Pipekake festival i Budapest

Chimney Cake festival

Dette er noe du kanskje ikke har hørt om, men i Budapest og i Ungarn er pipekake utrolig populært. På ungarsk heter det Kurtoskalacs og på engelsk er det kjent som Chimney cake. Men, hva er det egentlig?

Chimney Cake festival

Pipekaka er en søt gjærdeig som trilles ut til en lang flette. Så dras den på i sirkler på en trebit og så stekes denne over glør i 10-15 minutter. Deretter dyppes den i kanel, sukker, nøtter eller lignende, og når du får den servert er det en deilig og søt gjærbakst som du blir veldig glad i. Og når det er pipekakefestival kan du selvfølgelig smake på denne utallige ganger.

Festivalen i år blir arrangert i byparken (bak Helteplassen) i området som hører til Vajdahunyad slottet. Det er gratis å komme inn, så vi anbefaler alle å legge turen ut hit for å smake på pipekaka, og selvfølgelig smake på alt annet snacks som du også får kjøpt på stedet.

Det kommer til å være mange andre konserter også på stedet, men dette er ungarske artister, så ikke superspennende for nordmenn, men ettersom en del synger på engelsk kan det allikevel være moro og stemningsfullt å få det med seg!

Lurer på om det skjer noe annet spennende i Budapest? Sjekk her i så tilfelle hva som skjer i Budapest!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar