Reiser pensjonister gratis med kollektivtransport i Budapest?

transport budapest free

Har du hørt rykter om at pensjonister reiser gratis med kollektivtransport i Budapest? Er det sant? Hvordan fungerer det?

Vi får regelmessig spørsmål fra tilreisende til Budapest om det er slik at pensjonister reiser gratis med kollektivtransport i Budapest. Mange vet at det har vært en slik regel, men er det fortsatt slik? Det er jo nesten for godt til å være sant! Hvem gjelder det i så tilfelle?

transport budapest free
Er det gratis transport for pensjonister i Budapest?

Gratis transport i Budapest for pensjonister

Vi har nettopp sjekket reglementet angående det med gratis transport for pensjonister i Budapest på nytt. Det vil si at informasjonen her stemmer per dags dato, og høyst sannsynlig vil den ikke endre seg på en god stund. Er du allikevel usikker er det bare å skrive en kommentar nedenfor, så skal vi gjøre så godt vi kan for å svare og gi deg et godt og oppdatert svar.

Kan jeg reise gratis med transport i Budapest som pensjonist?

Svaret på spørsmål er ja, med et par forbehold!

 • Dette er noe som kun gjelder de over 65 år.
 • Det gjelder kun for EU borgere eller noen som kommer fra et EØS land (og der er Norge med).

Det betyr at man som norsk statsborger med norsk pass kan nyte godt av dette om man har passert 65 år. For å kunne identifisere seg trenger man et norsk pass, så det må du ha med deg hvis du planlegger å benytte deg av dette tilbudet.

Da er det bare å gjøre seg klar til å reise opp og ned i Budapest og hit og dit gratis med kollektivtransport. Har du videre spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Del innholdet med andre

11 thoughts on “Reiser pensjonister gratis med kollektivtransport i Budapest?

  • Budapest Turistguide says:

   Det er flere ting du må passe på her. Først og fremst finnes ingen slik regel i Østerrike, så om du kjøper billetten der er det uansett full pris. I tillegg er det slik at tog i Ungarn krever at du har plassreservasjon, og dette koster penger, uansett om du er pensjonist eller ikke. Med andre ord, gå til en togstasjon i Budapest og kjøp billetten der, så vil de kunne gi helt eksakt informasjon om hvor mye du må betale og i hvilken grad de kan gi pensjonistgratis reise på delen innenfor Ungarns grenser eller ikke.

 1. Inge Johan Mølbach says:

  Faktisk! Har nytt friheten i hele dag,veldig generøst,og vel ikke så godt kommunisert?
  Takk for god og sympatisk og opplysende nettsted!

 2. Klara Pedersen says:

  Hei! Kan en Norsk 65+ fortsatt reise gratis i Budapest? Gjelder dette også på tog og buss til andre byer. Og lokalbusser/trikker i andre byer/bygder i Ungarn?

 3. Asveig Hunstadbråten says:

  Gjelder fri transport for 65+ fortsatt? Er det bare å gå ombord i trikk, metro etc og vise norsk pass hvis det blir kontroll? Hvordan kommer man seg gjennom kontroll ved metroinngangen uten billett?

Legg inn en kommentar