De 10 Beste Hotellene i Budapest

Hvor skal du bo under ditt opphold i Budapest? Er du på jakt etter et solid og fint hotell som du kan bo i? Her gir vi deg navnet på de ti beste hotellene i Budapest i 2019.

Men, før du går videre er det viktig å forstå at dette ikke er en liste over de ti beste hotellene i Budapest med tanke på antall stjerner de her. Her forsøker vi ikke først og fremst og lage en liste over de ti mest luksuriøse hotellene i Budapest. I stedet har vi samlet ti hotellet som er perfekte, alle av forskjellige grunner. Kanskje du er på jakt etter et leilighetskompleks der du kan bo sammen med venner og familie? Vi har den perfekte anbefalingen!

Ønsker du heller å bo sentralt i hjertet av Budapest med luksus og utsikt mot Donau? Vi har hotellet for deg! Bryr du deg ikke så mye om luksus, men du ønsker et rent og fint hotell i sentrum som er billig og bra? Vi har anbefalingen. Det er bare å lese videre og så er vi overbevist om at du vil finne noe som passer deg!

De ti beste hotellene i Budapest

Hvis du liker noen av hotellene og ønsker å vite mer om dem kan du trykke på lenkene for å sjekke priser og se mer bilder fra hotellene på Booking.com. Er du litt mer vågal og ønsker lavere priser kan du vurdere å booke rom på disse hotellene hos den kryptovaluta baserte booking tjenesten Locktrip. Vi har selv brukt den og den fungerer svært bra, men noen synes kanskje det hele med kryptovalutaer høres litt skummelt ut og heller booker på tradisjonelle sider som booking.com. Uansett kan du lese mer om Locktrip her.

Fitness og rom med skikkelig Donau Panorama – Marriott

Hvis du ønsker å bo helt i sentrum av Budapest på et hotell der alle rommene har utsikt mot Donau, er Marriott Budapest hotellet du bør velge. Det tar bare noen minutter å gå til gågata herfra, du kan nyte utsikt mot Donau fra alle rommene, og er du riktig heldig, kan du faktisk få panorama rom som lar deg se Donau i alle retninger fra rommet du bor på. Er du i tillegg en treningsnarkoman som absolutt vil bruke treningsrom, også under oppholdet i Budapest, kan du her trene mens du nyter det utrolige panoramaet som vi nettopp beskrev.

Fantastisk utsikt fra Marriott i Budapest
Fantastisk utsikt fra Marriott i Budapest

Marriott hotellet har fem stjerner og er faktisk ganske perfekt, også for større grupper, ettersom de har et område ved siden av hotellet der store busser også kan parkere mens de lesser av og på grupper. Et ganske så perfekt konferanse hotell, samtidig som det er romantisk og flott for to personer på tur også!

Billig og super-sentralt med tre stjerner – Hotel Erzsebet

Dette er kanskje ikke verdens vakreste hotell, men det er samtidig et veldig bra hotell med tanke på den herlige beliggenheten i sentrum av Budapest. Dette er et perfekt utgangspunkt for deg som ønsker å bo på et rent og fint hotell som lar deg nå alt av shopping muligheter i løpet av noen minutter, samtidig som du ikke bruker opp alle pengene dine på selve hotellet.

Hotel Erzsebet - et relativt stort tre stjerners hotell i sentrum av Budapest
Hotel Erzsebet – et relativt stort tre stjerners hotell i sentrum av Budapest

Hotellet ligger i en rolig gate, men er omgitt av hyggelige restauranter, universitetet der man studerer juss, og det finnes også matbutikker svært tett på hotellet. Prisene er som regel overraskende lave, noe som gjør det til en skikkelig vinner for de som ønsker å bo billig på et flott tre-stjerners hotell i Budapest.

Rekreasjonsferie i Budapest – Health Spa Resort Margitsziget

Her er det viktig at du leser videre, for om du vurderer dette er det viktig at du er kommet til Budapest for å slappe av og hente nye krefter! Er målet ditt å utforske byen og være på skikkelig byferie egner ikke dette hotellet seg noe særlig, ettersom det er altfor usentralt. Hotellet ligger midt på Margaretøya, en perle i Budapest og en fredelig øy uten noe særlig med biltrafikk eller lignende. Hit kommer man for å ligge i gresset, besøke badeland på øya, ha det gøy på tråsykler, eller for å få en deilig SPA behandling på hotellet.

Lekre rom på Hotel Spa Resort Margitsziget
Lekre rom på Hotel Spa Resort Margitsziget

Men, er du kommet for å utforske Budapest er det litt kjedelig å vente på den ene bussen som kjører gjennom øya et par ganger i timen for å nærme seg sentrum. Går du til fots bør du beregne 30-40 minutter fra hotelldøra og fram til gågata (hvis du har et bra tempo), så det er ikke perfekt hvis det er målet.

Men igjen, ønsker du bare å kose deg med sjokolademassasjer, varme kilder innlagt på hotellet, mer massasje, avslapning i fredelige omgivelser, og rett og slett en rekreasjonstur til Budapest, er dette muligens det beste alternativet.

Møt filmstjernene i Budapest – Four Seasons Hotel Gresham

Hvis du ønsker å bo i sus og i dus og i luksus, er kanskje Four Seasons Hotel Gresham hotellet for deg. Det ligger helt nede ved Donau, rett ved den fantastiske Kjedebroa, og dette er hotellet som ofte gir sengeplass når de store filmstjernene kommer til Budapest for å gjøre filminspillinger og lignende. Har du sett filmen Spy fra 2015 med Jason Statham og Melissa McCarthy vil du blant annet se at selve historien også foregår inne på hotellet og at entre-området til hotellet vises klart og tydelig under filmen.

Four Seasons i Budapest
Four Seasons i Budapest

Dette er noe av det dyreste du finner i Budapest, men om du vil ha glitter og luksus og flott interiør, herlig service, og alt som forventes av et flott fem-stjerners hotell er dette stedet du bør bo.

Et perfekt hotell for konferanser og grupper som kommer med buss – Mercure Korona

Du tenker kanskje ikke på det når du booker hotell i Budapest, men hvis du ankommer med buss, er det svært få hotellet i Budapest som lar deg parkere vegg i vegg med hotellet. I svært mange av tilfellene blir du tvinget til å gå av bussen et godt stykke fra hotellet og gjerne bruke 5-10 minutter på å rulle kofferten fra der bussen har lov til å parkere og fram til hotellet. Det kan være litt kjipt, spesielt hvis du har mye baggasje og/eller det regner eller er møkkvær ute.

Et bilde fra Mercure Korona i Budapest
Et bilde fra Mercure Korona i Budapest

Men, kommer du med en større gruppe som ankommer med buss fra en annen by eller bare fra flyplassen, er Mercure Korona med fire stjerner et sentralt hotell som har egen parkeringsplass der busser kan stoppe vegg i vegg med hotellet. Det er veldig effektivt og greit, har et fint interiør, og trenger man møterom har de mange slike de kan bistå med.

Med andre ord er dette et godt valg for grupper. I nærheten finnes også gågata og mange flotte restauranter som Pampas Steakhouse, så det er også enkelt å finne gode spisesteder i nærheten av hotellet.

Luksus, interiør, utsikt – Hotel Aria

Er du interessert i å bo på et litt alternativt hotell i Budapest som er helt genialt? Da bør du lese mer om Hotel Aria. Dette hotellet ligger rett ved Stefansbasilikaen og det har en fantastisk utsikt fra toppen, og selve interiøret er spesielt. Her er de forskjellige etasjene bygd opp etter forskjellige stiler, og rom er oppkalt etter komponister og kjente personer. Hotellet har fantastiske kritikker over alt på nettet, og det er få steder som vil gi deg en så komplett og festlig opplevelse som dette.

Hotel Aria i Budapest - Fantastisk utsikt
Hotel Aria i Budapest – Fantastisk utsikt

Hotel Aria er ikke billig, men det er en opplevelse du vil huske på. Interiøret og utførelsen gjør at det ikke er som et helt vanlig hotell, noe som betyr at selve hotellet også vil gi deg opplevelser som du vil kunne tenke tilbake på med glede etter at du forlater Budapest og reiser hjem igjen.

Hvis dere alle vil bo sammen – 7Seasons Apartments

Det er ikke alle som drømmer om å bo i hotell i Budapest. Mange synes nemlig det er mye mer praktisk å bo i en leilighet der man har god plass sammen, kan lage sin egen mat, er mer plass til barn, og samtidig som man har mer plass, sparer mye penger sammenlignet med det å bo på et hotellet.

Flotte leiligheter i Budapest hos 7Seasons Apartments
Flotte leiligheter i Budapest hos 7Seasons Apartments

Hvis du har slike ønsker bør du absolutt vurdere 7Seasons Apartments. Dette er et leilighetskompleks som ligger sentralt i Budapest, cirka 5 minutter til fots fra gågata. Her er det mange flotte leiligheter, samtidig som det er en resepsjon på stedet. På den måten sparer du mye tid og det er veldig enkelt, sammenlignet med det å leie en «særegen» leilighet der du alltid må snakke med eieren om når man skal ankomme, og hvis det skjer noe, blir ting for mer komplisert. Her er det hjelp å finne hele dagen, og med flott inngangsparti og resepsjon, blir livet svært mye lettere umiddelbart.

Bo i gågata i relativt billig 4-stjerners hotell – Mercure City Center

Dette er et hotell som er svært populært blant nordmenn. Det ligger midt i gågata (den beste delen av gata) og det er faktisk relativt rimelig med tanke på beliggenheten. Mercure City Center har masse rom tilgjengelig, har et fint interiør, og god frokost tilgjengelig hvis man ønsker det. Men, om du ikke vil bruke unødvendige penger på frokost på hotellet, er det bare å gå ut døra og du finner billigere frokost-muligheter uansett i hvilken retning du snur nesa.

Veldig sentralt med fire stjerner i Budapest
Veldig sentralt med fire stjerner i Budapest

Mercure City Center er populært også blant større grupper, men det er viktig å merke seg at busser kan ikke komme seg for nærme hotellet, så ved grupper på 8 personer eller mer kan det være at man må belage seg på å gå litt fra stedet man blir sluppet av og fram til hotellet. Er man færre kan bilene enkelt kjære deg helt til døra til hotellet (det har en inngang fra bakgata også).

Vil du ha retro, utsikt og Hilton? Hilton Buda!

Dette er ikke et hotell vi vanligvis anbefaler, i allefall ikke hvis du er på sightseeing ferie i Budapest og ønsker å bo så sentralt som mulig. Hilton Buda er sentralt, på sin egen måte der det ligger midt i slottsområdet, men ettersom man bruker mesteparten av tiden sin i sentrum på Pest-siden er det mer praktisk å bo der.

Hvis du vil bo i et skikkelig flott område i et hotell med ruiner fra 1400-tallet på innsiden er Hilton Buda et sted å vurdere.
Hvis du vil bo i et skikkelig flott område i et hotell med ruiner fra 1400-tallet på innsiden er Hilton Buda et sted å vurdere.

Men, om du har en forkjærlighet for Hilton som hotell-merke, eller kanskje kjenner en rar tiltrekning til et hotell som er på høyden på Buda siden med fantastisk utsikt, samtidig som det består av masse ruiner av et tidligere kloster fra 1400-tallet, samtidig som det har litt retro fem-stjerners stil fra 1970-tallet, er dette herlig. Her finner du også gammal vinkjeller inne i hotellet.

Det kan være bra med folk i området midt på dagen, men tidlig på morgenen og på kvelden er det nesten ingen turister igjen (bortsett fra de som bor i området eller går på restaurant i området), så det kan faktisk betegnes som er svært rolig hotell!

Festing til langt på natt, men fortsatt i fint hotell/leilighet? Hotell Gozsdu Court!

Det syvende distriktet i Budapest er kjent som det store festområdet i Budapest. Her ligger noen av verdens beste ruinpubber, og her er det utesteder åpne til langt ut på morgenkvisten. Hotel Gozsdu Court ligger i det vakre Gozsdu kvarteret der det er masser av nye leiligheter, samt at det er flotte restauranter, utesteder, butikker, boder og mer. Her er det også spesielle markeder fra tid til annen, masse street-eats steder, og rett og slett er dette et område som yrer av liv og røre.

Hotel Gozsdu Court i Budapest
Hotel Gozsdu Court i Budapest

Hotell Gozsdu Court er et hotell, men samtidig består det i stor grad av leiligheter der man finner slike med opptil 3-4 soverom. Det gjør at man enkelt kan bo sammen med alle de reisende og det er svært kort vei ut til nærmeste utested der festen kan fortsette etter at man har stått opp rundt 12.00 på formiddagen etter en lang natt.

Men, tro ikke at dette bare er for de som liker å feste. Dette hotellet er også perfekt for de som vil bo relativt sentralt i en leilighet. De har god standard og dette kan egne seg godt for de fleste. Det tar cirka 10 minutter å gå fra hotellet til gågata Vaci utca.

Hvorfor er nesten alle hotellene på Pest-siden?

Kanskje du lurer på hvorfor nesten alle hotellene i denne lista er på Pest-siden? Svaret er veldig enkelt – det er der det skjer! Under oppholdet i Budapest pleier de fleste å bruke minst 80% av tiden sin på Pest-siden, og Buda-siden besøker man heller kun for kortere turer i det man besøker Gellerthøyden eller Slottshøyden. Nettopp av den grunn anbefaler vi av prinsipp våre gjester å bo på Pest-siden!

Andre programmer du bør sjekke ut mens du er i Budapest!

Det er greit å planlegge hvor man skal bo under oppholdet i Budapest, men du må ikke glemme å planlegge resten av aktivitetene du ønsker å få med deg i Budapest. Det er ikke alltid det trengs mye planlegging, men hvis det er noe spesielt du ønsker å få med deg er det alltid lurt å reservere i forkant, bare for å være på den sikre siden.

Vi kan hjelpe til med ganske mange forskjellige programmer i Budapest, og her kan du lese mer om noen av disse.

Dette er noen av programmene som vi kan hjelpe til med i Budapest. Les mer om disse og mye mer her i vår Budapest Guide. Vi håper du får et flott oppholdet i Budapest.

Har du kommentarer eller spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar