Har du fått en Covid-vaksine? Kom til Ungarn og nyt livet!

Bor du i et EU-land? Har du mottatt vaksinene dine, og nå har du et gyldig vaksinasjonspass? Hvis svaret på disse spørsmålene er ja, er du for øyeblikket hjertelig velkommen til å besøke Budapest.

Å reise innen EU har blitt ganske mye lettere siden 1. juli, og det samme gjelder for folk som ønsker å besøke Budapest. Hvis du har vaksinasjonspass, er du fri til å reise inn i landet uten å måtte gå i isolasjon. Du kan reise rett fra flyplassen til hotellet og senere gå i gatene i Budapest, drikke en kaffe, nippe til et glass Tokaj-vin og deretter spise en fin Goulash i en restaurant i Budapest.

budapest ungar

Siden 4. juli trenger ungarere ikke lenger bruke en maske i butikkene. Det er ingen garanti for hvor lenge disse forskriftene vil forbli slik, men forhåpentligvis er det verste over, og turismen vil bli normal igjen innen ikke så lenge.

Hva om jeg kommer med barn?

Voksne med vaksinasjonspass kan ta med barna sine. Barn under 18 år som reiser med vaksinerte voksne trenger ingen ytterligere tester eller vaksinering for å komme inn i landet.

Hva om jeg ikke har et sertifikat?

Hvis du har gått gjennom COVID i løpet av de siste 6 månedene og har offisielle papirer for å bekrefte det, har du fortsatt lov til å komme inn i landet uten å måtte være i karantene.

Hvis du ikke passer inn i noen av gruppene ovenfor, er det best å være hjemme og vaksinere deg!

Vil du vite enda mer?

Du finner offisiell informasjon om å komme inn i Ungarn på http://www.police.hu/en/content/information-on-general-rules-of-border-crossing

Informasjonen kan være litt vanskelig å forstå, men hvis du leser den gjennom et par ganger, bør du finne alle svarene du trenger!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar