Julemarked ved Stefans basilikaen

Julemarked ved Stefans basilikaen

Det nest største og nest mest populære julemarkedet i Budapest blir arrangert foran Stefans basilikaen. Dette har en utrolig atmosfære, og kommer du til Budapest før jul må du definitivt få med deg dette også, og ikke bare det på Vorosmarty plassen.

Kommer du hit på kveldstid er det en helt fantastisk stemning med fantastiske lys, bare ta en titt på bildet nedenfor for en liten smakebit av hva du har i vente.

Julemarked ved Stefans basilikaen
Julemarked ved Stefans basilikaen

Som du skjønner er dette helt utrolig vakkert. Det åpner i 2014 den 28 november og vil være åpent helt fram til 1 januar, så om du kommer etter julaften har du fortsatt mulighet til å få med deg dette.

Det som er fint her er at det også finnes en liten skøytebane midt på plassen der man kan låne skøyter, noe som er veldig populært spesielt blant barna. I tillegg så kan du enkelt besøke Stefans basilikaen, som er en av Budapest sine klart flotteste severdigheter. På markedet kan du kjøpe gode og varme drikker (hot wine), du kan kjøpe deilig pipe kake, koteletter og annet kjøtt og mye annet håndlagde produkter som kan være morsomme å ta med seg hjem for å gi bort i julegaver.

Om du synes det høres gøy ut er det bare å legge turen innom. Har du litt tid til overs kan vi også anbefale et familiebesøk, der du besøker en ungarsk familie for å få en ekte julemeny. Les mer om dette under juleaktiviteter i Budapest. Mange kommer nok også innom Budapest i denne perioden ettersom håndball EM blir arrangert i Ungarn og Kroatia i denne perioden, så om Norge kommer til finalen som blir spilt i Budapest, er jo det også ekstra moro.

Da ønsker vi alle god jul, og god reise til Budapest!

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar