Hjem Events - Budapest turistguide Nasjonaldag 15 mars – Ungarsk nasjonaldag

15 mars – Ungarsk nasjonaldag

Den 15 mars er det duket for feiring og nasjonaldag i Ungarn. Dette er dagen da de minnes et opprør mot Østerrike i 1848, og det hele startet med en viktig tale holdt av dikteren Sandor Petofi på trappene til Nasjonalmuseet. Men, hva betyr denne nasjonaldagen for folket i dag? Og hvordan påvirker det deg som turist som besøker Budapest?

I Norge har vi et bilde av hvordan det er å feire nasonaldag som stemmer få andre steder i verden. Så, glem alt om 17 mai, for det er ikke sånn det er når det er 15 mars i Ungarn. For de aller fleste er 15 mars intet annet enn en fridag fra skole og arbeidsplass.

Nasjonaldag i Ungarn

Med andre ord er 15 mars en dag da folk har fri fra jobb, noe som betyr at butikker og shoppingsenter er stengt. Det er altså ingen god dag for shopping i Budapest!

Men, det er mye som er åpent også. For eksempel er alle museer i Budaest åpne, og mange har også gratis inngang for alle gjester på denne dagen. I tillegg er badene åpne, og for eksempel Szechenyi badet har helt vanlige åpningstider på denne dagen.

Det er også mulig å bli med på elvecruise på Donau, dra på forskjellige vinmiddager, eller kanskje ta en utflukt til Szentendre (der butikkene er åpne den 15 mars).

Er det noen stor feiring noe sted den 15 mai?

På denne dagen er det kranser som blir lagt ned på mange minnesmerker i byen, og det er også vanlig at flere av de store politiske partiene har møter der de snakker stygt om alle de andre partiene. Men, det er ingen spesielle ting som skjer som fører folket og gjør at det blir en stor feiring der alle er med. Med andre ord, det er ingen stor fest verdt å få med seg som turist som skjer på denne dagen i Ungarn.

Dato

mar 15 2020
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Sted

Her og der i Budapest
Her og der i Budapest
Her og der i Budapest
Kategori

Legg inn en kommentar