Széchenyi termalbad

En av mine personlige favoritter i Budapest er Széchenyi Fürdő, også kjent som Széchenyi Thermal Bath. Det er ikke bare en av mine favoritter, men favoritten til tusener og hundretusener av mennesker. Som et resultat er dette komplekset i byparken, ved siden av State Cirucs, dyrehagen og andre flotte aktiviteter, et av de mest populære programmene blant turister i Budapest.

Før du ankommer Budapest, lurer du kanskje på hvilket termalbad du skal besøke, og mange vurderer om de skal besøke Gellért Fürdő eller Széchenyi Fürdő. Hvis du har det samme spørsmålet, les følgende artikkel: Gellért Bath eller Széchenyi bath: Where to go?

Széchenyi Fürdő har to hovedinnganger for gjester som ankommer. Personlig bruker jeg vanligvis den som vender mot statssirkuset, men hvis du kommer fra Vajdahunyad-slottet kan du bruke inngangen som vender mot den retningen i stedet. Széchenyi Fürdő (Fürdő, et ungarsk ord som betyr bad på engelsk) er åpen fra 6.00 om morgenen til 22.00 om natten og inngangen er omtrent 12 000 HUF.

På nasjonale helligdager, i julen, påsken og 1. januar holder termalbadet åpent mesteparten av tiden, så på dager hvor få Budapest-aktiviteter er åpne og tilgjengelige, er Széchenyi Fürdő normalt et godt alternativ.

Termalbadet har tre store utendørsbassenger. Det varmeste av bassengene har en temperatur på 37 eller 38 Celsius (100 Fahrenheit) og en dybde på 115 cm. Den har samme temperatur hele året. På innsiden av badeanlegget er det massevis av bassenger (ca. 15) med forskjellige temperaturer, men dette er mindre bassenger, men likevel veldig hyggelige. Det er også badstuer på innsiden av komplekset, og hvis du ønsker en massasje, er det flere alternativer tilgjengelig på Széchenyi Fürdő. Ved ankomst kan du for eksempel bestille en aromaavslappende massasje, en pedikyr, eller en SPA-avgiftning. Noen andre behandlinger er tilgjengelige i badekaret, men dette er de mest populære behandlingene.

Termalvannet inneholder massevis av mineraler; kalsium, magnesium, hydrokarbonat (inneholder også natrium og sulfat, med et betydelig innhold av fluor og metaborsyre). Dermed er bassengene veldig sunne.

Høres bra ut, ikke sant? Folk som kommer til Budapest med små barn er noen ganger skeptiske til Széchenyi Fürdő, i frykt for at barna deres vil kjede seg mens de er der. Det er slett ikke sant. Barn elsker Széchenyi, og jeg har ofte møtt foreldre som besøker termalbadet flere ganger mens de var i Budapest, på forespørsel fra barna deres.

Szechenyi SPA-informasjon

Adresse: Állatkerti körút 9-11
Telefon: +36 1 363-3210
Åpningstider: 6.00-22.00 (unntatt julaften og nyttårsaften)

Szechenyi-bad bilder

Del innholdet med andre