Trist Budapest historie

Alle nordmenn med en tv, radio eller dagsavis har fått med seg den triste Budapest historien som fyller norsk media for tiden. Historien handler om Pernille som kom for å studere i Budapest, men som ikke levde lenge nok til å få med seg første dagen på universitetet en gang. Da vi først leste om det på mandag i ungarske nettaviser kom det som et sjokk. Det var vanskelig å tro at noe slik kunne skje i Budapest! I det øyeblikket man går ut av hostellet der Pernille blir funnet ser man på hotellet Corinthia Grand Hotel Royal som er regnet som et av verdens mest luksuriøse og kanskje Budapests beste (mange reisende synes i allefall det). Norske studenter uttrykte også at de regnet dette for å være et veldig trygt område (som det også er). Under en guidet tur i går nevnte også ei norsk dame som har besøkt Ungarn kontinuerlig gjennom førti år at hu aldri hadde hørt om eller opplevd noe lignende i den ungarske hovedstaden.

På en måte var det en liten lettelse etterhvert som nyhetene utover tirsdagen blåste opp at dette sannsynligvis ikke hadde noe med Budapest og Budapest kriminalitet å gjøre, men heller om en kinesisk ekskjæreste (høyst sannsynlig). Saken blir ikke mindre tragisk av den grunn, men vi kan samtidig forsikre reisende om at Budapest er en trygg by å besøke, bo i og leve i.

Samtidig vil vi med dette uttrykke våre kondolanser til familien, venner og bekjente av Pernille… Ord kan ikke forklare tapet og vi tenker på dere og sørger sammen med dere.

Hvis vi på noen måte kan bistå besøkende til Budapest med informasjon, hjelp eller noe spesielt i forbindelse med saken er det bare å ta kontakt.

Noen artikler om saken
Artikkel fra VG
TV2 Nyhetene
NRK

Del innholdet med andre