Griseslakting 8 desember 2012

Grisefest i Budapest

Grisefest i BudapestI år gjør vi noe vi ikke har gjort tidligere, men som vi tror kommer til å bli helt supert. En veldig viktig tradisjon i Ungarn i desember, januar eller februar er griseslaktingen. Da kommer venner og kjente sammen og har en dag sammen der de spiser masse mat, drikker, nyter livet og slakter gris. Det høres kanskje litt spesielt ut, men eldre nordmenn synes ikke dette er det minste rart, ettersom de fleste over 50 år i Norge på en eller annen måte kjenner til dette. Men, dere er nå invitert til å bli med på ungarsk griseslaktingsdag den 8 desember, og vi håper du blir med for å bli bedre kjent med kulturen, folket og maten!

Hvis du synes griseslakting høres fælt ut kan du kalle dette «Julefest på bygda» i stedet for, så høres det straks mye hyggeligere ut (selvom programmet er det samme).

Programmet for dagen ser ut som følger:
6.00 – Grisen slaktes (dette går vi dessverre glipp av)

8.00 – Avreise fra Budapest (man blir hentet på hotellet)

9.30 – Ankomst til gården der programmet pågår
Her blir det først ekte bondefrokost med salamier, eggerøre, te, kaffe, palinka og annen snacks! Turen er verdt å bli med på bare på grunn av denne frokosten. Etter frokosten blir det mulig å hjelpe bearbeidingen av grisen, pølselaging og lignende. Det blir sannsynligvis en liten vinsmaking lagt inn i programmet her også et sted!

13.00 – Lunsj med tradisjonell griseslaktingsdagsmat (garantert ikke det du finner på hotellet i Budapest)
Etter lunsjen er det mulig å forbli på gården og hjelpe til videre med arbeidet, eventuelt har vi også en tur til den trivelige byen Kecskemet som bare ligger 15 minutter fra gården. Der får man fritid til å gå rundt, drikke litt kaffe og spise litt (for de som ikke synes lunsjen var noe særlig)

18.00 – Middag med mat tilberedt i løpet av dagen (og litt annet)
Etter middagen er det mulig å kjøpe med seg pølse, salami og lignende og etter dette går turen tilbake til Budapest igjen!

Det høres litt spennende ut, gjør det ikke det? Har du lyst til å bli med? Prisen er 20,000 HUF per person (litt over 500 NOK) og da er transport, 3 rikelige måltider, en liten vinsmaking og mye moro inkludert!

Send oss en email (fyll inn skjemaene på siden du kommer til) og ikke glem å skrive navnet på ditt hotell, antall personer, et mobilnummer og annen informasjon du tror kan være av interesse for oss.

Del innholdet med andre