Vårmarked i Budapest 2023

Du har helt sikkert hørt om de fantastiske julemarkedene i Budapest, men har du noen gang hørt om eller besøkt vårmarkedet? Du har muligheten i 2023.

Hvis du har vært på slike markeder før vet du sikkert at disse handler om håndlagde produkter og om mat og drikke. Og det er sant om du kommer til Budapest på vårmarked. Med andre ord, produktene du kjøper på vårmarkedet er stort sett de samme som du kjøper på julemarkedet. Maten og drikken du kjøper er stort sett den samme som du spiser og drikker på julemarkedet. Hva er da forskjellen?

Vårmarket i Budapest

Den store forskjellen er temperaturet og været. På våren er det finere vær og det er ikke akkurat dumt. Noe av sjarmen med julemarkedet derimot er at det blir mørkt tidlig og det er utrolig stemningsfullt med alle flomlysene. Dette går man stort sett glipp av under vårmarkedet, men klimaet er desto hyggeligere.

Datoene for vårmarkedet i 2023

Hvis du ønsker å få med deg vårmarkedet på Városháza plassen i 2023 må du besøke Budapest i denne perioden:

20 april – 2 mai (2023)

Hvis du titter innom her for å finne informasjon om vårmarkedet i Budapest i et annet år er det alltid et godt utgangspunkt å se på datoene for vårfestivalen (som blir offentliggjort mye tidligere). Vanligvis åpner vårmarkedet og vårfestivalen cirka samtidig, og så varer vårmarkedet noen dager lengre enn selve vårfestivalen.

Városháza plassen ligger sentralt i Budapest, veldig nært Deak Ferenc ter som er plassen der tre av Budapest sine metrolinjer møtes. Det er omtrent 500 meter til fots fra Vörösmarty plassen der det tradisjonelle julemarkedet arrangeres.

Ønsker du å få med deg andre fine programmer i Budapest? Her er noen anbefalinger fra oss som vi kan hjelpe deg med.

Vi ønsker deg en flott reise til Budapest og håper du vil stortrives på byens vårmarked, også kjent som påskemarked!

Noen flere bilder fra vårmarkedet i Budapest

Takk til BTFK for bildene!

Påskemarked i Budapest
Mye god mat på marked i Budapest
Stikkord: ,

Dato

apr 20 2023 - mai 02 2023
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Sted

Vorosmarty ter, Budapest
Vorosmarty ter, Budapest
Vorosmarty ter, Budapest
Kategori

Legg inn en kommentar