Kan man betale med Bitcoin og annen kryptovaluta i Budapest?

bitcoin budapest

bitcoin budapestKommer du til Budapest på tur med et ønske om å betale med kryptovaluta i stedet for med HUF, Euro eller med ditt norske bankkort? Det blir høyst sannsynlig med komplisert enn du tror!

Kryptovalutaer, med Bitcoin i spissen, er på frammarsj. Vi kan nesten daglig lese nyheter som har med kryptovalutaer å gjøre i norske aviser, spesielt på sider som E24 og Dagens Næringsliv. På grunn av alt fokuset på kryptovalutaer, er det nå flere og flere som faktisk eier kryptovaluta selv. Kanskje du sitter på litt Bitcoin, Ethereum eller Bitcoin Cash, og nå ønsker du å bruke disse pengene under ditt opphold i Budapest?

Vi skriver denne artikkelen i starten på 2018, og høyst sannsynlig vil den bli utdatert ganske fort. Det er flere og flere som ser verdien i kryptovalutaer, og derfor er det også flere og flere som vurderer hvorvidt de skal og vil godta betaling med kryptovalutaer i Budapest. Men, allikevel er dette noe for framtiden i Ungarn. Det er flere grunner til det.

Derfor er det vrient med kryptobetaling i Budapest

  • Ungarns skattevesen er ikke akkurat lette å ha med å gjøre. Selv det å føre regnskap med inntekter via PayPal er komplisert, og da blir kryptovaluta utgifter og inntekter helt umulig å dokumentere, og dermed fungerer det ikke med skattevesenet her nede.
  • Folk her er i behov av penger, nå! Det er derfor ikke mange som har «råd» til å ta den risikoen som kryptovalutaer innebærer.
  • Ting tar tid, og mange ungarere har en typisk ansatt mentalitet (det gjelder også sjefene). Det betyr at man ikke tenker kreativt på hvordan man kan utvikle et produkt til å bli så bra som mulig, men i stedet bruker de energien på å holde alt oppegående, på samme måte som de har gjort det de siste 10 åra.
  • De aller fleste som tenker å bruke kryptovaluta, tenker på å bruke Bitcoin. Det er derimot ikke så gunstig, ettersom Bitcoin har relativt høye gebyrer og trege transaksjoner. Det betyr strengt tatt at du ofte må vente 10-20-30 minutter fra du betaler til handelen er bekreftet, og i tillegg koster en sånn transaksjon alt mellom 30 og 300 NOK. Om du kunne ha kjøpt en kaffe med Bitcoin i Budapest, ville du nok ikke ha gjort det uansett!

Men, finnes det noen steder man kan betale med kryptovaluta i Budapest?

Det finnes visstnok et par steder, og det mest kjente er Anker Klub, et utested i sentrum. I følgene ryktene skal også Paprika Hostel godta betaling med kryptovaluta, men vi kan ikke bekrefte dette.

Har du betalt med Bitcoin eller annen kryptovaluta i Budapest? Fortell oss gjerne hvor du gjorde det, så skal vi oppdatere siden for å inkludere informasjonen du har.

Har du ellers spørsmål eller kommentarer i forbindelse med kryptobetaling i Budapest eller noe helt annet, bare skriv i kommentarfeltet nedenfor.

 

Del innholdet med andre

Legg inn en kommentar