Ølfestival 2018

Ølfestivalen i Budapest 2018

I perioden mellom 6 og 10 juni er det klart for ølfestivalen i sentrum av Budapest, på den vakre frihetsplassen (Szabadsag ter). Er du i byen og liker øl bør du absolutt ta en tur innom!

Budapest har hatt flere ølfestivaler opp gjennom historien, men festivalen vi her skriver om hadde sin opprinnelse i slottsområdet der den ble arrangert i flere år. Men, arrangørene fant nok ut etterhvert at leieprisene i slottsområdet er store, og det faller litt utenom sentrum, og dermed er det mye mer effektivt og bedre å kjøre festivalen i sentrumsområdet på pestsiden. Derfor kaller de nå festivalen for sentrumsølfestivalen (eller Downtown beerfestival), og du er selvfølgelig invitert.

Ølfestivalen i Budapest 2018
Ølfestivalen i Budapest 2018

Du kommer deg enkelt til ølfestivalen ved å gå i retning av parlamentet, og på veien mellom Stefansbasilikaen og Parlamentet finner du den vakre Frihetsplassen. Her finnes det gammelt kommunistmonument, amerikansk ambassade, nasjonalbank og andre flotte bygninger, så du kan nyte en kald og forfrisekende øl omringet av vakre bygninger og en herlig plass. Kommer du med barn finnes det også lekeplass på frihetsplassen!

Det er bare å glede seg. Festivalen pågår altså i perioden mellom den 6 og den 10 juni.

Kommer du til byen en annen gang, men ønsker å smake mye god øl allikevel, anbefaler vi vårt bryggeribesøk der du ikke bare smaker godt øl, men også får mye mat og ungarsk fruktsprit.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar