Juleaktiviteter

jul i Budapest

Det er veldig populært å komme til Budapest i førjulstiden. Denne perioden starter rundt 20 november og varer fram til 24 desember. Det er mye man kan gjøre i byen i denne perioden, og her kommer noen forslag som vi tror kan være med på å skape skikkelig god julestemning litt før selveste julaften.

Vi starter med noen programmer som du enkelt kan gjennomføre på egenhånd uten noen som helst hjelp fra oss!

Jul på egenhånd i Budapest

Julemarkedene i Budapest

Dette er en av de viktigste tingene en bør få med seg i Budapest før jul. Det største julemarkedet befinner seg på Vorosmarty-plassen midt i sentrum av Budapest. Hit kommer man enkelt ved å ta den gule undergrunnsbanen til endestasjonen som heter det samme som plassen, Vorosmarty ter. På denne plassen finnes også det kjente konditoriet Gerbaud og Hard Rock Cafe (samt mange andre butikker). Det finnes flere julemarkeder i Budapest, det nest største befinner seg foran Stefans basilikaen, også veldig sentralt i Budapest.

Ønsker du tips til hva du kan kjøpe med deg hjem i julegaver fra Budapest? Les denne artikkelen!

Jul i Andrassy ut

Dette er navnet på paradegata i Budapest. I førjulstiden har den flott julebelysning og er veldig stemningsfull. Hvorfor ikke ta en gåtur langs gata for å nyte belysninga, og muligens ta seg en matbit underveis eller på Franz Liszt plassen (Liszt Ferenc ter)? Det pleier å være et lite julemarked der også, så det kan jo gi en liten ekstra bonus til gåturen.

Vi hjelper deg å feire jul i Budapest

Ekte ungarsk julemiddag

Vi vet hva som er tradisjonell norsk julemat. Men, hva er tradisjonell ungarsk julemat? Vi har tidligere skrevet om mulighet for familiebesøk i Budapest, og før jul blir dette arrangert i full julestemning. Det betyr at på familiebesøket vil dere få servert tradisjonell ungarsk julemat (tre retter), og selvfølgelig blir det en liten julegave til alle fra vertsfamilien. Dette er en flott måte å bli kjent med hvordan en ungarsk familie bor, hva slags mat de spiser og rett og slett få skikkelig nærkontakt med dagliglivet til ungarere. Dette programmet er gave-basert, som betyr at man gir det man føler man har lyst til til å gi familien når programmet er ferdig.

Juletur til Wien

Wien er kjent for sine fantastiske julemarkeder. Hvorfor ikke kombinere turen til Budapest med en dagstur til Wien? I løpet av en slik dagstur får man tid til å traske i den superkjente shoppinggata i Wien (Mariahilferstrasse), titte innom noen av de mest kjente julemarkedene og rett og slett gjøre det man har lyst til i løpet av tiden man tilbringer i Wien. Det er mulig å lese mer om programmet her.

Jul i Szentendre

I kunstnerbyen Szentendre er det også julestemning i desember. Det betyr at det finnes julemarked i gågata og mange muligheter til å kjøpe julegaver og annet dill-dall! Bli med oss på vintur til Szentendre med tid til shopping, marsipanmuseum, vinsmaking, lunsj og kanskje det er her du smaker vinen som du senere kjøper og serverer til julemiddagen hjemme i Norge?

Julebord i Budapest

Mange kommer på firmaturer og ønsker seg et deilig julebord i Budapest. Da er det mange ting å velge mellom, og her kommer noen av våre forslag!

  • Vinmiddag med fem retter og seks glass vin – 13,000 HUF
    Dette programmet har masse mat og vin. Hvis det er ønskelig kan det også ordnes med folklore show for å sette stemningen opp! Dette er kanskje ikke super gourmet middagen, men de aller fleste synes dette er helt topp og er storfornøyde når de er ferdige.
  • Jul på bryggeriet – 10,000 HUF
    Dette er et bryggeribesøk der man får smake masse øl, ungarsk fruktsprit og får fire retter med mat. Kanskje ikke typisk jul, men etter måltidet er stemningen garantert på topp!
  • Festmiddag på Comme Chez Soi – 15,000 HUF
    Denne intime restauranten har gitt oss tilbud på det som kan bli en skikkelig festmiddag. Her får man en femretters middag med skikkelig lekkerbiter, velkomstdrikk, vann underveis og kaffe til desserten. Annen drikke kommer i tillegg. Restauranten er kjent for kanonservice og fantastisk kvalitet på maten, så hvis man ønsker en kveld man vil huske lenge, kan denne femretteren være løsningen! Vær obs på at denne restauranten må reserveres i god tid på forhånd, så hvis dere ønsker det, ta kontakt så snart som mulig!

Dette var noen ideer og tanker rundt juleaktiviteter i Budapest. Da er det bare å glede seg, og ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe til med!

Del innholdet med andre