Reiser pensjonister gratis med kollektivtransport i Budapest?

Har du hørt rykter om at pensjonister reiser gratis med kollektivtransport i Budapest? Er det sant? Hvordan fungerer det?

Vi får regelmessig spørsmål fra tilreisende til Budapest om det er slik at pensjonister reiser gratis med kollektivtransport i Budapest. Mange vet at det har vært en slik regel, men er det fortsatt slik? Det er jo nesten for godt til å være sant! Hvem gjelder det i så tilfelle?

transport budapest free
Er det gratis transport for pensjonister i Budapest?

Gratis transport i Budapest for pensjonister

Vi har nettopp sjekket reglementet angående det med gratis transport for pensjonister i Budapest på nytt. Det vil si at informasjonen her stemmer per dags dato, og høyst sannsynlig vil den ikke endre seg på en god stund. Er du allikevel usikker er det bare å skrive en kommentar nedenfor, så skal vi gjøre så godt vi kan for å svare og gi deg et godt og oppdatert svar.

Kan jeg reise gratis med transport i Budapest som pensjonist?

Svaret på spørsmål er ja, med et par forbehold!

  • Dette er noe som kun gjelder de over 65 år.
  • Det gjelder kun for EU borgere eller noen som kommer fra et EØS land (og der er Norge med).

Det betyr at man som norsk statsborger med norsk pass kan nyte godt av dette om man har passert 65 år. For å kunne identifisere seg trenger man et norsk pass, så det må du ha med deg hvis du planlegger å benytte deg av dette tilbudet.

Da er det bare å gjøre seg klar til å reise opp og ned i Budapest og hit og dit gratis med kollektivtransport. Har du videre spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Del innholdet med andre

2 kommentarer til «Reiser pensjonister gratis med kollektivtransport i Budapest?»

  1. Gjelder fri transport for 65+ fortsatt? Er det bare å gå ombord i trikk, metro etc og vise norsk pass hvis det blir kontroll? Hvordan kommer man seg gjennom kontroll ved metroinngangen uten billett?

    1. Heisann,
      det gjelder fortsatt og alt man trenger er å ha et gyldig pass som man kan vise hvis man blir stoppet og spurt 🙂

Legg inn en kommentar

Byguider: - Amsterdam - Barcelona - Belfast - Bratislava - Brussel - Budapest - Dublin - Krakow - Lisboa - Ljubljana - London - Madrid - Oslo - Paris - Praha - Roma - Wien - Zagreb -