Svømme VM i Budapest 2017

VM i svømming i BUdapest og Ungarn

I perioden mellom 14 juli og 30 juli er det klart for VM i svømming i Budapest. Er du interessert i begivenheten? Her finner du mer informasjon!

Svømme VM i 2017 skulle i utgangspunktet ha blitt arrangert i Mexico. De vant nemlig budrunden, men plutsetlig synes de prisen for arrangementet ble for dyr, og de sa fra seg muligheten til å stå som arrangør. «Heldigvis» har Ungarn en svært sportsinteressert statsminister som med en gang sa i fra at Ungarn gjerne stod som arrangør (den samme mannen ville veldig gjerne at Ungarn skulle arrangere sommer OL i 2024), og dermed blir svømme VM i 2017 arrangert i Budapest og Ungarn.

For å kunne arrangere begivenheten har hovedstaden laget en helt ny arena som heter Danube Arena. Den ligger på Pest-siden, ikke langt fra den nordligste Budapest broa som kalles Arpad broa. Hit kan du enkelt reise ved å bruke den blå metrolinje og reise til stoppet som heter Arpad hid. Herfra er det ikke spesielt langt til fots til arenaen, så det bør gå greit.

Det er ikke bare Danube Arena som vil bli brukt, men også Alfred Hajos arenaen som ligger på Margaretøya. Den kan man komme seg til ved å reise med trikk 4 eller 6 til stoppet som heter Margaretøya (og gå derfra), eller så kan man reise med buss fra Nyugati Palyaudvar eller Arpad broa som tar deg inn til selve øya og som stopper foran arenaen.

VM i svømming i BUdapest og Ungarn
VM i svømming i BUdapest og Ungarn

Danube Arena kommer til å bli brukt til synkronsvømming, stuping og de vanlige svømmeøvelse. Alfred Hajos arenaen vil bli brukt til vannpolo, mens noen heldige kommer til å reise til Balatonsjøen der utendørs øvelser vil foregå. Om du skulle trenge hjelp med transport til Balatoninnsjøen er det bare å ta kontakt, så er vi behjelpelige med det. For å reise innad i Budapest anbefaler vi bare bruk av vanlige taxier, men for transport fra flyplassen til ditt hotell i Budapest bistår vi gjerne med hjelp!

Svømmegrenene vil foregå i den andre delen av mesterskapet, vannpolo hele tida, mens stuping og synkronsvømming foregår i første delen av mesterskapet.

Hva bør du gjøre når det ikke skjer noe under svømme VM?

Hvis du har mye fritid og lurer på hva man bør gjøre i Budapest, er dette noen forslag fra vår side:

  • Finn fra treningstøyet og løp noen runder rundt Margaretøya. Banen som går rundt øya er cirka fem kilometer og utrolig flott!
  • Hvis du er tørst er kanskje vårt bryggeribesøk blant de beste aktivitetene. Smak ungarsk øl (4 typer), bli servert god mat og ha en flott lunsj eller middag på restaurant med bryggeri på bakrommet!4
  • Høres det deilig ut med en kald vinkjeller der du kan få en lekker middag med fem retter og seks glass vin? Det tilbyr vi på vinrestaurant i sentrum av Budapest. Du kan lese mer om programmet her.
  • Har du lyst til å se både Danube Arena og Alfred Hajos arenaen, fra Donau? Da kan du bli med på båttur der du får servert mat og drikke underveis. For å se begge disse er turen med fire retters middag den perfekte turen! Du kan lese mer om elvecruise på Donau her.

Da er det bare å gjøre seg klar til Svømme VM i Budapest. Ungarerne kommer til å heie veldig på sin store stjerne, the Iron Lady, også kjente som Katinka Hosszu. Hu er ei stor stjerne, så hvis du har lyst på god stemning, bør du besøke Danube Arena en gang hun skal ut å svømme! For deg som ikke kan se på begivenhetene i Budapest, kan du finne ut mer om hvordan du kan se begivenhetene på din datamaskin, telefon eller tablet her.

Har du spørsmål, kommentarer eller om det er noe mer, bare bruk kommentarfeltet nedenfor!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar