Budapest sommertips

Sommer i Budapest

Kommer du til Budapest i perioden mellom mai og slutten på september? Da er dette en artikkel som kommer med gode tips til deg som gjør at du kan få så mye som mulig ut av dagene du har i den ungarske hovedstaden.

Det er greit å vite at temperaturene i Budapest på sommeren kan gå ganske høyt opp på gradestokken, så i de værste tilfellene kan man oppleve opp i mot 35-40 varmegrader. Dette er dog ikke så vanlig, men i sommermånedene kan man ofte oppleve rundt 30 varmegrader i skyggen. Hva kan man så gjøre på slike dager? Her har vi noen tips som vi håper du vil finne nyttige, og kanskje du finner noe som kan passe for deg og ditt reisefølge også?

BADEOPPLEVELSER

Bade utendørs i Szechenyibadet

Alle som kommer til Budapest bør besøke et bad med naturlige varme kilder, for eksempel Szechenyibadet. Dette er en herlig opplevelse året rundt, men om kan kommer på sommeren kan det ofte være i varmeste laget å bade utendørs midt på dagen, så derfor anbefaler vi de som kommer på sommeren å enten besøke Szechenyibadet tidlig på dagen (det er åpent fra 6.00), eller litt lenger utpå ettermiddagen (det er åpent fram til 22.00).

Bade på Palatinus på Margaretøya

Om man har lyst til å få en strandopplevelse i Budapest bør man besøke Palatinus badet som ligger på Margaretøya. Her er det sklier, bølgebasseng, mange andre bassenger og stort område der man kan hvile, bade, leke og rett og slett nyte livet.

Dra på dagstur til Balaton

Om man vil utforske litt mer av Ungarn og gjøre det som de fleste ungarere gjør på sommeren kan vi anbefale en dagstur til Balaton. Vi ordner sjåfør som plukker dere opp og som kjører dere ned til Balaton. Her kan man bade, her kan man besøke byen Tihany, her kan vi ordne med vingårdsbesøk og muligehetene er mange. Dette er for de som ønsker en dagstur med mange inntrykk, samt en mulighet til å bade i den ungarske «sjøen.» Hvis du synes det høres interessant ut er det bare å fylle inn skjemaet i bunn på artikkelen!

SLUKKE TØRSTEN OPPLEVELSER

Når det er varmt trenger man noe å drikke for å slukke tørsten, og da kan det være at noen av disse alternativene vil falle i smak!

Bryggeribesøk

Hvorfor ikke slukke sommertørsten på et bryggeri der du smaker på 4 øl og ser på produksjonsområdet, får 4 retter med mat, og samtidig får du muligheten til å smake på ungarsk fruktsprit? Her er det godt og kjølig i kjelleren, så dette kommer garantert til å få avkjølt kropp og sjel for noen timer. Prisen på programmet er 10,000 HUF per person. Er det interessant er det bare å fylle inn skjemaet i bunn på siden, eller så kan du lese mer om programmet her.

Vinmiddag i vinkjeller

En kjeller er alltid deilig å besøke i sommervarmen, for der er temperaturen lavere, men humøret er på topp. Vi inviterer deg til å bli med på vinmiddag på en herlig vinrestaurant midt i sentrum av Budapest. Her får du servert 5 retter med tradisjonelle ungarske retter (dog ikke de mest turististke rettene). Ved siden av maten får du servert seks forskjellige ungarske viner, men det står også vann på bordet, så kombinasjonen av vann, vin og mat gjør at du igjen får tilbake energi og krefter du muligens har mistet litt i varmen. Du kan lese mer om programmet her.

OPPLEVELSESPROGRAMMER

Elvecruise på Donau

Dette er noe man bare må få med seg når man er i Budapest. Det å se Budapest fra Donau er en fantastisk opplevelse, og som vi alltid sier er den aller best på kveldstid. På sommeren blir det relativt sent mørkt i Budapest, så for å få seg en elvecruiseopplevelse i mørket bør man enten dra på middagscruise fra 19.45-22.15 eller et elvecruise med middagsbuffet fra 22.00 til 23.30. Les mer om elvecruise i Budapest og om priser og mulighet for bestilling her.

Ta kontakt

Har du spørsmål, trenger du hjelp eller skal vi ordne med å reservere programmer eller lignende for deg? Fyll inn skjemaet nedenfor og skriv hva vi kan hjelpe deg med!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar