Nå er det slutt på søndagsåpne butikker!

Søndagsstengte butikker i Budapest

Søndagsstengte butikker i BudapestI lang tid har det vært gode nyheter til mange og enhver at butikkene i Budapest har vært åpne på søndager. Men, nå er det slutt på dette, for fra og med 22 mars vil butikkene holde stengt på søndager i Budapest!

Med andre betyr dette slutten på søndagsshopping på kjøpesentrene i Budapest og nesten alt av matbutikker og lignende rundt om i byen. Det finnes dog noen få unntak og det ene er at i det femte distriktet i Budapest, det indre distriktet, altså distriktet der Vaci utca som er shoppinggata i Budapets befinner seg, vil visstnok butikkene få lov til å være åpne også på søndager, ettersom det er en del av et verdensarv område. Regjeringen prøver å bli kvitt dette unntaket også, men fra og med 22 mars 2015 ser det ut til i allefall at butikkene i gågata og omegn får være åpne fortsatt, altså på søndager.

I tillegg er det sånn at mindre butikker der eieren selv jobber og står i butikken også får lov til å være åpne på søndager. Dette gjør at turer til Szentendre derfor vil gå som normalt også på søndager, ettersom det der stort sett alltid er eierne selv som står i butikkene, og de vet at om de stenger på søndager taper de så enormt med omsetning at de heller steller seg i kassa selv enn å måtte stenge dørene!

Har du spørsmål eller trenger hjelp? Bare skriv en kommentar!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar