Ølfestival i Budapest

Downtown Beer Festival 2024

Er du i humør for å smake på mer enn 250 typer øl? Høres det hyggelig ut å spise gatemat fra forskjellige foodtrucks på et av de vakreste torgene i Budapest? Velkommen til Downtown Beer Festival i Budapest!

Ungarn er et land kjent for sin vinproduksjon, men det får mer og mer oppmerksomhet på grunn av ølproduksjon. Som et resultat feirer flere festivaler ungarsk øl, og Downtown Beer Festival er en av dem. Ønsker du å drikke enda mer øl bør du komme til Budapest for Budapest Beer Week (normalt arrangert i mai).

Noe av det fantastiske med denne ølfestivalen er at den er helt gratis. Alle kan besøke den vakre Szabadság tér (Frihetsplassen) under festivalen uten å betale. Du må betale hvis du vil spise og drikke, men det er ingen avgift for å besøke området.

Festivalen har et spesielt glass som kreves for å kjøpe øl fra de forskjellige foodtruckene. Med andre ord, hvis du virkelig ønsker å være en del av festivalen, kan de kjempefine festivalglassene betraktes som en inngangsbillett (som du kun trenger å betale hvis du vil innta øl på festivalområdet). Prisen på et slikt glass er ca 10 euro.

offisielle festivalglass

En stor ting med denne festivalen er at den er populær blant lokalbefolkningen. Som et resultat vil du møte mange ungarere hvis du kommer til festivalområdet.

Downtown Beer Festival 2024

Sted: Szabadság tér
Datoer: 3. september – 8. september (tirsdag – søndag)

Pris: Det er gratis å komme inn, men skal du drikke øl må du kjøpe det offisielle ølfestivalglasset som har en pris på ca 10 euro

Hvordan komme seg til festivalområdet?

Liberty Square ligger veldig sentralt i Budapest. Det er mellom det ungarske parlamentet og St. Stefansbasilikaen. Som et resultat går mange mennesker over dette torget når de oppdager byen på egenhånd. Hvis du ønsker å reise til torget med offentlig transport, er de beste alternativene trikk nummer 2 og gange fra parlamentet, eller ved å bruke den blå t-banen og gå fra holdeplassen «Arany János utca.» Hvis du er på Vörösmarty-plassen (et veldig populært torg i Budapest), gå til Budapest Eye og følg «Oktober 6. utca» til du ender opp på festivalplassen.

Hvis du kommer til Budapest for en lengre periode, ikke glem at bare noen dager senere er det tid for den årlige Buda Castle Wine Festival, den største vinfestivalen i Ungarn. Det er definitivt en festival verdt å besøke hvis du vil drikke og smake mer av de alkoholholdige væskene som produseres i Ungarn.

Leter du etter et sted å bo i nærheten av festivalområdet?

Vil du bo så nært festivalområdet som mulig? Det er et flott sted å bo, ikke bare på grunn av festivalen, men fordi det er i sentrum av Budapest. Følgelig kan du besøke kjente attraksjoner og populære områder i byen til fots hvis du bor i nærheten av Downtown Beer Festival-området.

Det er mange hoteller i området, og du kan også finne billigere alternativer som vandrerhjem og leiligheter. Se på kartet nedenfor for å finne forslag til hvor du kan bo og hvor mye det vil koste hvis du bestemmer deg for det.

Booking.com

Vi håper du vil trives i Budapest. Hvis du har ytterligere kommentarer eller spørsmål, bruk kommentarfeltet nedenfor.

Stikkord:

Dato

sep 03 - 08 2024

Tid

Hele dagen

Sted

Szabadsag ter, Budapest
Szabadsag ter, Budapest
Szabadsag ter, Budapest
Kategori

Legg inn en kommentar