Matyas Pince

Oppkalt etter Kong Mattias, som også ga navn til Mattiaskirken, har denne restauranten servert Budapests gjester siden 1904. De serverer tradisjonelle ungarske retter, men har også smakebiter fra det internasjonale kjøkken. På menyen finner vi blant annet den kjente ungarske fiskesuppa, fyllt paprika og Mattiastallerkenen (full av godbiter). Innvendig er restauranten dekorert på en vakker måte.

På restauranten er det live musikk på kveldstid, og på onsdager og torsdager er det folklore muligheter, ettersom en barnedansegruppe har folklore show i samarbeid med det lokale «bandet».  Hver fredag arrangeres det operette kvelder i restauranten, dog dette for det meste er Ungarske stykker… Dette showet begynner 20.30 hver fredag. Ikke glem bordreservasjonen hvis du vil sikre deg plass.

Denne restauranten stengte under COVID-19 og har ikke åpnet siden. Det kan åpne i fremtiden, men det er umulig å besøke denne restauranten for øyeblikket.

Mátyás Pince
Adresse: 1056 Budapest, Március 15. tér 7-8
Metrostop: Ferenciek Tere

Matyas Pince bilder

Del innholdet med andre

3 thoughts on “Matyas Pince

 1. Astrid Karlsen says:

  Vi ankom restauranten i pøsende regnvær, men varmen spredte seg fort da vi kom innenfor døra til restauranten. Det var en utmerket service fra alle; fra garderobevakten til kelnerne.Maten var nydelig, og vinen likeså. Det var rask servering, og vi satte pris på sigøynerorkesteret.Besøket på Matyas Pince var en flott opplevelse, og det kostet mindre enn på en middels kafeteria i Norge. Vi kommer svært gjerne tilbake hvis vi kommer til Budapest igjen.

 2. Kristina says:

  Jeg kom til Matyas Pince å spise ungarsk mat, og for å oppleve Ungarn. Etter å ha spist gulasjsuppe, Kylling Paprika og retes til dessert følte jeg at mitt oppdrag var fullført. I tillegg hadde de sigøyner musikk i bakgrunnen, og det var ikke så høyt at det ble irriterende, men det var veldig hyggelig faktisk. Jeg vet ikke om jeg noen gang vil returnere til Matyas Pince, men for å oppleve Ungarn var dette helt perfekt.

 3. Kåre og Elisabeth Strand says:

  Vi feiret Kåres 60-årsmiddag på Matyas Pince den 5. juli 2008. En hyggelig kelner viste oss vei til bordet da vi kom ned i restauranten den kvelden. Menykartet kom kjapt på bordet, og vi bestilte forretter samtidig med lokal hvit vin og øl. Alle bestilte forskjellige forretter; fra supper til salat. Porsjonene var store og maten var smakfull. Til hovedrett valgte vi fra sprøstekt and, grillet fisk til grillet kjøttmix m.m. Maten kom i enorme porsjoner! En oppmerksom og flink kelner sørget hele tiden for at glassene våre stadig ble fylt opp. Den ungarske rødvin smakte fortreffelig! Til dessert valgte flere pannekake m/sjokolade!

  Det var en forspist gjeng som ba om regningen: ca. kr 1.500,00 for all denne maten / drikken til 5 personer! Vanvittig billig! Under og etter festmåltidet og ellers når vi senere den helga spiste frokost i restauranten, la vi merke til utsmykningen i tak og vegger. Utrolig flott! Skulle ønske vi visste litt mer om historien bak utsmykningen og hva den viser i sin detaljrikdom. Vi vil på det varmeste anbefale Restaurant Matyas Pince! God service, masse god mat og meget billig!

Legg inn en kommentar