Budapest Palinka Festival 2015

Palinka Festival

Palinka FestivalI 2015 er det tid for en ny Palinka Festival i sentrum av Budapest. Det hele foregår på Varoshaza ter som ligger rett ved Deak Ferenc ter, knutepunktet for tre av de fire metrolinjene i Budapest. På denne plassen vil det i perioden mellom 7 og den 10 mai flyte av melk og honning, eller i det minste av pølser og palinkaer.

Palinka er den ungarske fruktspriten som skal ha alkoholinnhold på mellom 37,5 og 60 prosent. Den skal være av 100% frukt og ikke være tilsatt noe. Nå har det seg sånn at mange tilsetter litt honning for å gjøre den litt søtere og litt lettere, og du vil helt sikkert finne sånne også på Palinka festivalen, men da kan du vite at det ikke er en 100% rein palinka. Men, det er vel egentlig deg samme. Det som er viktig er om du liker det eller ikke.

Om du ønsker å få med deg palinka festivalen er det bare å gå til området, for det er gratis inngang og full fest dagen lang. Det vil være konserter på stedet og muligheter til å smake mange palinkaer og selvfølgelig vil du også kunne kjøpe mat og annen drikke, så om du ikke er så glad i alkohol kan det fortsatt være spennende å ta en tur innom.

Om du ikke får med deg dette, men kunne ønske å smake en del palinka allikevel, kan du kanskje vurdere vår bryggeritur der du smaker 4 øl og 4 palinka, samtidig som du får fire retter med mat. Les rundt her i Budapest guiden for å finne ut hva som skjer i Budapest, og ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe til med!

For mer informasjon om festivalen og om palinka anbefaler vi denne artikkelen!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar