Gjennomsnittstemperaturen i slike måneder ligger gjerne på over 23-24 varmegrader og med lekre tropenetter der temperaturene ikke går under 20 grader.

Ble du klokere? Tviler egentlig på det, så ikke glem å se på langstidsvarselet og andre varsler før du kommer, og om du kommer til Budapest på vinteren bør du være forberedt på at det kan bli skikkelig kaldt og surt! Bedre å ta med seg for mye klær. Om ikke får kona en god grunn til å gå på noen ekstra shoppingrunder! 🙂

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar