Kazimir – et bra sted for lunsj i Budapest

Ett flott område å tilbringe en formiddag på i Budapest er i den tidligere jødiske ghettoen. Her finnes verdens tredje største synagoge, det finnes flere kosher restauranter, og her finnes også ruin-pubber som er mye roligere på dagtid enn på kveldstid.

Nå er det kanskje ikke alle som føler seg tiltrukket til en pub rundt lunsjtider, men om du kanskje bare ønsker å være en turist som lurer på hvordan slike pubber faktisk ser ut, er det helt perfekt å besøke dem midt på dagen.

Kazimir er en restaurant som ligger rett ovenfor en ortodoks synagoge i Budapest. Det er ikke den største og mest kjente synagogen det er snakk om, men en litt mindre, som fremdeles er veldig flott og fin.

Kazimir høres kanskje veldig jødisk ut, spesielt ettersom det jødiske distriktet i Krakow kalles for Kazimierz, men denne restaurant har i utgangspunktet ingenting med jødisk kjøkken eller jødiske tradisjoner å gjøre. Her er det mange tradisjonelle retter på menyen, og en god del av husets spesialiteter der du finner svinekjøtt og andre ungarske lekkerbiskener inkludert.

Restauranten Kazimir i Budapest

Kazimir Budapest

Addresse: 1075, Budapest, Kazinczy utca 34.
Telefon: +36 20 354 5533
Åpningstider: 10.00-04.00

Når du ser på åpningstidene til restauranten skjønner du at dette er et sted for de som henger rundt i pubbområdet til tidlig på morgenen. Men, restauranten er faktisk mer av en kulturell restaurant, så her er det titt og ofte jazzkonster, det er bokkvelder, og det er andre hyggelige begivenheter som egner seg godt både for lokalbefolkningen og turister.

Men, om du trasker rundt på dagtid er dette stedet også perfekt for lunsj. De har daglige lunsjmenyer tilgjengelig fra mandag til fredag og disse koster under 2000 HUF (60 NOK), og da for tre retter. Disse får man raskt servert, noe som betyr at du får skikkelig god mat til en svært god pris, med rask servering (hvis det ønskes). Disse menyene er forskjellige hver eneste dag, så dette er en god mulighet til å smake diverse lokale retter som man ikke finner på de faste menyene på restauranter rundt i Budapest!

Dette er med andre ord et spennende sted å besøke for deg som vil spise et godt måltid mens du trasker opp og ned gatene i den tidligere jødiske ghettoen i Budapest.

En hovedrett under en daglig meny på Kazimir i budapest
En hovedrett under en daglig meny på Kazimir i budapest

Om du ønsker å få med deg andre spennende middager eller lunsjer, les videre i Budapest Guide for informasjon om vinmiddager, bryggeribesøk med mat, elvecruise på kvelden med middag, og andre flotte programmer.


Har du selv vært på Kazimir? Skriv gjerne en kommentar for å dele din erfaring!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar