EM i håndball 2014 i Ungarn og Kroatia

Euro 2014 Handball

Euro 2014 HandballDet er ikke så lenge til det er tid for EM i håndball, og i 2014 blir dette arrangert av Ungarn og Kroatia. De fleste, og de avgjørende kampene går i Ungarn, men noen av gruppespillkampene foregår da i Kroatia.

Det er 16 lag som deltar i EM i håndball i 2014. Åpningskampen blir spilt den 7 desember og den avsluttende kampen, det vil si finalen, blir spilt i Budapest den 21 desember, nesten julaften. Så om man ønsker håndball kombinert med julemarkeder, er dette helt ideelt!

Lagene som deltar i turneringen er  Ungarn, Russland, Spania og Polen (som er i gruppe A og spiller sine gruppekamper i Gyor, by 130km fra Budapest). Dette er forøvrig byen der Heidi Løke og Katrine Haraldsen vanligvis spiller sine klubbkamper med Gyor Audi ETC.

I gruppe B finner vi Norge, Danmark, Romania og Kroatia og disse lagene spiller sine gruppekamper i Fonix Csarnok i Debrecen, en by som ligger cirka 235km fra Budapest, i retning nord-øst. Her spiller Norge sin første kamp mot Romania den 7 desember, 1815. Deretter spiller vi mot Ukraina den 8 desember klokka 20.30 og så mot Danmark den 11 desember klokka 20.30.

I gruppe C finner vi våre svenske naboer, og i tillegg til dem Tyskland, Nederland og Kroatia. Kampene i denne gruppa blir spilt i den kroatiske byen Varazdin.

I gruppe D spiller Montenegro, Frankrike, Serbia og og Slovakia, og kampene her blir spilt i Osijek.

Hvis Norge går videre fra gruppespillet, noe vi absolutt håper på, vil de fortsette å spille sine kamper i Debrecen, og om de så går videre derfra vil de siste kampene bli spilt i Budapest Sportarena, i Budapest.

Transport til Debrecen

Om noen skulle ønske hjelp med transport til Debrecen, fra hotell i Budapest, eller rett fra flyplassen, hjelper vi gjerne til med dette. Prisen for en bil med 1-3 personer koster 75,000 HUF per vei, mens den fra 4-7 personer koster 90,000 HUF. Hvis man er fra 8 personer og opp til 15 personer kan vi ordne minibuss som koster 130,000 HUF per vei. Ta kontakt med oss om dere skulle ønske hjelp med dette. For å gjøre transporten enda mer koselig kan vi også kombinere transport til Debrecen med vinsmaking og lunsj i Eger, for å gjøre turen enda litt mer hyggelig!

Hotell i Debrecen

Om dere ønsker å bo på det beste av det beste av hoteller i Debrecen er det uten tvil Hotel Divinus som man bør reservere rom på. Om det ikke er så viktig med fem stjerner og luksus er Centrum Hotell utrolig populært og et sted som har fått utrolig mye skryt fra besøkende som har vært innom. Det er dog lurt å være klar over at det blir mye tilreisende til byen denne helga, så det lønner seg å booke hotellrom så raskt som mulig!

Programmer i Budapest

Om dere har noen timer eller dager til overs i Budapest under mesterskapet er vi gjerne behjelpelige med guidede turer, vinsmaking, vingårdsbesøk, bryggeribesøk (ala julebord). Trykk på lenkene for mer informasjon om slike programmer, eventuelt kan dere også lese vår artikkel om juleaktiviteter i Budapest.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar