Ikke glem å booke din guida tur i tide…

Etter noen trege år begynner det endelig å ta seg opp igjen i Budapest. Det betyr at vi arrangerer mange guidede turer hver eneste uke og der du i fjor kunne få tidspunkt når som helst på utrolig kort varsel er ikke det en selvfølge lenger i 2023 (heldigvis).

Vi har to svært tradisjonelle turer i Budapest. De er stort sett ganske like, bare at den ene starter på flyplassen og tar gruppa med direkte på sightseeing før de sjekker inn på hotellet, mens den andre starter fra hotellet eller leiligheten på et senere tidspunkt. Uansett hvilken tur du ønsker er dette en perfekt måte å bli kjent med Budapest på.

på guidet tur i budapest

Hvorfor bli med på guidet tur i Budapest?

En veldig bra måte å bli kjent med byen på.

Det er mange grunner til å bli med på en guidet tur i Budapest. Hvis du aldri har vært i Budapest før er en guidet tur en perfekt måte å se de viktigste områdene og severdighetene på. Det er veldig effektivt og gir deg et veldig godt overblikk over byen. Resultatet er at det er mye lettere å planlegge resten av oppholdet, samt få et inntrykk av hva som er viktig og hva som ikke er så viktig.

Du får raskt et lite innblikk i Ungarns historie.

De som blir med oss på en guidet tur får vanligvis servert det vi kaller den ungarske historien i et nøtteskall. Det er en veldig kort og konsis versjon av historien som vanligvis er mer enn nok for de fleste grupper. Ønsker du mer detaljert informasjon er det bare å spørre, men det er en perfekt måte å bli kjent med de viktigste historiske epokene i Ungarn og hvordan de har påvirket Ungarn og Budapest slik du ser det i dag.

Hva med ungarsk politikk?

For tjue år siden var det ikke mange i Norge som viste noe særlig om Ungarns politikk. Dessverre har dette endret seg og Ungarn har nå en statsminister som er godt kjent i hele Europa, og de aller fleste ser på han som en av Putins allierte i EU. Hvordan er livet i Ungarn i dag? Hvordan er politikken? Er livet så fælt som man kan få inntrykk av? Hvordan er familie politikken? Hva med retter for homofile og lesbike?

Vi dekker ikke alt dette under en guidet tur, men om du og gruppa er interessert i dette snakker vi gjerne time opp og ned om Ungarns politiske situasjon. Med andre ord, er du interessert kan du lære mye om nettopp den siden av Ungarn på en guidet tur.

Hjelp til andre programmer…

Noen ankommer Budapest Airport med hele timeplanen fullbooket, mens andre ikke vet annet enn at de skal på en guidet tur. Den førstnevnte gruppa trenger ikke mye hjelp, men om du kommer og ønsker tips om aktiviteter, restauranter, utflukter, eller andre programmer kan vi hjelpe til med deg. I noen tilfeller kan vi også hjelpe til med å booke elvecruise på Donau, middagsbesøk på forskjellige restauranter, samt utflukter til Szentendre med vinsmaking og mye mer.

Shopping i Ungarn.

Er du gira på å gjøre unna litt shopping mens du er i Budapest? Hva er det verdt å kjøpe i Budapest? Hva er det verdt å spise i Budapest? Er det mye billigere i Ungarn enn i Norge? Hvor høy er inflasjonen i Ungarn? Dette er også temaer vi ofte berører på guidede turer, så det er bare å fyre løs med slike spørsmål underveis hvis du er interessert!


Nå Vet du litt mer hva du kan forvente deg hvis du lar oss ta deg med på en guidet tur i Budapest. Som sagt opplever vi at det kommer fler og fler etterspørsler, og det er jo naturlig med daglige flyvninger mellom Oslo og Budapest, samt at vårværet i Budapest setter inn og gjør at temperaturer rundt 20 varmegrader og solskinn begynner å bli dagligvare.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar