Vår i lufta i Budapest

Våren kommer til Budapest

Da er våren i lufta i Budapest slik den ofte pleier å være mot slutten av februar. I går var det 12 varmegrader og solskinn midt på dagen, og selvom det i dag er litt mer overskyet, kjenner man at våren er rett rundt hjørnet her i Budapest.

Det er kanskje litt rart å tenke på vår mens Petter Northug, Terese Johaug og Marit Bjørgen går for gull i ski-vm i Val di Fiemme (som vi selvfølgelig følger med på fra Budapest), men sannheten er at i Ungarn er det ingen som vet at det er ski-vm engang, så dermed trenger ikke snøen å bli liggende ekstra lenge av den grunn. Her nede tenker man heller på at det er på tide å traske en tur langs Donau, spise is, ta en gulasj suppe ute i det fri og kanskje en kald øl eller smake en ekte ungarsk okseblod?

Våren kommer til Budapest
Ingen flere snømenner i Budapest i år!

Hva bør man gjøre i Budapest i sånn vårvær?
Noe av det mest befriende med våren er muligheten til å traske utendørs og nyte solstrålene. Derfor er det en selvfølge at man tar seg en gåtur langs Donau ved en vårtur til Budapest. Noe som kan være hakket triveligere er en båttur på Donau, enten midt på dagen eller på kvelden, i allefall hvis det er fint vær. En annen lignende slager som er en suksess året rundt er turen til Szentendre med vinsmaking, lunsj og tid til shopping!

På en god vårdag er det utrolig god stemning på Franz Liszt plassen som ligger nær til Oktogon. Der kan man sitte ute å spise og drikke og sende tekstmeldinger til venner og kjente hjemme som måker snø foran garasjen.

Det har kanskje ikke mye med vår å gjøre, men om du har lyst til å bli bedre kjent med Ungarn og hvordan ungarerne bor kan vi varmt anbefale et nytt tilbud av året som er et såkalt familiebesøk. Der besøker man en ungarsk familie, får servert ekte ungarsk mat og sett hvordan en autentisk ungarsk familie bor.

Del innholdet med andre