Lumina Park

Lumina Park

Lumina Park er en magisk verden full av opplyste dekorasjoner og bygninger. Det tilbyr en eventyrvandring som vil bringe litt lys inn i en mørk årstid (høst/vinter). Prosjektet ble først lansert i Polen og har nå ankommet Budapest hvor det først ble arrangert i 2022/23. Lumina Park Budapest arrangeres på Palatinus-stranden, romantisk plassert på Margaretøya.

Budapest er kjent for sine vakre bygninger. Når du går langs Donau om natten (eller nyter en båttur på Donau), kan du se den sanne skjønnheten i byen mens du ser på den vakre Kjedebroen, parlamentet, slottet, Fiskerbastionen, Gellert-statuen, de andre bruene, Nationaltheatret, og mange andre bygninger. Men hvis du kommer mellom slutten av oktober og begynnelsen av mars, kan du nyte enda flere lys hvis du besøker Lumina Park på Margaret Island.

Lumina Park åpner om kvelden (når det blir mørkt), noe som betyr at det varierer mellom 16:30 og 18:00 (avhengig av når du bestemmer deg for å besøke parken). Siste gang for inngang til parken på en gitt dag er kl. 20.00.

Når du går inne i parken, kan du se vakre bygninger, dyr, karakterer og mer som vil få deg til å undre deg. Nedenfor kan du se noen bilder fra den første Lumina Park som noen gang er arrangert i Budapest.

Alle bildene stammer fra den offisielle nettsiden til Lumina Park Budapest.

Margaret Island er en fantastisk beliggenhet i Budapest verdt et besøk for alle turister som kommer til Budapest. Det er et rolig sted uten trafikk hvor du kan gå i timevis, ta en løpetur, få en SPA-behandling på et hotell, eller bare ta med en bok for å slappe av og nyte livet.

Lumina Park 2023/24

Datoer: 19 oktober, 2023 – 4 mars, 2024
Sted: Palatinus, Margaret Island

Hvor mye koster det å besøke Lumina Park i Budapest?

Det er billigere å besøke parken på hverdager enn i helgene. Inngangsbilletten for en voksen varierer mellom 4000 og 4500 HUF. Det er familiebilletter tilgjengelig for familier som bestemmer seg for å besøke parken sammen.

Kan jeg ta med hunden min til Lumina Park?

Selv om Margaret Island er et perfekt sted å gå tur med hunden din, har du ikke lov til å ta med hunden til Lumina Park. Dette er mest sannsynlig fordi hunder kan skade dekorasjonene i parken.

Hvor mye trenger jeg for å gå i parken?

Hvis du går rundt hele parken på den anbefalte ruten, vil du gå ca. 1,5 km. Avhengig av hvor mange bilder du tar og hvor fort du går, vil du mest sannsynlig tilbringe 1-2 timer i parken.

Hvordan kommer jeg meg til Lumina Park?

Den enkleste måten å komme seg til parken på er ved å bruke buss nummer 26 som går fra Nyugati Palyaudvar og Arpad Hid. Denne stopper ved inngangen til Palatinus. Hvis du ankommer med bil, er det noen parkeringsplasser tilgjengelig på Margaret Island ved Grand Hotel Margitsziget, men disse er begrenset. Det er også mulig å reise med trikk 4 og 6 til holdeplassen midt på Margaretbroen og gå derfra.

Kan jeg kjøpe noe å spise og drikke i parken?

Det kan bli ganske kaldt i oktober, november, desember, januar og februar i Budapest. Som et resultat er det hyggelig å vite at det er boder i parken hvor du kan kjøpe varme drikker og småretter å nyte mens du ser på underverkene i parken.

Vi håper du vil trives i Budapest og i Lumina Park. Hvis du har flere spørsmål, skriv dem i kommentarfeltet under. For å lese mer om andre konserter, arrangementer, festivaler og markeder i Budapest, se vår Budapest-kalender.

Dato

okt 19 2023 - mar 04 2024
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Legg inn en kommentar