Rudas termalbad

Drømmer du om å besøke et termalbad mens du er i Budapest? Vil du kombinere varme kilder, badstuer og svømmebassenger med en fantastisk utsikt over Donau og Frihetsstatuen ved Gellert-høyden? Rudas termalbad kan være akkurat det du har lett etter.

Rudas termalbad kombinerer følelsen av et tradisjonelt ungarsk termalbad med en fantastisk strandopplevelse mens du nyter solterrassen på taket av bygningen. Det er flere innendørsbassenger med temperaturer mellom 32 Celsius og 42 Celsius, og det er også et stort basseng for de som ønsker å bade i stillhet og fred. Hvis du liker enda høyere temperaturer, er det flere badstuer av alle slag, et saltkammer og et dampbad. Rudas har også et tyrkisk bad som har en lang historie.

rudasbadet

Badet ble bygget i 1550 under det osmanske styret. Det har en rik historie og er et av få tyrkiske bad som er igjen i Budapest. Det har gått gjennom store oppussingsarbeid, men det tyrkiske badet gir fortsatt en autentisk gammel tyrkisk badopplevelse.

Av mange grunner har Rudas termalbad levd i skyggen av det mer kjente termalbadet Szechenyi og Gellert-badet, men mange turister vil oppleve at Rudas-opplevelsen blir enda bedre. Hvorfor det? Hva er ulempene og fordelene med Rudas?

Ulemper og fordeler med Rudas termalbad i Budapest.

Hvorfor bør du vurdere å besøke Rudas-badet når du kommer på besøk? Her har du noen av hovedgrunnene.

 • Det ligger i sentrum av Budapest, noe som gjør det enkelt å komme til hvis du bor i sentrum av Budapest (ikke langt fra Gellert-badet).
 • Det er ikke så kjent som Szechenyi-badet og Gellert-badet. Som et resultat er det færre turister, og det føles kanskje ikke så overfylt.
 • Prisene er ganske like, men Rudas er fortsatt litt billigere enn de to andre kjente badene.
 • Badet har en fantastisk solterrasse med senger hvor du kan slappe av, sove, nyte terrassebassenget, og nyte utsikten mot Elisabethbroen, Donau, Gellert-høyden, Frihetsbroen, og andre skjønnheter. Som et resultat er det garantert badet i Budapest med den beste utsikten!
 • Badet har barer ved siden av bassenget på solterrassen. Der kan du kjøpe øl og annen drikke, som du kan ta med deg når du går inn i bassenget på solterrassen.
 • Rudas har egen restaurant, som du kan gå inn direkte fra termalbadet. Her kan du spise en smakfull gulasjsuppe og andre tradisjonelle og smakfulle ungarske retter. Det gjør det enkelt å tilbringe en hel dag i komplekset.
 • En del av Rudas-komplekset er et autentisk tyrkisk bad fra århundrer med historie.
 • Hver fredag og lørdag kan du komme til Rudas for nattmoro mellom 22.00 og 03.00. Nyt termisk vann, utsikten fra terrassen, og Budapest om natten på samme tid!

Det er mange grunner til å besøke Rudas-badet. Er det noen minuser hvis du sammenligner det med Szechenyi og Gellert Bath?

 • Den har bare ett utendørsbasseng, og det er ikke veldig stort. Som et resultat vil du ha mye mer plass og et større utvalg av utendørsbassenger hvis du besøker Szechenyi-badet eller Gellert-badet.
 • Det tyrkiske badet er kun tilgjengelig for menn på bestemte dager (og tider) og for kvinner kun på bestemte dager). Det er åpent for alle fra åpning til badet stenger på lørdager og søndager og mesteparten av dagen på torsdager og fredager.
 • Noen vil kanskje si at inngangen er dyr. Men hvis du tar i betraktning det faktum at du kan tilbringe hele dagen i komplekset, får du fortsatt et svært langvarig og høykvalitetsprogram for pengene.
 • Termalbadet krever at alle gjester er 14 år eller eldre.

Rudas åpningstider

 • Mandag – søndag: 06:00 – 20:00
 • Fredag – lørdag: 22:00 – 03:00 (i tillegg til vanlige åpningstider)
rudas utsikt mot gellert høyden

Rudas-priser

Prisene vil garantert endre seg i fremtiden, men vi vil prøve å holde dem oppdatert.

 • Vokseninngang hverdager: 8600 HUF
 • Adgangshelger for voksne: 12 200 HUF
 • Nattbad (fredager/lørdager): 12 200 HUF

Billetter på nett: Vil du kjøpe billetten din på nett og kombinere den med en tre-retters lunsj eller middag i Rudas? Du kan lese mer om programmet og kjøpe billetter og hoppe over køen her.

Rudas termalbad informasjon

Adresse: 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Hvordan komme seg til Rudas med offentlig transport? Du kan nå komplekset ved å bruke følgende trikker og busser.

Trikk: 19, 41, 56, 56A
Buss: 7, 8E, 108E, 110, 112

Rudas termalbad bilder

Del innholdet med andre