Julemarkedet ved Stefans basilikaen åpner i dag

Julemarked 2 i Budapest

Mens julemarkedet på Vorosmarty plassen i Budapest har vært åpent i to uker allerede åpner et annet og svært populært julemarked i Budapest i dag. Dette markedet befinner seg på plassen foran Stefansbasilikaen, og det er et fantastisk flott marked med herlig stemning og spesielt flotte lys på kveldstid!

Julemarked 2 i Budapest

På bildet ovenfor ser du julemarkedet foran Stefans basilikaen i Budapest. Her finner du det man tradisjonelt finner på et slikt julemarked, men som sagt med fantastisk stemning og herlig julebelysning! I den lange gaten som kobler plassen til Lenkebroen finner man også massevis av matstasjoner der du kan spise hamburgere, pølser og annen snacks, så på dette markedet ligger alt til rette for at du skal kunne storkose seg. Det viktigste er å besøke det på kveldstid, for det er da den flotte belysningen kan nytes på sitt aller beste.

Da er altså begge de store julemarkedene på plass i Budapest, så vi håper du vil kose deg i byen, drikke mye varm vin, spise pipekake og god ungarsk pølse og kanskje du får med deg noen julegaver hjem til Norge i tillegg!

Det kan være greit å ha det i bakhodet at det kan bli ganske kaldt i Budapest, så ikke bli overrasket om du møter på minusgrader på kveldinga, og om du mangler varme klær har du i allefall en unnskyldning for å handle litt ekstra. Om du ønsker å varme deg på hotellrommet mens du ser på en julefilm på Netflix kan du få tips til sånne filmer i denne artikkelen! Har du heller ett ønske om å drikke ungarsk vin kombinert med mye god mat, eller kanskje å smake litt ungarsk øl mens du er på bryggeribesøk er dette også ting vi kan hjelpe til med, og du kan lese mer om disse og andre aktiviteter her i Budapestguiden vår!

God reise og god jul!

Ps: Julemarkedet ved Stefansbasilikaen er åpent fram til 1 januar.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar